Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2025, 08:59:56
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Implicit Îmbolnăvirea sufletului

Mulți parinti (și chiar cei din alte religii , inclusiv radiestezistii ) susțin ca îmbolnăvirea trupeasca provine de la îmbolnăvirea sufleteasca.
Conform Ortodoxiei , îmbolnăvirea sau vindecarea sufleteasca provine din cum respectam următoarele: postul, spovedania,impartasania,milostenia,iubirea aproapelui, rugăciunea etc .
Credeți în aceasta teorie?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2025, 09:50:01
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
Mulți parinti (și chiar cei din alte religii , inclusiv radiestezistii ) susțin ca îmbolnăvirea trupeasca provine de la îmbolnăvirea sufleteasca.
Conform Ortodoxiei , îmbolnăvirea sau vindecarea sufleteasca provine din cum respectam următoarele: postul, spovedania,impartasania,milostenia,iubirea aproapelui, rugăciunea etc .
Nu-i teorie!

Imbolnavirea sufletului si a mintii provine de la neasultare (de Dumnezeu), necredinta (in Domnul Iisus Hristos Cuvantul cu Biserica si Duhul, Care azi s-a inaltzat) si pacat (faradelegi si pacate).

Sigur ca cred, as vrea sa cred cu credinta. Doar ca trebuie sa nu-mi mai permit sa calc asa de mult... ca pilitzii privilegiati, niste pigmei de tip macio-piciu ce se dau mari si tari... certandu-se si omorandu-se intre ei pe infailibilitati... adiaca vrand mereu sa faca altii sau sa fi facut altii in timp ce ei ca ipocritii fatarnici ascunsi nici cu degetul nu se ating dand lectii fara numar si tragand la raspundere, prezentandu-se pe ei insisi ca exemple de rabdare de urmat si de slavit, desi sunt fiare agresive ce nu rabda sa-i julesti si te tine minte toata viata uneltind in ascuns sa te piarda si sa te compromita ca sa pierzi.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote
Vechi 29.05.2025, 10:43:56
Member

Implicit Legatura suflet - conștiința- minte

Sa înțeleg ca ai tu tragi o legătură clara între sufletul omului (recunoscut științific ca conștiința) și mintea acestuia care se îmbolnăvește dacă sufletul e bolnav . Mintea e pana la urma un recipient folosit de conștiința
Reply With Quote
Vechi 29.05.2025, 12:36:55
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Lightbulb

Citat:
Cred că știu ce vrei să afli, probabil o soluție duhovnicească pentru vindecarea persoanei cu probleme psihice de care ai pomenit pe alt topic. Dacă e așa, spune despre ce boli psihice e vorba și cât timp a trecut de la diagnosticarea lor?
Vechi 29.05.2025, 12:51:26
Member

Implicit

Despre acel subiect am vorbit cu duhovnicul și m.am lămurit. Aici fac mai mult un studiu pentru curiozitatea mea . Legătura dintre păcat, suflet și creier.
Dar da, sunt totuși curios si pe acel subiect sa va aud părerea,e vorba de ipohondrie (nu asa în gluma) care te face sa crezi ca la orice mica boala sau durere ai cancer, și sa fi convins de asta pana nu ți se confirma de un doctor contrariul. E clar un dereglaj bio chimic și subt curios dacă duhovnicescul poate acționa asupra bio chimicului.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2025, 05:01:14
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
Despre acel subiect am vorbit cu duhovnicul și m.am lămurit. Aici fac mai mult un studiu pentru curiozitatea mea . Legătura dintre păcat, suflet și creier.
Dar da, sunt totuși curios si pe acel subiect sa va aud părerea,e vorba de ipohondrie (nu asa în gluma) care te face sa crezi ca la orice mica boala sau durere ai cancer, și sa fi convins de asta pana nu ți se confirma de un doctor contrariul. E clar un dereglaj bio chimic și subt curios dacă duhovnicescul poate acționa asupra bio chimicului.
Asta cu crezutul faptului ca la orice mica durere ai cancer suna mai mult a propaganda ce se creaza cu ajutorul dramatizarii pe net pe care o fac oamenii. Un consult la medic este cea mai buna opțiune pentru a scoate din păreri persoana care se impacienteaza.

