Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2023, 19:50:30
tigeratlantic9's Avatar
tigeratlantic9 tigeratlantic9 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit Nu mai am aproape nicio bucurie

au tratament, am schimbat atatea antidepresive dar cheful și pofta de viata e cam 30%.Nu mai am nicio bucurie, plăcere îmi creează doar mâncarea
Cum pot face sa îmi ridic pofta de viat, cheful de viata;bucuria de a trai?
Nu am niciun prieten ;sunt pensionat pe caz de boala de schizofrenie si TOC, din cauza problemelor de sănătate m-am oprit la liceu absolvit nu am facultate deși mi-as fi dorit, am energie dar nu am bucurie și motivatie pebtry nimic, mi-am cam pierdut speranța..Faza este ca în 2016 am avut episodul psihotic ce a declanșat schizofrenia iar de când am trecut peste el cu bine, după ni mi-a mai revenit cheful de viata, pofta de viata, bucuria de a trai, nu îmi găsesc sensul și locul în viata, ma atrag multe dar nu cât sa îmi fac pasiuni, poate și lipsa de motivație, practic viata mea nu are culoare, deseori rad, zambesc pe dinafara dar în interiorul meu e e ger, tristețe și gol, asta e, nu mai am nicio bucurie, ma întreb de ce m-am nascut pe planeta asta..Chiar ma întreb.Nu mai vad bucuria în viata decât în fast food și dulciuri, am ajuns sa ma droghez cu Anxiar doar ca să imi dea stare aia de moral ridicat 3-4 ore cât are efectul..sunt foarte dependent de el.

Cum sa îmi recapăt bucuria vieții?
Sunt asa de dereglati neurotransmitatorii mei?
Reply With Quote
Vechi 10.09.2023, 20:14:11
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Implicit

Ai fost azi la slujba? Asta e primul pas frate. Barbatul de langa mine avea lacrimi in ochi cand a terminat parintele predica azi. In biserica te vede Dumnezeu, ne rugam impreuna, suntem martori ai Trupului Lui Hristos, il vedem cu ochii inimii in Sfantul Potir. Vorbesti deseori despre probleme de sanatate, despre droguri, despre paganisme, dar nu prea te vad vorbind de biserica si de Dumnezeu decat cand critici. E ceva dracesc, nu te poti lupta cu Satana in afara Bisericii, te duce la deznadejde, te doboara, te batjocoreste. Cand intri in biserica, cand iti deschizi inima, cand iti faci o rugaciune si o cruce, atunci Satana slabeste si se apropie Dumnezeu. E bine ca macar cauti raspunsuri pe un site ortodox, dar nu e suficient, trebuie sa iei parte la viata bisericeasca, te rog incearca.
Vechi 11.09.2023, 13:45:08
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Ai fost azi la slujba? Asta e primul pas frate. Barbatul de langa mine avea lacrimi in ochi cand a terminat parintele predica azi. In biserica te vede Dumnezeu, ne rugam impreuna, suntem martori ai Trupului Lui Hristos, il vedem cu ochii inimii in Sfantul Potir. Vorbesti deseori despre probleme de sanatate, despre droguri, despre paganisme, dar nu prea te vad vorbind de biserica si de Dumnezeu decat cand critici. E ceva dracesc, nu te poti lupta cu Satana in afara Bisericii, te duce la deznadejde, te doboara, te batjocoreste. Cand intri in biserica, cand iti deschizi inima, cand iti faci o rugaciune si o cruce, atunci Satana slabeste si se apropie Dumnezeu. E bine ca macar cauti raspunsuri pe un site ortodox, dar nu e suficient, trebuie sa iei parte la viata bisericeasca, te rog incearca.
God point...
Citat:
Nu mai am nicio bucurie, plăcere îmi creează doar mâncarea
Nu am niciun prieten ; ma atrag multe dar nu cât sa îmi fac pasiuni, poate și lipsa de motivație, practic viata mea nu are culoare, deseori rad, zambesc pe dinafara dar în interiorul meu e e ger, tristețe și gol, asta e, nu mai am nicio bucurie,...Nu mai vad bucuria în viata decât în fast food și dulciuri, am ajuns sa ma droghez cu Anxiar
@Aline,
Nu este mai mare bucurie decat la fiecare patima si boala trista plina de durere si suferinta un tratament bun, divin.

