![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Observ ca foarte multi crestini ( ortodocsi ) vorbesc frecvent despre vremurile noastre ca fiind "vremurile de pe urma", ca venirea antihristului e iminenta si apocalipsa sta sa inceapa.
Nu inteleg de ce atata pesimism. De ce ar veni sfarsitul lumii chiar acum, in timpurile noastre? Chiar atat de rau e pe lume in acest moment? Sau de ce chiar acum, cand facem trecerea de la epoca "agrara" a umanitatii la epoca calculatorului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A fi in viata este cu adevarat un miracol.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de alta parte, dupa cum observa si teoretizeaza magistral R. Guenon, procesul de involutie a omenirii nu a fost, nu este si nu va fi liniar. Involutia nu e o miscare constanta, ci accelerata. Evul Mediu nu a fost decat foarte putin mai rau decat Antichitatea si a fost mai scurt. Perioada de la Renastere la Iluminism nu a fost decat putin mai rea decat Evul Mediu si a fost considerabil mai scurta. Si asa mai departe. Potrivit lui Guenon si scolii lui miscarea este ca intr-un vartej: cicluri tot mai scurte coboara in miscare tot mai rapida spre gaura finala care nu va fi altceva decat sfarsitul lumii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand, nimeni nu poate sti când va fi sfarsitul lumii, ci numai Dumnezeu stie asta!
In al doilea rand, desi astazi in lume au loc tot felul de nenorociri si dezastre (razboaie, crime, desfranare, curvie, etc), totusi , din fericire, mai exista si oameni cu adevarat crestini, dar si familii crestine si demne de toata aprecierea. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cum acei 'unii' vor fi fericiti stiind ca 'altii' sufera in chinuri groaznice pentru vesnicie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu înțelegi pentru că nu știi.
Sau din contră, nu înțelegi pentru că-ți plac vremurile astea.
|
||||
|
||||
![]()
Păi i-a pus cineva anume, altcineva decât ei înșiși, să-și "câștige" chinurile groaznice pentru veșnicie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa logica ta, o mama care isi vede copilul autodistrugandu-se cu droguri, de exemplu, ar trebui sa nu sufere din aceasta pricina. Ce bine ca iubirea nu functioneaza dupa logica ta. |
|