Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2011, 14:49:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation Deasoperire - Minune . . . !

La Biserica Olari din Bucuresti au fost descoperite "intamplator " particele din moastele Sfintilor Mucenici Antipa al Pergamului si ale Sfantului Mare Mucenic Mercurie . Multa vreme aceste particele au stat nestiute in cafasul bisericii ( intr-o lada veche ) . Sfintele odoare erau puse intr-o cutiuta de argint sub forma unei bisericute confectionata in anul 1829. O alta descoperire sunt cele 100 de icoane din secolele XVIII-XIX ! Slava lui Dumnezeu pentru toate !+ www.bisericaolari.ro
Vechi 09.04.2011, 14:57:59
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
La Biserica Olari din Bucuresti au fost descoperite "intamplator " particele din moastele Sfintilor Mucenici Antipa al Pergamului si ale Sfantului Mare Mucenic Mercurie . Multa vreme aceste particele au stat nestiute in cafasul bisericii ( intr-o lada veche ) . Sfintele odoare erau puse intr-o cutiuta de argint sub forma unei bisericute confectionata in anul 1829. O alta descoperire sunt cele 100 de icoane din secolele XVIII-XIX ! Slava lui Dumnezeu pentru toate !+ www.bisericaolari.ro
E cumva foarte aproape de statia troleului 66, de la Mosilor (mi se pare ca Eminescu se cheama statia lui 66)? E si acolo o biserica printre blocuri, dar nu stiu daca e aceea.
Vechi 09.04.2011, 15:22:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
E cumva foarte aproape de statia troleului 66, de la Mosilor (mi se pare ca Eminescu se cheama statia lui 66)? E si acolo o biserica printre blocuri, dar nu stiu daca e aceea.
Vezi ca iti arata pe site-ul bisericii , la adresa si contact ( arata si o harta ).
Vechi 09.04.2011, 15:25:38
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
TROLEIBÚZ, troleibuze, s. n. Vehicul rutier de transport în comun, cu tracțiune electrică, asemănător cu autobuzul, prevăzut cu troleu; troleu (2). – dex
Reply With Quote
Vechi 09.04.2011, 15:35:35
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
TROLEIBÚZ, troleibuze, s. n. Vehicul rutier de transport în comun, cu tracțiune electrică, asemănător cu autobuzul, prevăzut cu troleu; troleu (2). – dex
:)) Ai vazut ca nu ai avut mult de asteptat pentru a ma prinde la cotitura? Esti tare draguta! :))
Asa e, "troleu" e "impr." pentru troliebuz, pentru ca desemneaza Dispozitiv instalat pe vehicule cu tracțiune electrică și care permite alimentarea cu energie electrică direct de la un cablu aerian.
Acum fac si eu mea culpa ca am folosit impropriu un termen, doar n-oi zice ca am folosit o figura de stil (sinecdoca, partea pentru intreg) sau ca merg ambele variante!
Vechi 09.04.2011, 15:37:42
Banned

Wink

Citat:
:)) Ai vazut ca nu ai avut mult de asteptat pentru a ma prinde la cotitura? Esti tare draguta! :))
Asa e, "troleu" e "impr." pentru troliebuz, pentru ca desemneaza Dispozitiv instalat pe vehicule cu tracțiune electrică și care permite alimentarea cu energie electrică direct de la un cablu aerian.
Acum fac si eu mea culpa ca am folosit impropriu un termen, doar n-oi zice ca am folosit o figura de stil (sinecdoca, partea pentru intreg) sau ca merg ambele variante!

am vrut sa vezi cum este...tot n-am reusit pe deplin pt EU chiar am dreptate....si da..lumea zice ca as fi draguta....dar cred ca si tu esti....
ps. spre deosebire de latina...in romaneste "troleu" nu e deloc academic...
Reply With Quote
Vechi 09.04.2011, 15:50:07
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
am vrut sa vezi cum este...tot n-am reusit pe deplin pt EU chiar am dreptate....si da..lumea zice ca as fi draguta....dar cred ca si tu esti....
ps. spre deosebire de latina...in romaneste "troleu" nu e deloc academic...
Nu ma supar daca ma corecteaza cineva, mai ales daca invat ceva. Azi am invatat ca "troleibuz" are accentul pe ultima silaba :). Dreptatea e un principiu, nu e o persoana care foloseste principiul. In acest caz, este principiul corectitudinii gramaticale.
Normal ca "troleu" nu e academic, dar ironia poate proveni si atunci cand folosesti cuvinte academice intr-un context informal...
Vechi 09.04.2011, 15:55:20
Banned

Implicit

Citat:
Nu ma supar daca ma corecteaza cineva, mai ales daca invat ceva. Azi am invatat ca "troleibuz" are accentul pe ultima silaba :). Dreptatea e un principiu, nu e o persoana care foloseste principiul. In acest caz, este principiul corectitudinii gramaticale.
Normal ca "troleu" nu e academic, dar ironia poate proveni si atunci cand folosesti cuvinte academice intr-un context informal...
Scuze sunt multe....aidoma unor sensuri...Dreptatea in optica mea nu e un principiu e o conditie sine qua non necesara echilibrului oricarei balante....
Reply With Quote
Vechi 09.04.2011, 20:18:30
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Multumim, Cristiboss si Glykys pentru precizari!
P.S. pt. Glykys: nu lua in seama toate alea!
Reply With Quote
Vechi 10.04.2011, 09:32:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Da ,aceea este!Eu am locuit in apropiere...
Statia lui 66 se cheama ori biserica olari,ori bdul ferdinand...statia eminescu oricum este urmatoarea,in directia bucur obor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 10.04.2011 at 09:39:21.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
Minune!!! camy_d Despre Biserica Ortodoxa in general 187 19.12.2012 18:02:23
minune mare patricia2006 Generalitati 5 12.09.2012 09:25:11
O minune minunata! icamilin Intamplari adevarate 3 27.09.2010 11:23:12
Minune EDI Intamplari adevarate 28 12.01.2009 12:14:18