![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
care e cea mai buna religie?am intrebat cunoscutii si au raspuns :crestinismul.parerea mea e ca o religia cea mai buna e cea care te ajuta sa evoluezi spiritual,te face sa fii sensibil la nevoile celui in suferinta,nu te jecmaneste de bani,nu defaimeaza celelalte religii,nu spune ca numai religia "x" e calea dreapta.pana acum am fost doar in biserici ortodoxe si catolice.cu intentia de a vizita si altele,reformata sau luterana.dupa parerea voastra care e cea mai buna religie?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Problema mi se pare greșit pusă. Contează nu care e cea mai bună religie, ci mântuirea. Iar mântuitor e doar Hristos cel înviat. Deci întrebarea este: cum Îl aflu, cum mă unesc cu El ca să am și eu parte de mântuire? Iar la această întrebare răspunsul este: în Biserică. Biserica Lui, cea zidită pe mărturia lui Petru: „Tu ești Hristosul”, și prin pogorârea Duhului Sfânt peste apostoli, la Cincizecime. Cea care este Trupul lui Hristos, iar membrii ei sunt mădulare vii, lucrătoare, ale acestui Trup.
Domnul n-a întemeiat o nouă religie, mai bună ca celelalte, ci Biserica. Religia au făcut-o oamenii, mai târziu, și reprezintă biruința „omului vechi” (omul trupesc, sufletesc), asupra celui nou, duhovnicesc. Dacă Ortodoxia ar renunța la a se considera religie, nici n-ar mai avea de luptat cu celelalte religii pentru a-și dovedi superioritatea. Ea este altceva: modul de a viețui în Hristos. Last edited by N.Priceputu; 25.02.2012 at 17:55:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Domnul sa va binecuvanteze!
Daca sunteti in cautarea Adevarului, fiti incredintata ca Il veti gasi in cele din urma. Fiind insa pe acest forum si cunoscand maniera de a raspunde a multor utilizatori, va puteti astepta la un raspuns "aproape" la unison. Insa mai presus de religii/confesiuni, dogme si canoane, sta Dumnezeul cel Vesnic. CREDETI in El si FACETI voia Lui - aceasta este religia cea mai buna. Forma de manifestare a credintei este cu necesitate secundara trairii autentice a Adevarului. Caci la fel de bine se poate pierde un "ortodox" botezat ce nu face voia Lui, dupa cum se poate pierde un necrestin care nici macar nu L-a cunoscut. Ca un indemn personal, fara a avea pretentia de a va consilia, va sugerez sa cercetati Biserica noastra Ortodoxa. Prin Sf. Scriptura si prin succesiunea apostolica, ea este pastratoarea Adevarului si a harului, asa cum au fost ele descoperite si lasate de Mantuitorul nostru Iisus Hristos si confirmate de sinoadele ecumenice ale crestinatatii primului mileniu. Dumnezeu sa va lumineze!
|
||||
|
||||
![]()
eu as spune Invatatura Ortodoxa.
|
|
||||
|
||||
![]()
Stimata doamna/domnisoara intrebase de "religie". Eu i-am facut recomandarea sa cerceteze religia ortodoxa, ca sa-i raspund la intrebare punctual si la obiect, iar asta presupune bineinteles si a-i cunoaste invatatura.
Va multumesc pentru sugestie, domnule Dumitru! Sa-i fie si dansei cu folos!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
recunosc ca am fost si intr-o moschee ca simplu vizitator.contrar asteptarilor grupul nostru a fost bine primit ghidul ne-a tradus ce au spus turcii ceva de genul "Dumnezeu este unul singur,sa Il purtati in inimile voastre indiferent de religie.
|
|
|||
|
|||
![]()
sincer n-am studiat aprofundat nici o religie pina acum.sint ortodoxa .preotul stie ca vizitez si alte biserici mi-a spus ca le pot vizita dar sa nu-mi schimb religia.nu m-a preocupat cu adevarat apartenenta la o religie anume,altceva m-a preocupat :ce pot sa face ca sa-i plac lui DZEU
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indiferent cum ar arunca protestantii apa, explicatia e binevenita pentru ortodocsi. Ajuta la reorientarea celor dezorientati de care se vorbea mai sus.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 14:13:16 |
Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 12:28:25 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 12.02.2007 23:11:46 |
|