Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2016, 19:08:17
isabela35
Guest

Implicit ,,,

,,,,,,,,,,,

Last edited by isabela35; 16.01.2016 at 17:42:25.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2016, 19:20:02
Misuar Misuar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2016
Implicit

Stai linistita ca multi oameni s-au aflat in situatia ta, inclusiv eu. Trebuie sa ai incredere ca Dumnezeu va aranja lucrurile pentru fiecare.
Daca Dumnezeu nu da semne si minuni fiecarui om ca sa devina credincios, inseamna ca are alte modalitati prin care acei oameni sa se mantuiasca ( crestere de copii, ajutorarea semenilor, etc).
Reply With Quote
Vechi 15.01.2016, 20:44:53
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Isabela, in primul rand, ma bucur foarte mult ca te-ai intors la Dumnezeu si la Biserica Lui !
In al doilea rand, vreau sa iti spun ca si eu m-am aflat in aceeasi situatie in care te afli si tu acum. Cand am inceput sa-mi indrept viata catre Dumnezeu, am incercat si eu (la fel ca tine) sa-i conving pe cei din familia mea sa vina la Sf.Liturghie. Nu se lasau convinsi, ba mai mult, ei incercau sa ma opreasca sa mai merg la slujbe; purtam ore in sir discutii contradictorii.
Nu reuseam sa ii conving...
Au trecut aproape 6 ani de atunci, ei nu s-au schimbat asa cum mi-as fi dorit, dar se vede o mica schimbare la ei, iar asta imi da speranta.
Roaga-te pentru ei, cere-i lui Dumnezeu sa ii aduca la Biserica si sa le dea viata indelungata si nu in ultimul rand, incearca sa nu-i judeci. Participa la Sfanta Liturghie, spovedeste-te, si impartaseste-te cu Trupul si Sangele Domnului ca sa primesti har, pace si intelepciune de la Dumnezeu.

Sfantul Serafim din Sarov spunea: "dobandeste pacea si mii de oameni din jurul tau se vor mantui".
Reply With Quote
Vechi 15.01.2016, 23:04:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de isabela35 Vezi mesajul
Eu insumi nu traiesc o viata in sfintenie si nu le pot fi lor model de credinta!
Atunci cred ca ai atentia indreptata in directia gresita.

"Dobandeste pacea, si mii de oameni din jurul tau se vor mantu" - Sf. Serafim de Sarov

http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/...cea-adevarata/
Vechi 15.01.2016, 23:07:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Imi amintesc de mama mea, cu dreptii sa o odihneasca Dumnezeu. Era si, in acelasi timp, nu era credincioasa. In felul in care sunt majoritatea oamenilor Romaniei de azi, ea credea intr-un Dumnezeu al filozofilor. Fie (des) nu mergea la biserica, fie (rar) mergea la biserica asa cum fac multi: ca "sa aprinda o lumanare".

Dar, iata ca, in plina maturitate, a lovit-o o boala cronica si evolutiva. Ceea ce ei ii parea si noua tuturor ne parea o nenorocire. Vederea dezastrului propriului trup, atat de frumos, cu care se mandrea pana nu demult, simtamantul apropierii inexorabile a mortii au facut sa isi schimbe perspectiva. De la un Dumnezeu creator al universului, retras apoi ca sa curga creatia in dorul lelii, a trecut la credinta in Cristos, care este "calea, adevarul si viata". Cercetand un sens in toate, nu l-a gasit. Dar, cercetand obsesiv sensul suferintei ei, l-a gasit. A plecat de langa noi spovedita, impartasita si cu credinta in Domnul.

Asta nu inseamna ca, in cazul tau si alor tai, va fi la fel. Ceea ce vreau sa spun este ca acolo unde noi nu reusim, Dumnezeu, prin persoana Spiritului Sfant, are posibilitati ceva mai mari. El trimite tuturor razele Sale. Si, intr-o zi, ai tai se vor intreba "de unde poate veni asemenea raza ?" Si, minunandu-se de efectele ei, vor intoarce capul si vor merge catre originea ei, descoperindu-l pe Dumnezeul cel Viu al lui Abraham, Isac si Iacob.

