Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2012, 22:13:52
lungu9 lungu9 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.04.2011
Unhappy Post, Canon, Impartasanie

Buna ziua,
Astazi am fost la spovedit si am primit drept canon metanii, dupa care i-am spus duhovnicului ca nu vreau sa ma impartasesc iar el a spus ca ramane pe saptamana viitoare.
Intrebari:
1. Ar trbui sa ma duc si saptamana viitoare la spovedit dupa care sa ma impartasesc? Pentru ca de cativa ani obisnuiesc sa ma impartasesc doar in Postul Craciunului si in Postul Mare, iar in celelalte doar sa ma spovedesc.
2. Am 17 ani si se mai intampla sa mai merg pe la o petrecere sau sa mai dorm la cineva sau sa fac actiuni de adolescent mai ales ca vine vara, care m-ar cam impiedica mai ales din punct de vedere spiritual si moral sa imi savarsesc canonul (am buna dispozitie, este muzica, poate sunt si putin ametit). Din cate stiu eu ar trebui sa respect canonul pana cand primesc altul(urmatoarea data cand ma spovedesc), asa e? cum ar trebui sa procedez in asa fel incat sa nu imi incalc canonul?
3. Dupa cum am zis si mai sus se mai intampla sa nu fiu apt din puct de vedere spiritual. Ce ar trebui sa fac? ar trebui sa il fac oricum sau sa nu il mai fac?
Multumesc mult!
Reply With Quote
Vechi 16.06.2012, 22:32:08
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lungu9 Vezi mesajul
iar el a spus ca ramane pe saptamana viitoare.
Raspunsul este acolo, mai sus, asa cum a zis parintele. Se face ascultare.
O saptamana se poate si fara petreceri, mai ales ca e post.

Last edited by Adriana Cluj; 16.06.2012 at 22:35:38.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2012, 22:39:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Off topic:eu zic ca este grav sa ai 17 ani si "sa fi ametit"din cand in cand sau mai mereu!
Adica o spun cu regret,practic imi pare rau pt asemenea varsta frumoasa,odata cu pierderea inocentei se pierde si harul.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2012, 23:17:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Buna ziua,
Astazi am fost la spovedit si am primit drept canon metanii,
Ca regulă generală, este bine să evitați să spuneți în ce constă canonul primit, afară de cazul că ar fi absolut necesar. Spre exemplu, acum nu era cazul: "am primit un canon" era suficient.

Citat:
1. Ar trbui sa ma duc si saptamana viitoare la spovedit dupa care sa ma impartasesc? Pentru ca de cativa ani obisnuiesc sa ma impartasesc doar in Postul Craciunului si in Postul Mare, iar in celelalte doar sa ma spovedesc.
Eu mă spovedesc de câte ori este necesar. Și anume, este necesar de câte ori, la examenul de conștiință, Dumnezeu îmi arată că am făcut un păcat de moarte. La rândul lui, examenul de conștiință (cercetarea cugetului) este făcut o dată pe săptămână. În mod ideal, vinerea cu eventuală spovadă sâmbăta și împărtășire Duminica. Dar eu, din cauza lenei, îl fac sâmbăta, iar eventuala spovadă și împărtășania le fac Duminica. Spre exemplu, mâine nu mă pot împărtăși direct, fiindcă am comis un păcat de moarte. Prin urmare, trebuie să mă spovedesc mai întâi.

Citat:
2. Am 17 ani si se mai intampla sa mai merg pe la o petrecere sau sa mai dorm la cineva
Petrecerile sunt OK (dacă nu presupun încălcarea unei reguli, de exemplu a postului: atenție la petrecerile de vinerea). Dormitul la cineva nu este păcat. Totuși, dormitul la o fată care este singură, chiar dacă în paturi diferite, dar sub același acoperiș, impune atenție deosebită, fiind eroare împotriva virtuții prudenței. Nu trebuie să ne temem de diavol, dar de ce să îl stârnim ?

Citat:
sau sa fac actiuni de adolescent mai ales ca vine vara, care m-ar cam impiedica mai ales din punct de vedere spiritual si moral sa imi savarsesc canonul (am buna dispozitie, este muzica, poate sunt si putin ametit).
Atenție la limita, de multe ori insesizabilă, între "bună dispoziție" și "puțin amețit". Dacă nu vă este clară limita, abțineți-vă complet de la alcool până la majorat. Nu uitați că beția este păcat de moarte. La 17 ani, nici eu nu știam care este limita și trăiam cu convingerea că o sticlă desfăcută este o sticlă care trebuie musai băută.

Citat:
Din cate stiu eu ar trebui sa respect canonul pana cand primesc altul(urmatoarea data cand ma spovedesc), asa e? cum ar trebui sa procedez in asa fel incat sa nu imi incalc canonul?
Nu trebuie cine știe ce dispoziție specială ca să împliniți un canon. Pe de altă parte, împlinirea lui în stare de beție este nu numai nefolositoare, ci păcat împotriva poruncii de a nu lua numele Domnului în zadar.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 04:16:46
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

@Mihnea Dragomir..cred că glumiți...!

din câte știu pentru a lua (Trupul și Sângele lui Hristos) care sunt Foc tainic...(ce arde tot lăuntricul ger) este nevoie de o pregătire atât duhovnicească cât și fizică...!!!

Last edited by myself00; 14.07.2012 at 02:21:15.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 04:28:28
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
Buna ziua,
Astazi am fost la spovedit si am primit drept canon metanii, dupa care i-am spus duhovnicului ca nu vreau sa ma impartasesc iar el a spus ca ramane pe saptamana viitoare.
Intrebari:
2. Am 17 ani si se mai intampla sa mai merg pe la o petrecere sau sa mai dorm la cineva sau sa fac actiuni de adolescent mai ales ca vine vara, care m-ar cam impiedica mai ales din punct de vedere spiritual si moral sa imi savarsesc canonul (am buna dispozitie, este muzica, poate sunt si putin ametit). Din cate stiu eu ar trebui sa respect canonul pana cand primesc altul(urmatoarea data cand ma spovedesc), asa e? cum ar trebui sa procedez in asa fel incat sa nu imi incalc canonul?
3. Dupa cum am zis si mai sus se mai intampla sa nu fiu apt din puct de vedere spiritual. Ce ar trebui sa fac? ar trebui sa il fac oricum sau sa nu il mai fac?
Multumesc mult!

Post, Canon, Impartasanie: aceste lucruri se întrepătrund din perspectiva constrângerii duhovnicului dvs...survenite cu precadere din perspectiva faptului ca dvs să nu deveniți mai indolent.
aceste lucruri se discută doar cu duhovnicul...!
înainte de împărtășanie se spun anumite rugăciuni cât și după(de mulțumire)

pi-ci perindesc foare mulți răpitoari!!!

by the way, am mircea pleased to meet you...!!!

Last edited by myself00; 17.06.2012 at 05:49:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
canon mirela.b Rugaciuni 5 02.06.2011 15:33:19
Despre perioada de post inainte de impartasanie Elena78 Generalitati 27 05.08.2009 07:58:16
canon ramona-elena Impartasania (Taina Euharistiei) 23 25.04.2008 00:41:28
Canon mirc Generalitati 2 29.08.2007 20:27:22