Ipohondria asta dacă este sa o leg asa la nivel spiritual poate fi asociata cu un concept al mândriei, se dorește de către persoana ipohondra o atenție sporită către dansa din partea celorlalți, doar acest lucru contând nimic altceva. Mai poate sa fie și mania, directionata asupra Sinelui. O manie inconștiență (fără de voia persoanei în cauza) care face acest păcat de a-și găsi tot felul de cusururi acolo unde ele nu exista de fapt.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 31.05.2025, 05:07:02
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
Cat despre cum poate acționa duhovnicescul asupra bio-chimicului, ei bine se poate acționa intr-o mare capacitate. Las aici cateva studii asa, ca să te convingi:

Citat:
Prayer is a special form of meditation and may therefore convey all the health benefits that have been associated with meditation
Different types of meditation have been shown to result in psychological and biological changes that are actually or potentially associated with improved health. Meditation has been found to produce a clinically significant reduction in resting as well as ambulatory blood pressure,[2,3] to reduce heart rate,[4] to result in cardiorespiratory synchronization,[5] to alter levels of melatonin and serotonin,[6] to suppress corticostriatal glutamatergic neurotransmission,[7] to boost the immune response,[8] to decrease the levels of reactive oxygen species as measured by ultraweak photon emission,[9] to reduce stress and promote positive mood states,[10] to reduce anxiety and pain and enhance self-esteem[11] and to have a favorable influence on overall and spiritual quality of life in late-stage disease.[12] Interestingly, spiritual meditation has been found to be superior to secular meditation and relaxation in terms of decrease in anxiety and improvement in positive mood, spiritual health, spiritual experiences and tolerance to pain.[13]

Prayer may be supported by varying degrees of faith and may therefore be associated with all the benefits that have been associated with the placebo response
Clinically significant treatment gains have been observed with placebo in numerous disorders, including anxiety, depression, schizophrenia, obsessive-compulsive disorder, tardive dyskinesia, ischemic heart disease, cardiac failure, Parkinson's disease and even cancer, among a host of other conditions.[14–20] Relevant to the context of prayer and healing, the placebo response is influenced by personality traits and behaviors such as optimism,[21,22] response expectancy,[23] motivational concordance (i.e., the degree to which the behavioral rituals of the therapy are congruent with the motivational system of the subject)[24] and degree of engagement with a ritual.[25]
Rezumat din: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2802370/

Sau asta:

Citat:
Newberg identified several things he discovered about the effect of religious contemplation on the human brain. First, engaging in 12 minutes of personal reflection and prayer each day makes a profound impact on our brain. It strengthens a unique neural circuit that specifically enhances our social awareness and empathy and helps us love our neighbor by developing a heightened sense of compassion and subduing negative emotions.
Rezumat din: https://www.westmont.edu/how-faith-a...ive%20emotions.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 31.05.2025, 17:35:48
Member

Implicit

Interesant, o sa citesc, sunt curios dacă rugăciunea creștină e egala cu cele din alte credințe ca și efecte.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2025, 17:58:15
Member

Implicit

Interesant , primul articol susține ca au fost cazuri în care a fost diferența și cazuri în care nu, când era rugăciunea implicata. Oare a diferit religia lor?
Reply With Quote
Vechi 01.06.2025, 02:04:13
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
Ce se stie clar si multi dintre noi am simtit pe pielea noastra este ca exista imbolnaviri PE FOND NERVOS.

Barbatii care deseori cu indarjire ascund starile de stres, temeri si frici pentru ziua de maine, pentru ce si cum o sa reuseasca sa puna o paine pe masa familiei tind sa sufere mai mult decat femeile.

Femeilor le este de ajuns sa stea de vorba la o coada pentru a se descarca de tensiunile nervoase.

Evident ca faradelegile joaca si ele un rol major!
Răspunde