Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2007, 12:52:37
gelutu gelutu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.02.2007
Implicit

Buna ziua!
As dori informatii despre modul cum se transmit locurile de veci in cimitirele parohiale.De ex. intr unchi si nepoata de la frate.
Ce dispozitii,ordine,legi,regulamente interioare ale cimitirelor reglementeaza aceste actiuni( mostenire, donatie, vinzare cumperare.)
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 13:12:34
Clausemi
Guest

Implicit

Incearca sa intri pe google la administratia cimitirelor poate afli ceva...aici mai greu gasesti pe cineva care sa aiba aceasi problema cu tine si sa-ti poata raspunde.
Sau mergi pur si simplu la un cimitir care are birourile tot in acelasi loc (sa nu faci prea multe drumuri si sa pierzi timpul) si te interesezi...cred ca este imposibil sa nu gasesti pe cineva sa te ajute cu un raspuns favorabil.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 13:47:21
gelutu gelutu is offline
Junior Member

Implicit

Am fost si preotul mi-a spus ca si daca mi-l lasa unchiu mostenire sau donatie tot trebuie sa il cumpar de la parohie din nou, desi locul este mostenit in familie din vechiul cimitir Cringas demolat. De aceea caut ceva regulamente oficiale.
Multumesc de indrumari!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 14:08:07
Clausemi
Guest

Implicit

Nu preotul se ocupa de asa ceva...el ti-a spus din imaginatie sau si-a dat cu parerea...exista niste administratori pt fiecare cimitir in parte,sunt birouri unde se incheie actele de vanzare-cumparare sau mostenire...presupun ca trebuie sa mergi cu actele locului de veci si cu persoana care ti-l doneaza...nu cred ca este cazul sa-l mai platesti inca o data de vreme ce locul a fost platit si acum iti este donat sau il mostenesti pe baza unui testament sau acte care sa certifice mostenirea legala.
Personal nu vad logica acestei a doua plati,decat in cazul in care vor sa-ti ia banii ca-ti vede naivitatea.
Din cate stiu la cimitirul Belu sunt birourile administrative pe Bucuresti...dar nu sunt sigura...oricum nu preotul este cel care se ocupa de asa ceva ,zic eu.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 14:29:52
gelutu gelutu is offline
Junior Member

Implicit

Este preotul paroh. El incaseaza si taxele anuale de intretinere.Dar zice ca nu mai exista locuri propietete, ci doar locuri concesionate pe termen nelimitat.
Oricum multumesc pentru amabilitate.

Site anunturi vanzare Locuri de veci
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Locuri de pelerinaj Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 3 17.08.2015 08:58:25
Locuri de munca Florin-Ionut Generalitati 3 07.04.2010 15:52:39
Locuri de munca Hector Generalitati 19 29.04.2009 22:11:42
Locul de veci al familiei luat cu forta Cicerosama Generalitati 0 26.02.2009 10:44:01
locul de veci Dia20_diana Eutanasia 4 14.02.2008 21:40:40