Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2010, 03:32:44
ladyanda ladyanda is offline
Banned

Data înregistrării: 18.11.2010
Implicit Calomniile

Cateva citate despre Calomnii

Toata viata am fost victima unor nedreptati. As fi putut sa le evit ori sa le neutralizez. Din masochism le-am suportat, dupa cum am suportat calomnii fara a incerca sa ripostez, doar din placerea secreta de a fi victima. (Emil Cioran)

Va intreb "as fi putut sa le evit?" cum putem evita un lucru daca nu stim ce se intampa? de exemplu cum puteau evita evreii nazisti? "au fost victima unor nedreptati?" pentru a evita inseamna a nu iesi de loc..dar sa ne gandim la Toma Caragiu. Toma Caragiu cand traia s-a dus la ghicitoare si ia spus baba "Dumneata ai sa mori la inaltime". Toma Caragiu se gandea ca o sa moara intr-un accident aviatic, calatorind foarte mult asa ca el a evitat sa calatoreasca cu avionul. Dar a uitat un lucru, ca statea la bloc cu etaje multe. Si asa a murit Toma Caragiu la cutremurul din 77 fix cand a vrut sa iasa din apartament a cazut blocul. Deci nu putem evita nici oameni, nici evenimente. nu este acum dar cu siguranta va fi maine.

Calomnia este razbunarea lasului si disimularea apararii sale. (Samuel Johnson)

Nimic nu este atat de rapid precum este calomnia. Nimic nu se propaga mai usor decat aceasta. Nimic nu este mai curand crezut si nimic nu circula pe o arie mai intinsa decat acuzele calomnioase. (Cicero)

Va intreb

Cum trebuie sa reactionam la calomnii? Cum reactionati voi la calomniile celorlalti? Daca aveti exemple practice puteti sa le expuneti aici. As dori daca se poate ca raspunsurile voastre sa vina din gandurile si trarile voatre nu din carti. Sa ne raportam la ce se intampla in jurul nostru.
Va afecteaza calomniile? In ce masura?
Sunteti de acord cu citatele scrise de mine? daca da cu care?
Reply With Quote