![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit răzleț pe ceva thread-uri azi și un lucru m-a cam frapat...
Este Biblia o carte de știință? Dacă nu, și e evident că nu, de ce unii neagă adevăruri simple care sunt cunoscute deja de multă vreme... Zic unii că pământul e plat că "așa scrie în Biblie". Cred că e destul exemplul ăsta. Are rost îmbinarea științei cu spiritualismul? Unele lucruri există, sunt dovedite, nu știu ce rost are negarea lor crasă, doar pentru a da emfază unei religii. Acceptarea unor descoperiri științifice nu contravine credinței în Dumnezeu. Adevărul absolut nu e nici în Biblie, nici în știință. Acela e la divinitate, nu? Trebuie înțelepciune, minte deschisă, pentru a nu amesteca boi cu oi, ca la problemele de matematică din clasele primare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
crede si nu cerceta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acest lucru nu inseamna ca nu putem studia Sfanta Scriptura dupa metode stiintifice (istorice, literare, exegetice etc.) Crestinul afla din Biblie, in principal, CINE a adus totul la existenta, nu CUM a fost totul adus la existenta. De aceea, si scopul lui este bucuria vesnica si comuniunea cu acest CINE. Stiinta a ales sa se ocupe insa de CUM, si mai are cale lunga de strabatut pentru a-l deslusi. Daca, intr-un final, stiinta nu-L va afla pe Dumnezeu ca Izvor al existentei, isi va fi irosit timpul, in lucruri secundare. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici un Sfânt Părinte nu a spus aceasta și nici în Biblia noastră a ortodoxilor nu scrie așa ceva.
Vrei să ne spui și nouă cine a făcut această afirmație? |
|
||||
|
||||
![]()
biblie, credinta, pamant plat, stiinta |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||