Patima ta (ca si a mea dealtfel) e lacomia, ravnirea, dorirea, pofta, zambreala, ca sa fie a tau ce nu e al tau ci al aproapelui tau si neputand cineva deposeda pe altul pentru a-ti da tie ale aceluia, iata de acolo neputinta, tristetea, pisma, invidia, adica patima tristetii si a dorintei de parvenire ca o mare nevoie de a asculta altii de tine in loc sa asculti tu macar de altii daca nu vrei sa asculti de Dumnezeu. Fiind mereu trist si abatut, cazut in butoiul cu melancolie, te atrag placerile, mancarurile, dulciurile ca sa-l umpli si prin ele iata iti satisfaci, iti mangai (cu pacate si cu repetarea lor recidivanta incontrolabila) toate ranile provocate de la patima tristetii si invidiei poftei, vorbe g-rele si lovituri mortale, crude, sadice cu care te ranesti si te autodistrugi din manie socotindu-te ratat social si cu boala incurabila. Da' ce-ti pasa tie de lume si de realizatii si idolii ei? Vrei sa slujesti si tu lumii? Crezi ca nu se descurca fara tine? Nu mai poti daca nu primesti aprecierile si laudele ei si a celor ce-i fac bani si spectacole? Vrei sa fi beroul lumii? N-are rost! Lumea-i trecatoare si la fiecare generatie se dovedeste ca pe niciunii nu i-a mantuit ci i-a tepuit pe toti ajungand ei in pamant, in fundul iadului dupa cate pacate au facut impreuna cu ea avand gandul-lumii mereu la lume si la oamenii lumii ca sa "lumineze" k lumea, lumea prin ei, nu cu Domnul Iisus Lumina lumii caci lumea L-a rastignit si L-a lepadat ci luminand k lumea cu lumea-"lumina" lumii.

Deci remediul la patima tristetii nu e lumea si gandul la ea ci e rugaciunea si postul, gandul la Dumnezeu, la Iisus, La Cuvantul Lui, la poruncile si povetele Sale, mancarea uscata, putina, la cateva zile, fara dulciuri, asa cum iti recomanda un duhovnic, un preot sau Biserica, plimbarile lungi prin parcuri linistite, o pasiune constructiv-lucrativa in aer liber sau in spatii insorite, luminate si bine aerisite, chiar petrecerea timpului afara pana noaptea tarziu ascultand melodii sau rugaciuni linistitoare si nicidecum nelinistirile alarmiste si calamitomane de pe tembeliziunile avide de reclame si rating, respectiv participarea sau urmarirea activitatilor sportive sau ghibitarea jucatorilor de sah. In loc sa te droghezi zilnic cu ANXIAR si multa ipocrizenie neputincioasa mai bine ai indrazni si tu ceva util altora, sa te faci lor de folos cu ceva, de exemplu te-ai putea oferi sa ajuti pe cate cineva decat sa stai degeaba incercand sa-ti sinucizi credinta omorand timpul ca un pierde vara prea piuturos ca sa poata implini ceva nu pentru bani ci pentru Dumnezeu. Implineste-i Lui ceva, vezi ce-ti cere si implineste-I Lui.

Oare in loc sa te mangai tu mereu cu mancarea si pacatul dulce pe tristetile tale iremediabile nu e mai bine sa te mangaie Dumnezeu cu sfaturile, tratamentele si neprihanirile Lui duhovnicesti asa ca niste vanturi curate, blande, racoroase, inmiresmate?

Ce crezi?

(PS: In loc sa manci tot felul de preparate gata facute de prin fastfooduri, de ce nu incerci sa-ti faci tu singur de mancare lucruri simple, fara carne si fara lapte, branza, oua, si alte produse animaliere. Te rogi, lucrezi curat si te ajuta Harul si gasesti pe net destule retete manastiresti sau vegane. Din ce faci nespurcat da si altora si vei vedea ca se poate... zambi... atingi chiar fericirea cand altul iti gusta si-ti manca mancarea ta. L-ai vazut pe bucatarul de pe Trinitas de dupa liturghie? E un om fericit. Ia exemplu de la el. )
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 11.09.2023 at 17:12:41.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2023, 11:18:42
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin, Pot invata singur psihoterapie?
Pot invata psihoterapie singur în folosul și pentru uzul strict personal? M-a fascinat cat de cat neurologia pana acum(adica anatomia si putin fiziologia neuro mai exact)
De ce nu pui tu mana sa inveti TEOpsihologie si TEOpsihiatrie ortodoxa?
Psihologia si psihiatria lumeasca sau eretica e foarte departe de Adevar , de Lumina si de putinta de a aduce sanatate si bucurie sufletelor umane. Oare chiar iti place sa nu stii ce faci?... la nesfarsit? Iti place sa fi un copil naiv iresponsabil caruia nu-i pasa ca nu vrea sa asculte de Dumnezeu si de aia mai bine se da bolnav? Hai Aline, nu te mai prefa ca esti irecuperabil pierdut, nu te mai prefa ca nu esti in stare de nimic vrand sa-ti faci rau de lene ca nu poti sa vrei sa-ti faci bine. Poti sa cauti sa asculti de Dumnezeu cu linistire lepadand toate nelinistirile lumii pline de calamitati si ispite de inavutire, de chilipiruri si modalitati lesnicioase de a-ti face bani ca sa-ti petreci viata in vacante in care-ti satisfaci toate poftele, pacatele, dorintele de laudarosenie, de barfa, invidie si cancan! Nu vezi ca lumea-i plina de pile si privilegii pentru tortionarii din justitie si aparatul represiv condus de politruci si satei? Vrei lor sa le desavarsesti opera justitiara de silnicie? Vrei sa te inhaitezi si tu cu intzetzeretzii si lupushcasii marini care haituie si distrug oitzele si mielutii sfintelor bisericute, punandu-i sa slujeasca intereselor nesimtite si impietrite ale celor bogati fara niciun Dumnezeu, a celor ce si-au facut din bani si din pacat un dumnezeu care le satisface toate poftele si placerile si care nu-i trage la raspundere pentru faptele lor nebunesti si iresponsabile? Nu vrei sa vezi cum isi pun ei ghearele si labele pe toate cele sfinte ca sa le aserveasca propriilor lor interese josnice, oculte, ascunse? Nu vrei sa stii? De ce tie-a frica? Pentru ce vrei sa fi un tradator?

