Cand Dumnezeu iti vorbeste prin oameni!
La biserica unde umblam: eu si sotia mea slujesc doi preoti. Unul e protopopul orasului si celalalt este doar slujitor al Sfantului Altar, parintele Pavel. Protopopul se intelege, fireste, se ocupa pe langa slujire si de problemele care apar in parohie si la bisericile din oras.
Cand a venit Episcopul locului parintele protopop s-a ocupat ca toate sa fie in regula. Pe cand pe parintele Pavel l-am vazut smerit stand intr-un colt. Mereu i-am asemanat cu Marta si Maria.
Odata mergeam la biserica si pe drum discutam aprins despre spunerea sotiei fata de sot. Cand ne-am apropiat de biserica i-am spus sotiei:
,,- Hai sa lasam discutia ca intram in biserica. La predica din timpul Liturghiei parintele Pavel ne-a dat raspuns la discutia noastra, fara sa fi auzit un cuvant din ea.
Odata am vrut sa iau Sfanta Impartasanie, si seara am mancat cam mult si m-am culcat cu burta plina. A doua zi nu stiam daca e bine sa ma impartasesc sau nu. Nu am m-am impartasit in duminica aceea si la predica parintele a spus:
- Este bine ca Hristos prin Sfanta Impartasanie sa intre intr-un pantece gol. Desigur ca Hristos poate intra si intr-un pantece plin dar este mai bine ca pantecele sa fie gol.
Altadata am fost obosit si nu mi-am facut rugaciunea cum trebuie, si la predica parintele a spus:
- Crezi ca insailand trei vorbe inseamna ca te rogi? Desigur ca el se
adreseaza multimii, si nu mie pesonal insa am impresia ca Dumnezeu imi vorbeste prin gura lui.
Voi ce parere aveti despre lucrurile astea?
|