![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce parere aveti despre acest fenomen social?
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca mediul in care au loc acestea este foarte daunator omului (atat trupeste, cat si sufleteste).
Eu nu cred in "puterea" banilor nemunciti. Una este sa primeste un dar in bani, ca milostenie sau ca ajutor de la un apropiat, iar alta este sa il ispitesti pe Dumnezeu cautandu'ti norocul. Cand aud de noroc, parca il vad pe Dumnezeu legat de maini si de picioare.
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca ar fi nicio problema in legatura cu ele daca nu ar naste si alimenta patimi. Insa, din nefericire, cunosc multi impatimiti ai acestor tipuri de jocuri.
Diavolul se foloseste de ele ca de niste mreje pentru a prinde suflete, folosind drept momeala, banul, inavutirea peste noapte. Din acest motiv, sunt straine de duhul dreptei credinte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Duce la dependenta sau impatimire. Asta e parerea mea. Si e o zona periculoasa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Tanar am fost si am imbatranit si n-am vazut pe cel drept parasit, nici semintia lui cerand paine." (Psalm 36, 35) Cat despre isihasm, ce sa mai zic... asa vad eu lucrurile. Insa pe cat de usor se poate pune inceput bun, de catre oricine, oricand, oriunde, pe atat de greu se pastreaza calea. Nu fortez pe nimeni sa le vada ca si mine. Nu ma iubesti prea tare. :) Nu stiu insa de ce, insa eu ma bucur ca ai ravna. Toate cele bune si pace dea Domnul, tuturor.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 19.11.2010 at 12:01:47. |
|
|||
|
|||
![]()
sa traim din lucru miinilor noastre,Doamne nu imi da ca sa fiu nevoit ca sa fur,dar nici prea mult sa ajung la invuibare,si ca sa pot sa te pierd.Amin
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si ca sa raspund la intrebare- sunt impotriva jocurilor de noroc. As vedea mai degraba nenoroc- pentru cei ce participa, castiga sau pierd. Sa ne fereasca Dumnezeu de aceasta ispita! In Imnele dragostei dumnezeiesti ale Sfantului Simeon Noul Teolog retinem ca in lumina vorbeste Hristos insusi. "Imi vorbeste, ma priveste si o privesc / este in inima mea, dar este si in cer. / Imi porunceste sa am mila de toti din lume..."
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) Last edited by Rodica50; 19.11.2010 at 20:11:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
JOCURILE DE NOROC | cristiboss56 | Vrajitoria | 16 | 25.05.2014 01:07:42 |
nu am noroc in dragoste! | ronaldo | Intrebari utilizatori | 19 | 14.08.2011 00:05:44 |
Pariurile sportive pacat? | Sanduu | Generalitati | 6 | 05.05.2011 14:35:56 |
Jocuri de noroc | T-Bone | Generalitati | 18 | 01.07.2009 12:05:14 |
Idolul Noroc | ortodox4life | Generalitati | 1 | 26.10.2008 00:59:56 |
|