Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2015, 08:25:06
florentina2014 florentina2014 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.04.2014
Locație: constanta
Religia: Ortodox
Implicit Un program al rugaciunii

Cati dintre voi au un anume ca sa zic asa program al rugaciunii?Ce anume cititi pentru ce nevoie si cat de folos va este?Intreb sa stiu caci putem cadea in deznadejde si greu ne mai ridicam!Am nevoie de sfaturi,sa am o viata echilibrata si cu folos,caci problemele si certrile nu imi dau pace!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2015, 10:21:37
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florentina2014 Vezi mesajul
Cati dintre voi au un anume ca sa zic asa program al rugaciunii?Ce anume cititi pentru ce nevoie si cat de folos va este?Intreb sa stiu caci putem cadea in deznadejde si greu ne mai ridicam!Am nevoie de sfaturi,sa am o viata echilibrata si cu folos,caci problemele si certrile nu imi dau pace!
Draga daca vrei un program de rugaciune, du-te la duhovnicul tau si cere-i
un astfel de program.Duhovnicul te cunoaste mai bine decat noi, si-ti stie
puterile duhovnicesti, drept urmare stie ce program de rugaciune si ce
rugaciuni sunt cele mai potrivite pt tine.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2015, 18:48:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Draga daca vrei un program de rugaciune, du-te la duhovnicul tau si cere-i
un astfel de program.Duhovnicul te cunoaste mai bine decat noi, si-ti stie
puterile duhovnicesti, drept urmare stie ce program de rugaciune si ce
rugaciuni sunt cele mai potrivite pt tine.
Foarte corect , si adaug un sfat duhovnicesc :

"Să-ți trăiești viața așa: când te scoli din somn, să-I mulțumești și să te rogi lui Dumnezeu. Când vii de la biserică, să citești dintr-o carte ceva spre folosul sufletului tău, apoi să te apuci de lucru. După ce ai lucrat destul, să te rogi din nou. După ce te-ai rugat, să citești iar, și să te apuci iar de lucru. Și așa să faci totul pe rând - să te rogi, să citești, să lucrezi.
Dar și la lucru, și în osteneli, să-ți ridici mintea ta la Hristos, să te rogi Lui, ca El să te miluiască și să te ajute. Dacă vei face totul așa, pe rând, atunci față de toate - și față de citire, și de rugăciune, și de lucru - vei avea tragere de inimă și sârguință.
Schimbarea provoacă tragerea de inimă și sporește râvna... Să pomenești deseori moartea, judecata Lui și veșnicia. Cu aceste gânduri, ca și cu un bici, se alungă tristețea și plictiseala. "(Sfântul Tihon de Zadonsk)
Vechi 08.05.2015, 10:45:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florentina2014 Vezi mesajul
Problemele sunt consubstantiale desertului vietii. Nu sunt scutiti de probleme nici oamenii cei mai exemplari si mai iubiti de Dumnezeu. Stiti cate probleme au avut Sfintii Petru si Pavel ? Ceilalti apostoli ? Sfantul Stefan (arhidiaconul, ca sa nu mai zic de voievod) ? Multe si mari de tot.

Certurile sunt ca urmare a colaborarii noastre cu viermele cel neadormit al certurilor. Aceluia i se spune neadormit fiindca nu doarme, neavand trup. Vegheaza mereu in felul lui, adica pandeste. Noi, sa veghem in felul nostru.

In ceea ce priveste programul de rugaciune, eu, unul, asa fac in zile obisnuite: rugaciune inainte de mese si seara la culcare. La acestea, se adauga rugaciunea de dimineata, la inceputul lucrului, dupa ce ma imbrac de lucru. La rugaciunile dinainte de mese spun "Tatal nostru" sau un fragment dintr-un psalm "Manca-vor saracii...". Seara spunem rugaciunea in familie (daca suntem in familie): luna aceasta spunem "Bucura-te, Marie!" fiindca luna mai este luna ei. Altfel, spunem "Tatal nostru" sau Actul de Cainta (sambata) sau "Imparate Ceresc", mai ales in iunie, cand e luna Mangaietorului.

De citit, citesc uneori seara. Fie din Biblie, fie o omilie sau altceva. Lectura biblica de seara, pe care o fac la sfatul duhovnicului (dar nu chiar in fiecare seara, din pacate...), imi este de mare folos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde