Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2011, 23:04:24
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Descoperire arhelogica importanta la Ierusalim: un obiect crestin vechi de peste un m

Doamne ajută!

http://www.gandul.info/magazin/desco...de-ani-8921807
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 06.11.2011, 02:06:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Descoperirea este remarcabilă, dar e foarte departe de a face parte dintre cele mai vechi dovezi ale cultului icoanelor. Cu ochii mei, chiar în acest an, am văzut icoane din perioada catacombelor (sec I-IV) la Roma, în catacombele Sf Calixt de pe Via Appia Antica. De asemenea, am remarcat practica de a oficia Sf. Missă pe altare care erau de fapt lespezi funerare ale martirilor, în micile capele subpământene amenajate de primii creștini din Roma. Uneori, se mai oficiază și acum acolo, dar numai în cazul grupurilor de pelerini care vin cu preot. Pesemne că e tulburătoare o asemenea slujbă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.11.2011, 23:55:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Descoperirea este remarcabilă, dar e foarte departe de a face parte dintre cele mai vechi dovezi ale cultului icoanelor. Cu ochii mei, chiar în acest an, am văzut icoane din perioada catacombelor (sec I-IV) la Roma, în catacombele Sf Calixt de pe Via Appia Antica. De asemenea, am remarcat practica de a oficia Sf. Missă pe altare care erau de fapt lespezi funerare ale martirilor, în micile capele subpământene amenajate de primii creștini din Roma. Uneori, se mai oficiază și acum acolo, dar numai în cazul grupurilor de pelerini care vin cu preot. Pesemne că e tulburătoare o asemenea slujbă.
Da, cred și eu că o astfel de slujbă este foarte impresionantă!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi vizita Roma vara viitoare... Abia aștept să văd acele catacombe ale primilor creștini. Cred că, pentru orice creștin, este o experiență deosebită vizitarea locurilor în care primii credincioși ai lui Hristos, permanent amenințați de pericolul persecuțiilor declanșate de către autoritățile romane, reușeau să transforme catacombele în biserici și să-și manifeste, cu demnitate și curaj, bucuria de a fi găsit credința cea adevărată.

Dumnezeu să fie cu dvs!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 10:36:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Dați-mi de știre cu vreo lună înainte să vizitați Roma și spuneți-mi cât timp aveți la dispoziție pentru pelerinaj acolo, ca să vă dau o mică listă cu locuri din Roma care, pe un ortodox care nu e afectat la cap de psihologia schismei, îl înalță sufletește.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 12.11.2011, 17:01:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dați-mi de știre cu vreo lună înainte să vizitați Roma și spuneți-mi cât timp aveți la dispoziție pentru pelerinaj acolo, ca să vă dau o mică listă cu locuri din Roma care, pe un ortodox care nu e afectat la cap de psihologia schismei, îl înalță sufletește.
Da, foarte bună idee, chiar mi-ar fi de folos o astfel de listă!
Vă mulțumesc mult!
Acum nu știu exact câte zile voi avea la dispoziție... dar cu siguranță vă voi spune, atunci când voi ști exact.
Doamne ajută!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Manuscrisele de la Qumran – descoperire și enigmă cristiboss56 Teologie si Stiinta 1 13.11.2012 19:57:51
Descoperire: 29 de omilii inedite ale lui Origen cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 1 16.06.2012 00:21:03
Sfantul Arsenie Boca - Descoperire minunata laurschepsis Generalitati 4 02.06.2010 11:06:12
Sf. Ioan de Kronstadt – Descoperire cereasca aratata in vis andrei_im Generalitati 8 05.01.2010 12:51:34