![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am ascultat azi evanghelia si predica si am o tristete si o nelamurire:
Intrebare: N-am inteles pana la urma de ce i s-a luat glasul lui Zaharia? Ce facuse? M-am intristat ca de fiecare data cand se citeste povestea cu nasterea lui Ioan si a Mariei, pentru ca se spune in Evanghelii ca pe atunci cei fara copii erau considerati blestemati, aveau un statut trist. Era o suferinta pentru ei. Elisabeta isi spunea in Evanghelie bucuria ca a ridicat-o Dumnezeu pana la urma din pozitia ei umila. Ioan s-a dus insa la varsta frageda la Domnul. Si noi azi simtim cam la fel in sufletul nostru. Numai la cei cu copii se cheama familie, ei au drepturi, sunt vazuti mai bine decat noi cei fara... Cateodata as vrea sa nu mai aud de sarbatorile acestea, ca sa nu aflu iar si iar despre blestematii de oameni fara copii... Si totusi azi este o zi frumoasa, ca de fiecare data de Sf. Ioan. Vara frumoasa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu inteleg tacerea, amutirea lui Zaharia, ca o atitudine potrivita fata de taina. Taina de care s-a bucurat- nasterea unui copil- depaseste orice cuvant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dar, Sophia, Mesia a venit!!! Noi, crestinii, nu mai avem ca obligatie majora sa facem copii (sigur, unii cred altfel), ci avem ca obligatie majora sa ne mantuim. Blestemat nu este cel care nu are copii, ci cel care nu-L are pe Dumnezeu. Daca oamenii fac discriminare intre cei cu copii si cei fara, Dumnezeu nu face asa ceva. Dumnezeu nu discrimineaza pe nimei. Toti, si cei care au copii, si cei care nu avem copii, suntem chemati in aceeasi masura sa il urmam pe Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
"Și a zis Zaharia către înger: După ce voi cunoaște aceasta? Căci eu sunt bătrân și femeia mea înaintată în zilele ei.
Și îngerul, răspunzând, i-a zis: Eu sunt Gavriil, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu. Și am fost trimis să grăiesc către tine și să-ți binevestesc acestea. Și iată vei fi mut și nu vei putea să vorbești până în ziua când vor fi acestea, pentru că n-ai crezut în cuvintele mele, care se vor împlini la timpul lor." Luca 1:18-20
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul | costel | Diverse Sarbatori | 2 | 23.06.2017 22:19:24 |
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul | AndreiM | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 26.06.2012 02:11:37 |
Sfantul Ioan Botezatorul + | cristiboss56 | Rugaciuni | 14 | 24.06.2011 18:22:22 |
|