Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2016, 16:24:34
pc-cutza pc-cutza is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2016
Religia: Ortodox
Implicit Intalnire istorica

https://news.google.com/news/url?sa=...CqWSywOL7L2YBQ
Reply With Quote
Vechi 07.02.2016, 10:46:05
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Cu siguranta se vrea o data fixa comuna pentru Pasti.

Catolicii ar putea sa cedeze pentru prima oara si sa aleaga data de Pasti cea in care trimite Dumnezeu Lumina Sfanta la Jerusalim.

Oricum credinciosii catolici au si ei medii de informare si nu mai sunt ca si acum 200 de ani in negura.

De ce tot timpul ne pun ei degetele noastre la mengina ca noi sa cedem? nu am prea inteles.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2016, 12:42:20
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Catolicii ar putea sa cedeze pentru prima oara si sa aleaga data de Pasti cea in care trimite Dumnezeu Lumina Sfanta la Jerusalim.
N-am auzit ca Biserica Ortodoxă să stabilească data Paștelui în funcție de momentul la care vine sfânta lumină, ci după alte criterii.

Dimpotrivă, lumina o trimite Dumnezeu atunci când patriarhul Ierusalimului intră și se roagă în Sfântul Mormânt, în timpul slujbei de Înviere, care este prestabilită.
Vechi 07.02.2016, 17:23:00
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
N-am auzit ca Biserica Ortodoxă să stabilească data Paștelui în funcție de momentul la care vine sfânta lumină, ci după alte criterii.

Dimpotrivă, lumina o trimite Dumnezeu atunci când patriarhul Ierusalimului intră și se roagă în Sfântul Mormânt, în timpul slujbei de Înviere, care este prestabilită.
Lumina Sfanta a venit prima data cand a inviat Mantuitorul Nostru.

De atunci acest "Fenomen electric" se repeta. El este ingaduit de Dumnezeu la o data anume.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2016, 17:53:29
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Lumina Sfanta a venit prima data cand a inviat Mantuitorul Nostru.

De atunci acest "Fenomen electric" se repeta. El este ingaduit de Dumnezeu la o data anume.
Pentru evitarea fenomenului cunoscut sub numele de "bătutul cîmpilor" pe marginea acestui subiect, vă recomand cartea prezentată în link-ul de mai jos:

http://www.librariasophia.ro/carti-L...p-so-8330.html
Vechi 07.02.2016, 20:46:55
antoniap
Guest

Implicit

S-ar putea sa se realizeze cu brio ,,unitatea credintei", dar lumina sfanta sa nu mai coboare! Pur si simplu.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2016, 21:29:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Cand s-a adoptat noul calendar de Biserica Ortodoxa Romana cativa ani s-a tinut Pastele dupa noul calendar, dar apoi toate Bisericile au revenit la vechiul calendar pentru ca Patriarhie Ierusalimului ramasese la vechiul calendar si Sfanta Lumina venea la acea data.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2016, 21:51:01
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Oare data să fie determinantă pentru sfânta lumină? Sau rugăciunile Bisericii, în speță ale Patriarhului? Dacă slujba de la Ierusalim s-ar ține la o altă dată, lumina ar continua să vină la data obișnuită, crezi?
Vechi 07.02.2016, 22:02:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Oare data să fie determinantă pentru sfânta lumină? Sau rugăciunile Bisericii, în speță ale Patriarhului? Dacă slujba de la Ierusalim s-ar ține la o altă dată, lumina ar continua să vină la data obișnuită, crezi?
Asta am spus si eu. Sfanta Lumina vine cand se roaga Patriarhul Ierusalimului. Am spus doar ca Patriarhia Ierusalimului ramasese la vechiul calendar si Sfanta Lumina venea atunci, in timp ce romanii aveau Pastele dupa noul calendar.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2016, 09:05:13
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Mă bucur că împărtășim aceeași părere.