Ai citit raspunsul? Lasa-i pe altii si fa-ti tu singur viata ta mai simpla cu ajutorul lui Dumnezeu: te rogi zilnic Domnului impreuna cu cei de pe TrinitasTV ca sa asculti de oricine altcineva si nu de tine, asculti rugaciunile diminetii, serii si la miezul noptii si te pui pentru a-ti linisti foamea si setea si-ti faci tu insuti de mancare cat mai simplu si curat (fara pacate si fara produse din animale), atunci cand nu e post si din ce faci tu bun si curat iti faci mila cu cate un suflet si imparti, dai din mancarea ta, facuta de tine, ierti si dai din toata inima ta fara regrete. Lepezi lumea si realizarea ta lumeasca, lepezi pisma-tristetea si parvenirea mentalista lumeasca, iubirea si agonisirea de bani si de lucruri si astfel incepi sa ai o viata binecuvantata de Biserica in folosul fericirii sufletului tau in viitor incercand treptat si sa te despatimesti de toate poftele si placerile inutile care te tin legat in rau, in egoism si in boala. Dar pentru asta trebuie sa te ridici din somn si sa lupti contra poftelor Aline! Trebuie sa lupti! Trebuie sa te ridici si sa lupti! Oare, n-ai putea sa vrei sa poti sa-ti urasti toate poftele tale? Toate poftele si lacomiile sunt rele! De acolo vine boala psihica, din poftele si dorintele tale, mancare, bani, parvenire, lenea de a ajuta pe vreun aproape aflat la greu, etc! Acolo tradezi prea mult si tradarea asta, starea asta neputincioasa in somnul tradarii pentru pofte se numeste boala psihica, adica boala si chinul din viitor a sufletului tau care simte ca-l duci in tristete, prin nepasare il duci in chinuri si in despartire de Domnul Iisus Hristos-Cuvantul care ar fi fost sa fie fericirea ta si a noastra a tuturor. Cauta sa-l asculti pe El si nu pe tine!!! Nu poftele si placerile tale!!!Nu poftele, placerile si realizarile lumii!!! Nu trada deznadejdii, tristetii, lumii, nu trada si nu-L mahni pe Domnul Iisus. Nu fi pilash! Nu te lasa in siguranta comoditatii din cadere, din cedare! Ridica-te si lupta cu pita, cu apa, cu dulciurile, cu poftele, cu privelistile si informatiile din massmedia, inchide-le usa in nas si vezi-ti de viata ta si de sufletul tau! Nu te du singur ca prostul in capcane si la pierzare! Intinde-ti mana la Hristos caci El este singurul tau prieten adevarat, singurul in care poti avea incredere deplina. El este singurul care nu te minte si nu-si bate joc de tine, de viata ta si de viitorul tau!!!

(Esti pe calea pacatului si ai mizat ca ultrasii sperand sa-ti iasa potul cel mare si de aia oftezi cu tristete si strigi ghinion cand vine vorba de Dumnezeu pentru ca stii ca-ti incurca pasientele, te deranjaza la interes si nu poti sa-ti implinesti scopul final, inca o victima, inca o murdarire pacatoasa si o stricaciune lasata dupa tine. Nu vrei sa asculti si strigi ghinion aruncand vina bolii tale pe Dumnezeu in loc sa-ti inversezi sensul de mers al caii tale... care te duce negresit in lacomia de bani... multi bani pentru pacat, fireste! Mie imi este adresat ce am mai scris in paranteza insa poate iti e util si tie Aline)

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Alin
Nu mai am nicio bucurie, plăcere îmi creează doar mâncarea
Nu am niciun prieten ; ma atrag multe dar nu cât sa îmi fac pasiuni, poate și lipsa de motivație, practic viata mea nu are culoare, deseori rad, zambesc pe dinafara dar în interiorul meu e e ger, tristețe și gol, asta e, nu mai am nicio bucurie,...Nu mai vad bucuria în viata decât în fast food și dulciuri, am ajuns sa ma droghez cu Anxiar
@Aline,
Nu este mai mare bucurie decat la fiecare patima si boala trista plina de durere si suferinta un tratament bun, divin.

