![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nigel Farage la “Secvential” (video): " Romani, tocmai ati renuntat la independenta si v-ati vandut democratia, intrand in U.E.!"Interviul intreg:
http://www.dailymotion.com/video/xvz...om=embediframe “Cum poate fi bine pentru Romania daca primiti ceva mai multi bani, cand tocmai ati tinut un referendum national pe care Bruxelles-ul l-a anulat? Cum poate fi asa ceva acceptabil?Este mai bine, sincer, sa fii mai sarac, dar liber“. Din interviu: "Adrian Ursu vă face cunoștință cu Nigel Farage, europarlamentarul britanic care a avut curajul să îi pună la punct pe domnii Barroso, Rompuy și pe alți politicieni din vârful ierarhiei europene, atunci când deciziile lor puneau în pericol stabilitatea europeană. Realizatorul a avut onoarea de a sta de vorbă cu europarlamentarul, care a venit cu sfaturi pentru români, după ce a urmărit cum s-a defășurat referendumul din vară. [...] - Si cum credeti ca va fi viitorul, in aceasta situatie? - Foarte rau! Voi, in Romania, puteti fi fericiti ca nu faceti parte din zona euro. Si, pentru Dumnezeu, nici sa nu intrati in ea! Eu cred ca in tarile sud-mediteraneene sunt retete care a fost aplicate pentru niste economii care sunt deja intr-o spirala descendenta, ratele somajului ajungand pana la 60% la tineri. S-a dat impresia ca e o democratie si s-a creat senzatia ca tu, ca si elector, poti sa-ti votezi viitorul, dar toate acestea au disparut si avem tot mai multi oameni care au ajuns la disperare. De aceea cred ca riscul, de acum, este sa vedem in sudul Europei nu doar demonstratii, ci si violente, sincer, cred ca la un nivel pe care nici nu ni-l putem imagina… [...] Am fost in Romania la putin timp dupa integrarea in UE si nu am avut nicio indoiala ca oamenilor nu li se spusese adevarul cu privire la ceea ce este Uniunea Europeana. Modul in care s-a reactionat la referendumul din vara acestui an ma face sa spun: ”Bun venit in clubul european, Romania! Tocmai ce ai renuntat la independenta, ti-ai vandut democratia, iar oficialii si oamenii tai politici sunt acum extrem de bogati astfel incat nu le pasa deloc ca dvs, oameni muncitori, decenti, vreti sa traiti intr-o democratie, nu mai aveti asa ceva, fiind transferata (decizia) la nivel european, asa ca treziti-va si faceti ceva in aceasta privinta!” (…) Ceea ce a facut Romania acum 20 de ani a fost sa iasa dintr-un sistem centralizat nedemocratic, comunismul, ati avut cativa ani in care v-ati guvernat singuri iar acum v-ati alaturat intr-o forma updatata, ceva mai moderna, a aceluiasi vechi sistem comunist. Romania, ca toti ceilalti, a devenit acum o provincie a acestei noi puteri europene, o provincie in care votul si democratia nu conteaza. (…) Trebuie sa fiti multumiti ca, spre deosebire de alte tari, ca Grecia, Spania si Portugalia, nu sunteti in zona euro, pentru ca, in acest caz, nu doar ca ar trebui sa platiti inapoi sume uriase de bani (catre FMI si UE – n.n.), dar ati fi si blocati intr-o moneda puternic supraevualata. Asta e macar un avantaj pe care-l aveti.(…) Ma tem caamploarea recesiunii din Europa e mai mare decat a crezut oricine si nu va trece prea curand, criza din zona euro probabil va mai dura un deceniu. FMI si alte institutii creditoare ar trebui sa regandeasca termenii de rambursare a datoriilor (statelor debitoare – n.n.). (…) In ceea ce priveste zona euro, odata ce tarile vor iesi din ea, vor putea sa-si devalorizeze monedele si sa redevina competitive si astfel am putea vedea niste semne de revenire la tarile meditareneene. Problema va fi haosul pe termen scurt provocat de destramarea zonei euro. (…) Sincer sa fiu, nu vad niciun motiv de optimism, cred ca programele de austeritate vor continua, ”batausii” de la Bruxelles vor avea grija sa se intample asta si cred ca ne asteapta pe toti niste ani foarte grei. (…)" Interviul este mai lung, evident. Spune mai multe chestiuni interesante, dar ar fi prea lung sa reproduc tot aici. Ascultati tot ce spune, daca doriti. sursa: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Romanilor!!!:) | AndruscaCIM | Generalitati | 2 | 15.05.2012 23:18:38 |
Defectele romanilor | Traditie1 | Generalitati | 68 | 10.12.2010 18:53:20 |
re-alfabetizarea romanilor | jefferson | Generalitati | 6 | 17.05.2010 15:25:47 |
Cinism si sfidare la adresa romanilor : | Iustin32 | Generalitati | 17 | 30.08.2008 19:06:07 |
Poate imi dati shi mie un sfat ceva... | Silencer | Intamplari adevarate | 7 | 12.08.2008 21:35:25 |
|