![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mulți parinti (și chiar cei din alte religii , inclusiv radiestezistii ) susțin ca îmbolnăvirea trupeasca provine de la îmbolnăvirea sufleteasca.
Conform Ortodoxiei , îmbolnăvirea sau vindecarea sufleteasca provine din cum respectam următoarele: postul, spovedania,impartasania,milostenia,iubirea aproapelui, rugăciunea etc . Credeți în aceasta teorie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imbolnavirea sufletului si a mintii provine de la neasultare (de Dumnezeu), necredinta (in Domnul Iisus Hristos Cuvantul cu Biserica si Duhul, Care azi s-a inaltzat) si pacat (faradelegi si pacate). Sigur ca cred, as vrea sa cred cu credinta. Doar ca trebuie sa nu-mi mai permit sa calc asa de mult... ca pilitzii privilegiati, niste pigmei de tip macio-piciu ce se dau mari si tari... certandu-se si omorandu-se intre ei pe infailibilitati... adiaca vrand mereu sa faca altii sau sa fi facut altii in timp ce ei ca ipocritii fatarnici ascunsi nici cu degetul nu se ating dand lectii fara numar si tragand la raspundere, prezentandu-se pe ei insisi ca exemple de rabdare de urmat si de slavit, desi sunt fiare agresive ce nu rabda sa-i julesti si te tine minte toata viata uneltind in ascuns sa te piarda si sa te compromita ca sa pierzi.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
|||
|
|||
![]()
Sa înțeleg ca ai tu tragi o legătură clara între sufletul omului (recunoscut științific ca conștiința) și mintea acestuia care se îmbolnăvește dacă sufletul e bolnav . Mintea e pana la urma un recipient folosit de conștiința
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Despre acel subiect am vorbit cu duhovnicul și m.am lămurit. Aici fac mai mult un studiu pentru curiozitatea mea . Legătura dintre păcat, suflet și creier.
Dar da, sunt totuși curios si pe acel subiect sa va aud părerea,e vorba de ipohondrie (nu asa în gluma) care te face sa crezi ca la orice mica boala sau durere ai cancer, și sa fi convins de asta pana nu ți se confirma de un doctor contrariul. E clar un dereglaj bio chimic și subt curios dacă duhovnicescul poate acționa asupra bio chimicului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ipohondria asta dacă este sa o leg asa la nivel spiritual poate fi asociata cu un concept al mândriei, se dorește de către persoana ipohondra o atenție sporită către dansa din partea celorlalți, doar acest lucru contând nimic altceva. Mai poate sa fie și mania, directionata asupra Sinelui. O manie inconștiență (fără de voia persoanei în cauza) care face acest păcat de a-și găsi tot felul de cusururi acolo unde ele nu exista de fapt.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Sau asta: Citat:
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]()
Interesant, o sa citesc, sunt curios dacă rugăciunea creștină e egala cu cele din alte credințe ca și efecte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Interesant , primul articol susține ca au fost cazuri în care a fost diferența și cazuri în care nu, când era rugăciunea implicata. Oare a diferit religia lor?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Barbatii care deseori cu indarjire ascund starile de stres, temeri si frici pentru ziua de maine, pentru ce si cum o sa reuseasca sa puna o paine pe masa familiei tind sa sufere mai mult decat femeile. Femeilor le este de ajuns sa stea de vorba la o coada pentru a se descarca de tensiunile nervoase. Evident ca faradelegile joaca si ele un rol major!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|