Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2010, 22:26:44
cristian1979 cristian1979 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Post am nevoie de putin ajutor1

dragii mei credinciosi...am nevoie de putin ajutor : sora prietenei mele in varsta de 32 ani are o forma moderata de retard mintal. Pana acum 2 luni locuia impreuna cu parintii,dar ei au decedat intr-un nefericit accident rutier,iar noi acum nu stim ce hotarare si in ce parte sa o luam . Am fost si am vizitat mai multe centre speciale pentru astfel de probleme,dar sincer nu ne-a multumit niciunul.Nu vrem sa adpotam o solutie de " spalare pe maini" si s-o aruncam intr-un centru uitat de lume in care sa fie batuta,maltratata sau cine stie ce s-ar mai putea intampla ...ne-ar interesa o manastire - asezamant si in care ar fi locuri speciale pentru astfel de probleme.Orice fel de informatie ne-ar fi de un real folos.Adresa mea de mail e mody2001ro@yahoo.com
Va multumesc din suflet si Doamne'ajuta!

Last edited by cristian1979; 04.10.2010 at 22:38:36.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 22:46:29
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian1979 Vezi mesajul
dragii mei credinciosi...am nevoie de putin ajutor : sora prietenei mele in varsta de 32 ani are o forma moderata de retard mintal. Pana acum 2 luni locuia impreuna cu parintii,dar ei au decedat intr-un nefericit accident rutier,iar noi acum nu stim ce hotarare si in ce parte sa o luam . Am fost si am vizitat mai multe centre speciale pentru astfel de probleme,dar sincer nu ne-a multumit niciunul.Nu vrem sa adpotam o solutie de " spalare pe maini" si s-o aruncam intr-un centru uitat de lume in care sa fie batuta,maltratata sau cine stie ce s-ar mai putea intampla ...ne-ar interesa o manastire - asezamant si in care ar fi locuri speciale pentru astfel de probleme.Orice fel de informatie ne-ar fi de un real folos.Adresa mea de mail e mody2001ro@yahoo.com

Frate, daca nu vreti sa va spalati pe miini , atunci nu faceti asta nici o data , indiferent cum s-ar chema institutia in care voiti sa o debarcati. Credeti ca daca institutia se cheama ,,minastire" gestul vostru va avea alt nume ? . Cel mai bine ii va sta in mediu familial. Crestinii asa procedeaza si nu facind milostenie pe la colturi de biserici sau raspintii de drumuri cu 1 ron sau cu 10 bani !
Nu trebuie sa ne grabim sa facem milostenie atunci cind avem noi chef ci atunci cind D.zeu ne scoate in cale momentul si omul . Atunci sa fi crestin milostiv, cind te cheama D.zeu si nu cind ai tu chef !

Deci , ginditi-va bine !
Vechi 04.10.2010, 22:50:42
cristian67
Guest

Implicit

Citat:
Draga prietene,in multe cazuri la mormantul Parintelui ARSENIE BOCA de la Sf.Manastire Prislop(jud.Hunedoara),s-au petrecut,se petrec si cu siguranta se vor mai petrece si in viitor multe minuni,cred cu tarie ca merita incercat,e un loc cu adevarat binecuvantat de Bunul Dzeu.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 22:59:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Aveam o cunostinta extraordinara (nu am mai tinut legatura cu ea). Este atee.
Ea este un om foarte inteligent, de aceea m-am mirat sa aflu ca are o sora cu handicap (sora ei are intelectul unui copil de 3 ani, au socotit medicii).
Aceasta femeie isi ingrijeste sora bolnava.

Cand a divortat de sotul ei (din cauza violentei conjugale), acesta, pentru ca o impiedica sa ia copilul (cunoscand atasamentul si iubirea femeii pentru sora ei bolnava) a cerut custodia copilului spunand ca sora handicapata este violenta si prezinta pericol pentru copil. Nici un medic nu s-a angajat in vreun fel sa certifice ca bolnava nu poate fi violenta (nici nu vad cum ar fi putut sa faca aceasta vreun medic). Cunostinta mea nu a putut sa renunte la sora (sa o puna intr-o institutie) si copilul ei a ramas in grija tatalui.
Stiu ca este dureros ce s-a intamplat, eu nu stiu daca as putea face asa ceva..

Dar cred ca Dumnezeu va avea multa mila de ea pentru devotamentul ei.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 23:16:39
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Implicit

Citat:
Sora prietenei are sigur si pensie,ca persoana cu handicap si are nevoie de insotitor,platit de catre stat.Avand si locuinta(spui ca locuia cu parintii) nu vad de ce trebuie plasata la un centru specializat.Doar daca prietena ta vrea sa deschida succesiunea parintilor si cineva e in plus.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 23:20:09
e.petrescu e.petrescu is offline
Junior Member

