Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2025, 21:28:14
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit Duhovnici contemporani in viata

Oare o fi adevarată profeția care se atribuie lui pr Ioanichie:

„În curând va fi foarte greu. Ne îndreptăm spre o Nouă Lume” Părintele Ioanichie de la Frăsinei
Vechi 02.07.2025, 01:24:55
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Hai sa fim seriosi!
La tara nu ai cum sa fii in siguranta odata cu instaurarea foamei reale, situatie in care suportii sigurantei oferite de stat se naruiesc. Astea-s doar idei americane romantice vanturate din filme pe la noi. Realitatea cruda est ca de unul singur cum viseaza multi tineri sau chiar si cu familie mica ca-n romane, esti mancat cu fulgi cu tot.
Cu atat mai mult , cum sugereaza parintele, "gasiti-va locuri in munti si in paduri", ca in povestile nemuritoare din copilarie...
Eu personal cred ca asta si este scopul inmultirii ursilor, care fac o gramada de victime, a lupilor si ce alte fiare mai sunt scapate de sub control pentru a instila frica in orice fel de demers, de ce nu REAL, de genul asta.
Padurea este terifianta si cand o vizitezi doar asa in mers cateva ore, dar sa incepi sa "iti faci vizuina". Fereasca DUmnezeu!

Manastirile nici ele nu se pot considera in siguranta decat cu cate un batalion PLATIT ca sa protejeze, ceea ce au... la o adica.

Citeam cum si Multele Athos a fost pe vremuri supus jefuirilor repetate de catre tot felul de vagabonzi si pirati morti de foame.

Pentru oraseni tot orasul, cu intrajutorarea cu vecinii din jur, ramane cea mai solida baza de supravietuire si cu cele mai multe si diversificate resurse.

Last edited by cozia; 02.07.2025 at 01:30:08.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2025, 01:30:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Hai sa fim seriosi!
La tara nu ai cum sa fii in siguranta odata cu instaurarea foamei reale, situatie in care suportii sigurantei oferite de stat se naruiesc. Astea-s doar idei americane romantice vanturate din filme pe la noi. Realitatea cruda est ca de unul singur cum viseaza multi tineri sau chiar si cu familie mica ca-n filme esti mancat cu fulgi cu tot.
Cu atat mai mult , cum sugereaza parintele, in "munti si in paduri"
Eu personal cred ca asta si este scopul inmultirii ursilor, care fac o gramada de victime, a lupilor si ce alte fiare mai sunt scapate de sub control pentru a instila frica in orice fel de demers, de ce nu REAL, de genul asta.
Padurea este terifianta si cand o vizitezi doar asa in mers cateva ore, dar sa incepi sa "iti faci vizuina". Fereasca DUmnezeu!
Nu știu dacă e profeția părintelui sau cineva îi pune cuvinte în gură, cumva însă traiul prin munți și păduri nu e străin de călugări, pr Cleopa se ascundea de securitate printr-o văgăună subterană, e adevărat că-i aducea cineva mâncare.

Citat:
Manastirile nici ele nu se pot considera in siguranta decat cu cate un batalion PLATIT ca sa protejeze, ceea ce au... la o adica.Citeam cum si Multele Athos a fost pe vremuri supus jefuirilor repetate de catre tot felul de vagabonzi si pirati morti de foame.
Se vorbea despre statul pe lângă mănăstiri ca să nu te înstrăinezi de tot de Liturghie, probabil că fără credință și de ar fugi unii în munți, s-ar întoarce după un timp din ispitirile gândurilor de renunțare.
Vechi 02.07.2025, 01:36:30
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu dacă e profeția părintelui sau cineva îi pune cuvinte în gură, cumva însă traiul prin munți și păduri nu e străin de călugări, pr Cleopa se ascundea de securitate printr-o văgăună subterană, e adevărat că-i aducea cineva mâncare.
Mai Iorest cea mai buna proba este sa incerci din timp, sa testezi "terenul" sa vezi daca iti poti pune cortul in salbaticia muntilor, nu in campinguri amenajate.

Eu in studentie am facut-o, si in momentul cand in miezul noptii un animal a venit si a inceput sa fornaie in drptul cortului am inlemnit cu prietenul meu. N-am indraznit sa vedem ce anume era.

Alta data singur fiind cu cazare la o manastire pe Valea Oltului am incercat sa petrec o noapte sprijinit de o stanca , tot in padure, doar cu o patura.

La fel, au inceput sa trozneasca toate alea in jur...,
insa chiar am vrut sa infrunt frica, sa o inving si sa experimentez ce simteau pustnicii

Last edited by cozia; 02.07.2025 at 01:53:58.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2025, 01:54:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai Iorest cea mai buna proba este sa incerci din timp, sa testezi "terenul" sa vezi daca iti poti pune cortul in multi in salbaticie, nu in campinguri amenajate.

Eu in studentie am facut-o, si in momentul cand in miezul noptii un animal a venit si a inceput sa fornaie in drptul cortului am inlemnit cu prietenul meu. N-am indraznit sa vedem ce anume era.

