![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
As avea si eu o intrebare, daca Adam si Eva au mancat din pomul cunoasterii binelui si raului:
"Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa *deschida cuiva mintea*. A luat deci din rodul lui si a mancat;" De ce noi ca si oameni normali nu avem mintea deschisa si trebuie sa apelam la droguri sau sa ne intoarcem la Dumnezeu si sa fim sfinti pentru a ni se deschide mintea, daca deja avem dreptul la acest lucru din nastere ca si urmasi ai parintilor nostri si de ce Biserica Ortodoxa nu cauta sa trezeasca lumea si ii lasa sa doarma. Va rog sa nu raspundeti daca nu ati experimentat inca acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, subiectul este pe cat de simplu pentru cei care cred, pe atat de complicat pentru altii care incearca sa inteleaga credinta dupa metode "originale". Parerea mea! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deschiderea mintii in opinia mea cand realizezi ca Dumnezeu exista cu adevarat si crezi cu adevarat adica cauti sa implinesti cuvantul lui nu doar zic ca cred si ma duc mai departe cu judecata mea ci iti doresti cu adevarat pocainta si te simti sfant, iti dai seama cat de iubit esti si cat de mult poti sa iubesti si sa te increzi in cineva, cat de perfect esti(nu mai vezi nici un defect la tine sau la cei din jur nu mai ii judeci pe cei din jur ci incepi sa te cunosti pe tine), cat de liber esti sa faci ce vrei tu (orice fie rau fie bine), ca Dumnezeu te iarta si ca poti sa incepi un drum nou cu El si incepti sa ai o relatie cu El in adevaratul sens al cuvantului. Sa vezi cat de controlat si manipulat esti de guvern, mass media etc (stiu ca Iisus a zis sa dam Cezarului ce este a Cezarului si nu contest acest lucru, vb despre cum te indeparteaza de Dumnezeu si te tin adormit si incatusat) oricum ar fii foarte multe ce as putea sa mai scriu pe acest subiect. Iar cand zic ca de ce Biserica nu incearca sa trezeasca individul, individul nu stie ca doarme el viseaza el nu stie cum e sa fie treaz. Sa puna eu stiu biletele in posta: dragii mei nu sunteti urati, nu aveti defecte, nu va lipseste nimic voi sunteti perfecti deja aveti tot ce va trebuie sa fiti fericiti veniti sa va treziti! etc dar ei ce fac vin sa stranga banii de cotizatie... cam atat, in rest eu nu prea iam vazut si atunci cum evanghelizeaza Sf Evanghelie la popor dintotdeauna? ca eu sunt de 22 de ani in lumea asta si nu am auzit-o! nu a venit nimeni la mine ortodox sa imi prezinte adevarul! A trebuit ca prin alte mijloace total neortodoxe sa realizez ca la Dumnezeu este adevarul... Last edited by geo_olt; 26.07.2010 at 00:04:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg ce vrei sa spui prin metode originale... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi place o ideie pe care am intalnit-o la parintele Savatie Bastovoi. El spunea ceva de genul ca nu exista mai multa libertate precum in crestinismul ortodox pacat ca putini inteleg lucrul acesta. O alta zicala spune ca numai oamenii cu adevarat liberi ajung in Rai Last edited by Delirul; 26.07.2010 at 00:42:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acesta este din Geneza 3.6 si cu siguranta ai sa gasesti in proverbe am dat de aici pentru ca de aici a inceput totul... orice caz gasesti peste tot. Da parintele are dreptate dar nu toata lumea intelege sper ca nu intelegi ca este libertate pentru ca poti sa bei, fumezi divortezi etc si esti iertat... daca ai inteles asta esti total inafara. El incearca sa zica daca urmezi invatatura lui Dumnezeu si cauti sa te lepezi de orice rau ai sa incepi sa te eliberezi caci invatarura din crestinismul ortodox duce la libertate de aceea zicala zice ca doar ce-i liberi ajung in rai. Last edited by geo_olt; 26.07.2010 at 00:56:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by Delirul; 26.07.2010 at 01:06:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pomul arata diferenta dintre ce este bine si ce este rau. da? Cand Dumnezeu iti deschide mintea incepi sa vezi cu adevarat ce este defapt bun si ce este rau! nu ceea ce te invata filmele, televizorul, anturajul etc deci trebuie sa te contrazic, da, eu sunt de parere ca menirea acelui copac era de a deschide mintea. Si atunci intreb din nou de ce nu vedem defapt ce este defapt rau? si nu vedem ce este defapt bine? daca ziceti ca nu doarme sau stiu eu hipnotizata lumea asta... Last edited by geo_olt; 26.07.2010 at 01:25:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mintea in Biserica | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 03.07.2011 17:45:35 |
Dumnezeu ne-a dat si mintea | apex-criss | Intrebari utilizatori | 1 | 15.02.2010 10:44:10 |
Mintea | archanghel | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 04.09.2009 10:58:41 |
Scrisoare Deschisa | C.tin | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 23.11.2008 19:10:54 |
|