Implicit iubirea adevarata

V-ati gandit vreodata ca Domnul nostru Iisus Hristos s-a jertfit pentru toti oamenii, chiar si pentru cei cu astfel de probleme?
Este oare greu sa acceptam ca si noi trebuie, la randul nostru, sa sacrificam ceva- timpul nostru, eforturi, grija, bani etc. - pentru a ne manifesta iubirea fata de aproapele, mai ales cand ne este ruda ? Faptul ca v-ati gandit ca sora prietenei o sa sufere intr-un loc nepotrivit inseamna ca nu aveti o inima impietrita de "valorile" acestei lumi si acestui timp. Dar mergeti mai departe. Ganditi-va ce va simti ea, vazandu-se abandonata ( pentru ca asa ar fi departe de sora ei, indiferent cat de bine ar fi ingrijita), mai ales ca are un retard moderat, dupa cum spuneti. "Morala" timpului nostru asa indeamna- sa ne traim viata cat mai bine, sa ne descotorosim de probleme (chiar daca e vorba de oameni apropiati). Ganditi-va insa ce ati simti daca ati fi in locul ei. Si, mai ales, ganditi-va ca trebuie sa alegeti: sa fiti "in randul lumii" sau cu Domnul nostru Iisus Hristos, care ne-a invatat ca cea mai de seama porunca este sa iubim pe Dumnezeu si pe aproapele nostru. Ca o credinta fara fapte este moarta. Ca totul ii este cu putinta celui care crede.
Dumnezeu sa va lumineze mintea si sufletul, ca sa luati o hotarare dupa voia Lui!
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 23:22:59
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Frate, daca nu vreti sa va spalati pe miini , atunci nu faceti asta nici o data , indiferent cum s-ar chema institutia in care voiti sa o debarcati. Credeti ca daca institutia se cheama ,,minastire" gestul vostru va avea alt nume ? . Cel mai bine ii va sta in mediu familial. Crestinii asa procedeaza si nu facind milostenie pe la colturi de biserici sau raspintii de drumuri cu 1 ron sau cu 10 bani !
Nu trebuie sa ne grabim sa facem milostenie atunci cind avem noi chef ci atunci cind D.zeu ne scoate in cale momentul si omul . Atunci sa fi crestin milostiv, cind te cheama D.zeu si nu cind ai tu chef !

Deci , ginditi-va bine !
Mda...usor de zis...dar noi locuim in chirie cu inca cineva,intr-un apartament cu 3 camere,tocmai pentru a ne fi mai usor financiar...ne gandeam la un asezamant ca si o solutie temporara pana reusim sa terminam studiile...adik inca 2 ani
Vad ca lumea s-a cam grabit sa traga concluzii pripite...noi de 2 luni ne gandim la o solutie...si credem ca asta ar fi cea mai buna ...nu am postat anuntul pe forum sa fim criticati de ce am luat acesta decizie...am postat in ideea ca cineva cunoaste un astfel de asezamant si ne-ar putea ajuta cu o idee.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 23:28:31
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
Draga prietene,in multe cazuri la mormantul Parintelui ARSENIE BOCA de la Sf.Manastire Prislop(jud.Hunedoara),s-au petrecut,se petrec si cu siguranta se vor mai petrece si in viitor multe minuni,cred cu tarie ca merita incercat,e un loc cu adevarat binecuvantat de Bunul Dzeu.
intr-adevar,cred ca este cel mai bun sfat...chiar am vazut ca ai la avatar o poza de la mormantul parintelui Arsenie Boca
Eu sunt din jud. Hd si am fost de multe ori la manastirea Prislop...o sa merg din nou sa-i cer ajutorul
Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 23:41:43
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Sora prietenei are sigur si pensie,ca persoana cu handicap si are nevoie de insotitor,platit de catre stat.Avand si locuinta(spui ca locuia cu parintii) nu vad de ce trebuie plasata la un centru specializat.Doar daca prietena ta vrea sa deschida succesiunea parintilor si cineva e in plus.
insotitor de la stat doar daca are un grad de handicap grav,iar ea e incadrata la un handicap mediu...
pentru ca are nevoie de supraveghere permanenta...dupa accident are anumite frici...de exemplu nu sta niciodata singura,nu poate merge la culcare daca e singura in casa,plus de asta ar trebui cineva care sa-i si faca de mancare...toate astea nu le-ar face un insotitor.
Ne mai gandeam sa cautam pe cineva ca sa stea cu ea...dar cine isi lasa familia si sa se mute intr-o alta casa in care sa locuiasca permanent...
In toata aceasta perioada,de cand au murit parintii,in fiecare noapte a mers cineva si a stat cu ea...ori noi,ori vreo matusa sau vreun verisor...dar deja toate neamurile ne-au spus sa gasim o solutie ca ei nu mai vreau sa vina si sa stea cu ea...fiecare are problemele lui in familie...oricum multumesc de bunele tale intentii!
Reply With Quote
Vechi 05.10.2010, 00:03:43
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Roaga-te Maicii Domnului si si cere-i ajutorul parintelui Arsenie Boca, si-ti vor veni in ajutor. Si io sunt din jud. Hd. si de nenumarate ori am primit ajutor de la Maica Domnului si de la parintele Arsenie Boca.

Bunu Dumnezeu sa va ajute.

Citat:
insotitor de la stat doar daca are un grad de handicap grav,iar ea e incadrata la un handicap mediu...
pentru ca are nevoie de supraveghere permanenta...dupa accident are anumite frici...de exemplu nu sta niciodata singura,nu poate merge la culcare daca e singura in casa,plus de asta ar trebui cineva care sa-i si faca de mancare...toate astea nu le-ar face un insotitor.
Ne mai gandeam sa cautam pe cineva ca sa stea cu ea...dar cine isi lasa familia si sa se mute intr-o alta casa in care sa locuiasca permanent...
In toata aceasta perioada,de cand au murit parintii,in fiecare noapte a mers cineva si a stat cu ea...ori noi,ori vreo matusa sau vreun verisor...dar deja toate neamurile ne-au spus sa gasim o solutie ca ei nu mai vreau sa vina si sa stea cu ea...fiecare are problemele lui in familie...oricum multumesc de bunele tale intentii!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Putin ajutor va rog Theodor13 Intrebari utilizatori 16 20.12.2012 13:00:58
Un cor mai putin obisnuit Mihnea Dragomir Craciunul - Nasterea Domnului 32 05.12.2011 02:40:58
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
of...:( putin ajutor... Simona-Marilena Generalitati 7 18.11.2009 22:51:25
Am nevoie de putin ajutor! Dan20 Generalitati 0 27.03.2007 19:45:32