Alta data singur fiind cu cazare la o manastire pe Valea Oltului am incercat sa petrec o noapte sprijinit de o stanca , tot in padure, doar cu o patura.

insa chiar am vrut sa infrunt frica, sa o inving si sa experimentez ce simteau pustnicii
Urșii, lupii, fug de petarde, sunt pirotehnice special comercializate în scopul alungării sălbăticiunilor, se face o colibă nu cort, la care pui țepușe de jur împrejur, faci foc pentru a alunga sălbăticiunile.
Eventual capcane ascunse într-un perimetru de 10 metri pe lângă colibă.

Cei mai avansați își fac adăpostul în copaci, părerea mea e că pericolul în pădure e foamea, frigul-degerăturile-hipotermia, pneumonia la ploi puternice, sau să o ia mintea razna de la gânduri și izolare, otrăvirea cu ciuperci confundate ca fiind comestibile sau cu alte fructe de prin pădure, abia pe ultimul loc ar fi sălbăticiunile.

Apoi mai e jocul psihologic, demotivarea, lipsa igienei, lipsa medicamentelor care pot duce la reîntoarcerea în societate.
Vechi 02.07.2025, 06:06:40
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Parintele Cleopa facea Liturghia pe buturuga in conditiile in care inca nu se ridicau ca acum sateliti si roiuri de drone cu o uriasa diversificare de "sarcini" care scotocesc si filmeaza in infrarosu tot ce misca prin paduri.

Astia nu degeaba fac filme intesate cu secvente unde vedem multe dintre sarcinile lor in "teren".
Asta este una dintre cele mai impresionante de pana acum, apropo de coliba ta in padure cu cpcane in jur!:
https://www.youtube.com/watch?v=oGpNcfQOuIk
Vechi 02.07.2025, 08:55:39
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Parintele Cleopa facea Liturghia pe buturuga in conditiile in care inca nu se ridicau ca acum sateliti si roiuri de drone cu o uriasa diversificare de "sarcini" care scotocesc si filmeaza in infrarosu tot ce misca prin paduri.

Astia nu degeaba fac filme intesate cu secvente unde vedem multe dintre sarcinile lor in "teren".
Asta este una dintre cele mai impresionante de pana acum, apropo de coliba ta in padure cu cpcane in jur!:
https://www.youtube.com/watch?v=oGpNcfQOuIk
N-o să aibă ce face decât să consume tehnică de mii de dolari ca să caute oameni neînarmați prin munți, dacă e așa sunt unii care sunt lucrători forestieri sau pădurari care cunosc foarte bine muntele.
Vechi 02.07.2025, 16:54:13
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
N-o să aibă ce face decât să consume tehnică de mii de dolari ca să caute oameni neînarmați prin munți, dacă e așa sunt unii care sunt lucrători forestieri sau pădurari care cunosc foarte bine muntele.
Tocmai ca oamini liberi vor fi preocuparea lor permanenta in cautarea carora isi vor dedica tot ce au in DOTARE..
Vezi / recomand tuturor: " Metalhead", episodul 5 din sezonul 4 al serialului Black Mirror.
Este f important de urmarit detaliile acestui demers diabolic prezentate in acest filmulet.

In orice caz se va gasi ac si de cojocul lor, nu disperam...
Dumnezeu este cu noi, INSA, nu ne baga in traista!
Vechi 02.07.2025, 20:17:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai ca oamini liberi vor fi preocuparea lor permanenta in cautarea carora isi vor dedica tot ce au in DOTARE..
Vezi / recomand tuturor: " Metalhead", episodul 5 din sezonul 4 al serialului Black Mirror.
Este f important de urmarit detaliile acestui demers diabolic prezentate in acest filmulet.

In orice caz se va gasi ac si de cojocul lor, nu disperam...
Dumnezeu este cu noi, INSA, nu ne baga in traista!
Cea mai ieftină rachetă e câteva sute de dolari și unele sunt și 10.000 de dolari sau mai mult, sigur o să stea călare după niște oameni care trăiesc ca în preistorie și o vor face numai din aer, de la sol de unde e căutarea mai precisă, nu.

În orice regim sunt crime de război să omori civili și genocidul nu se prescrie.
Vechi 04.07.2025, 03:50:43
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai Iorest cea mai buna proba este sa incerci din timp, sa testezi "terenul" sa vezi daca iti poti pune cortul in salbaticia muntilor, nu in campinguri amenajate.

Chiar mă uitam referitor la sălbăticiuni, unii s-au apropiat nepermis de mult de urși:

https://observatornews.ro/eveniment/...ui-624332.html

Ce e incredibil e că foarte aproape de tragedie erau alți imbecili care se jucau cu urșii:

https://www.youtube.com/watch?v=5GVM9wC1s6s

Last edited by Iorest; 04.07.2025 at 03:56:21.
Reply With Quote
Răspunde