Patima ta (ca si a mea dealtfel) e lacomia, ravnirea, dorirea, pofta, zambreala, ca sa fie a tau ce nu e al tau ci al aproapelui tau si neputand cineva deposeda pe altul pentru a-ti da tie ale aceluia, iata de acolo neputinta, tristetea, pisma, invidia, adica patima tristetii si a dorintei de parvenire ca o mare nevoie de a asculta altii de tine in loc sa asculti tu macar de altii daca nu vrei sa asculti de Dumnezeu. Fiind mereu trist si abatut, cazut in butoiul cu melancolie, te atrag placerile, mancarurile, dulciurile ca sa-l umpli si prin ele iata iti satisfaci, iti mangai (cu pacate si cu repetarea lor recidivanta incontrolabila) toate ranile provocate de la patima tristetii si invidiei poftei, vorbe g-rele si lovituri mortale, crude, sadice cu care te ranesti si te autodistrugi din manie socotindu-te ratat social si cu boala incurabila. Da' ce-ti pasa tie de lume si de realizatii si idolii ei? Vrei sa slujesti si tu lumii? Crezi ca nu se descurca fara tine? Nu mai poti daca nu primesti aprecierile si laudele ei si a celor ce-i fac bani si spectacole? Vrei sa fi beroul lumii? N-are rost! Lumea-i trecatoare si la fiecare generatie se dovedeste ca pe niciunii nu i-a mantuit ci i-a tepuit pe toti ajungand ei in pamant, in fundul iadului dupa cate pacate au facut impreuna cu ea avand gandul-lumii mereu la lume si la oamenii lumii ca sa "lumineze" k lumea, lumea prin ei, nu cu Domnul Iisus Lumina lumii caci lumea L-a rastignit si L-a lepadat ci luminand k lumea cu lumea-"lumina" lumii.

Deci remediul la patima tristetii nu e lumea si gandul la ea ci e rugaciunea si postul, gandul la Dumnezeu, la Iisus, La Cuvantul Lui, la poruncile si povetele Sale, mancarea uscata, putina, la cateva zile, fara dulciuri, asa cum iti recomanda un duhovnic, un preot sau Biserica, plimbarile lungi prin parcuri linistite, o pasiune constructiv-lucrativa in aer liber sau in spatii insorite, luminate si bine aerisite, chiar petrecerea timpului afara pana noaptea tarziu ascultand melodii sau rugaciuni linistitoare si nicidecum nelinistirile alarmiste si calamitomane de pe tembeliziunile avide de reclame si rating, respectiv participarea sau urmarirea activitatilor sportive sau ghibitarea jucatorilor de sah. In loc sa te droghezi zilnic cu ANXIAR si multa ipocrizenie neputincioasa mai bine ai indrazni si tu ceva util altora, sa te faci lor de folos cu ceva, de exemplu te-ai putea oferi sa ajuti pe cate cineva decat sa stai degeaba incercand sa-ti sinucizi credinta omorand timpul ca un pierde vara prea piuturos ca sa poata implini ceva nu pentru bani ci pentru Dumnezeu. Implineste-i Lui ceva, vezi ce-ti cere si implineste-I Lui.

Oare in loc sa te mangai tu mereu cu mancarea si pacatul dulce pe tristetile tale iremediabile nu e mai bine sa te mangaie Dumnezeu cu sfaturile, tratamentele si neprihanirile Lui duhovnicesti asa ca niste vanturi curate, blande, racoroase, inmiresmate?

Ce crezi?

(PS: In loc sa manci tot felul de preparate gata facute de prin fastfooduri, de ce nu incerci sa-ti faci tu singur de mancare lucruri simple, fara carne si fara lapte, branza, oua, si alte produse animaliere. Te rogi, lucrezi curat si te ajuta Harul si gasesti pe net destule retete manastiresti sau vegane. Din ce faci nespurcat da si altora si vei vedea ca se poate... zambi... atingi chiar fericirea cand altul iti gusta si-ti manca mancarea ta. L-ai vazut pe bucatarul de pe Trinitas de dupa liturghie? E un om fericit. Ia exemplu de la el. )

Last edited by Moroco; 12.09.2023 at 17:54:37.
Reply With Quote
Răspunde