Cel mai bun lucru pe care ai putea sa il faci este sa te faci tu insati efect stralucitor al unei asemenea raze. Tu insati sa fii aceea in care parintii tai vor constata o transformare care ii va intriga atat de mult, incat nu se vor lasa pana ce nu vor descoperi cauza ei: Acela care misca inimile. Si, ca si Sfantul Augustin, vor spune: "Tarziu te-am aflat, Doamne!".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.01.2016, 07:11:00
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
... ma simt incarcata sufleteste si ma tem ca voi da in disperare daca nu ma descarc..
Copila, tu inca te visezi baterie?
Ai grija, ca modelul asta cu descarcatul e de la prostii cu ifose. Sau de la draci. Totuna....
Reply With Quote
Vechi 16.01.2016, 07:11:35
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
... ma simt incarcata sufleteste si ma tem ca voi da in disperare daca nu ma descarc..
Copila, tu inca te visezi baterie?
Baterie cu disperari?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2016, 07:15:50
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Imi amintesc de mama mea, cu dreptii sa o odihneasca Dumnezeu. Era si, in acelasi timp, nu era credincioasa. In felul in care sunt majoritatea oamenilor Romaniei de azi, ea credea intr-un Dumnezeu al filozofilor. Fie (des) nu mergea la biserica, fie (rar) mergea la biserica asa cum fac multi: ca "sa aprinda o lumanare".

Dar, iata ca, in plina maturitate, a lovit-o o boala cronica si evolutiva. Ceea ce ei ii parea si noua tuturor ne parea o nenorocire. Vederea dezastrului propriului trup, atat de frumos, cu care se mandrea pana nu demult, simtamantul apropierii inexorabile a mortii au facut sa isi schimbe perspectiva. De la un Dumnezeu creator al universului, retras apoi ca sa curga creatia in dorul lelii, a trecut la credinta in Cristos, care este "calea, adevarul si viata". Cercetand un sens in toate, nu l-a gasit. Dar, cercetand obsesiv sensul suferintei ei, l-a gasit. A plecat de langa noi spovedita, impartasita si cu credinta in Domnul.

Asta nu inseamna ca, in cazul tau si alor tai, va fi la fel. Ceea ce vreau sa spun este ca acolo unde noi nu reusim, Dumnezeu, prin persoana Spiritului Sfant, are posibilitati ceva mai mari. El trimite tuturor razele Sale. Si, intr-o zi, ai tai se vor intreba "de unde poate veni asemenea raza ?" Si, minunandu-se de efectele ei, vor intoarce capul si vor merge catre originea ei, descoperindu-l pe Dumnezeul cel Viu al lui Abraham, Isac si Iacob.

Cel mai bun lucru pe care ai putea sa il faci este sa te faci tu insati efect stralucitor al unei asemenea raze. Tu insati sa fii aceea in care parintii tai vor constata o transformare care ii va intriga atat de mult, incat nu se vor lasa pana ce nu vor descoperi cauza ei: Acela care misca inimile. Si, ca si Sfantul Augustin, vor spune: "Tarziu te-am aflat, Doamne!".
Daca promiti ca tii in fiecare saptamana predici atat de inaltatoare, promit ca iti fac un scaun inalt de 2 metri faurit din lemn de tei, in parcul Titan. Iti va inflori in fiecare an in luna mai un tei sub sezut. Si puradeii vor vinde la piata cate o punguta din florile de sub tine, contra guturaiului.
Si te declar Papa. La o adica, chiar heruvim. Te bagi?

Last edited by ahilpterodactil; 16.01.2016 at 07:17:55.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2016, 19:16:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
faurit din lemn de tei, in parcul Titan. Iti va inflori in fiecare an in luna mai un tei sub sezut. Si puradeii vor vinde la piata cate o punguta din florile de sub tine, contra guturaiului.
Acuma, florile de tei nu sunt atata contra guturaiului, cat sunt pentru dormit bine. Dar, dupa cum le povestesti tu puradeilor, ce nevoie ar mai avea de tei ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde