![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Acatistele cum trebuie citite? cu voce tare sau in gand? cum e mai bine....
Multumesc!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In gand, ca nu cumva citind cu voce tare sa te mandresti cu vocea ta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In gand, ca nu cumva citind cu voce tare sa te mandresti ca citesti frumos sau ca ai voce frumoasa |
|
||||
|
||||
![]()
S-a mai discutat si aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...a+rugaciunilor
|
||||
|
||||
![]()
Cu voce tare, te va ajuta sa te concentrezi mai binela ceeace citesti. Sa iti pastrezi mai bine atentia asupra rugaciunii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu ma rog mai in soapta ca altfel imi zboara mintea la grijile vietii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O perioada de timp am citit acatistele cu voce tare, chiar daca eram singura in incapere, apoi am auzit ca nu este bine si am inceput sa le citesc in gand ;o inselare ! Fiindca citindu-le in gand, gandul tot fuge si ai sanse minime sa poti fi atent la ceea ce citesti, pentru ca ele nu reprezinta o poveste dintr-o carte din care sa sustragi esentialul, ele sunt o rugaminte in totalitate, sunt o daruire, o stare...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]()
Am intrebat deoarece am crezut ca este recomandat in vreun fel sa le citim (adica in gand sau cu voce tare) acum am inteles ca nu e problema cum le citim.
Va multumesc pentru ajutor!! si Bunul Dumnezeu sa va daruiasca toate cele inspre folosul mantuirii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Toate Acatistele cantate de Marian Moise | a1ynsudyty | Muzica Bisericeasca | 40 | 08.12.2013 18:24:44 |
Cum se citesc acatistele? | anisoara | Generalitati | 1 | 14.07.2012 16:59:40 |
toate acatistele...! | myself00 | Rugaciuni | 0 | 26.05.2012 00:26:24 |
Ce rugaciuni trebuiesc citite zilnic? | nicoleta34 | Rugaciuni | 14 | 08.09.2011 20:01:20 |
Cum trebuie citite rugaciunile de la Liturghie? | costel | Sfanta Liturghie | 2 | 22.07.2009 17:44:52 |
|