![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua,
Astazi am fost la spovedit si am primit drept canon metanii, dupa care i-am spus duhovnicului ca nu vreau sa ma impartasesc iar el a spus ca ramane pe saptamana viitoare. Intrebari: 1. Ar trbui sa ma duc si saptamana viitoare la spovedit dupa care sa ma impartasesc? Pentru ca de cativa ani obisnuiesc sa ma impartasesc doar in Postul Craciunului si in Postul Mare, iar in celelalte doar sa ma spovedesc. 2. Am 17 ani si se mai intampla sa mai merg pe la o petrecere sau sa mai dorm la cineva sau sa fac actiuni de adolescent mai ales ca vine vara, care m-ar cam impiedica mai ales din punct de vedere spiritual si moral sa imi savarsesc canonul (am buna dispozitie, este muzica, poate sunt si putin ametit). Din cate stiu eu ar trebui sa respect canonul pana cand primesc altul(urmatoarea data cand ma spovedesc), asa e? cum ar trebui sa procedez in asa fel incat sa nu imi incalc canonul? 3. Dupa cum am zis si mai sus se mai intampla sa nu fiu apt din puct de vedere spiritual. Ce ar trebui sa fac? ar trebui sa il fac oricum sau sa nu il mai fac? Multumesc mult! |
|
|||
|
|||
![]()
Raspunsul este acolo, mai sus, asa cum a zis parintele. Se face ascultare.
O saptamana se poate si fara petreceri, mai ales ca e post. Last edited by Adriana Cluj; 16.06.2012 at 22:35:38. |
|
||||
|
||||
![]()
Off topic:eu zic ca este grav sa ai 17 ani si "sa fi ametit"din cand in cand sau mai mereu!
Adica o spun cu regret,practic imi pare rau pt asemenea varsta frumoasa,odata cu pierderea inocentei se pierde si harul.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
@Mihnea Dragomir..cred că glumiți...!
din câte știu pentru a lua (Trupul și Sângele lui Hristos) care sunt Foc tainic...(ce arde tot lăuntricul ger) este nevoie de o pregătire atât duhovnicească cât și fizică...!!! Last edited by myself00; 14.07.2012 at 02:21:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Post, Canon, Impartasanie: aceste lucruri se întrepătrund din perspectiva constrângerii duhovnicului dvs...survenite cu precadere din perspectiva faptului ca dvs să nu deveniți mai indolent. aceste lucruri se discută doar cu duhovnicul...! înainte de împărtășanie se spun anumite rugăciuni cât și după(de mulțumire) pi-ci perindesc foare mulți răpitoari!!! by the way, am mircea pleased to meet you...!!! Last edited by myself00; 17.06.2012 at 05:49:35. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
canon, sfatuiti-ma, va rog... | tibimarin | Intrebari utilizatori | 21 | 16.03.2012 23:13:02 |
canon | mirela.b | Rugaciuni | 5 | 02.06.2011 15:33:19 |
Despre perioada de post inainte de impartasanie | Elena78 | Generalitati | 27 | 05.08.2009 07:58:16 |
canon | ramona-elena | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 25.04.2008 00:41:28 |
Canon | mirc | Generalitati | 2 | 29.08.2007 20:27:22 |
|