Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 20:08:30
Un ticalos Un ticalos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.08.2010
Implicit Siguranta divortului ma trimite la disperare

Sunt un tip catastrofal am probleme reale grave de comportament si sunt in pragul divortului. Am mai fost odata in aceasta situatie acum 6 luni cand sotia a intentat procesul, dar a cedat insistentelor mele si m-a crezut pe cuvant ca ma voi schimba asa ca a renuntat la el. Am apelat la acest forum la rugamintea unui prieten in speranta ca voi gasi ceva ce nici eu nu stiu prea bine ce. Am gresit in repetate randuri si am promis ca va fi mai bine. Sincer, regretele pe care le am stiu ca sunt tarzii dar as vrea sa mai incerc ceva si nu stiu. Am fost violent, am lovit-o, sunt un tip care se panicheaza usor si fiecare moment al vietii ma da peste cap. Sa nu creada cineva ca sunt strain de biserica, i-am respectat randuielile, spovedanie, impartasanie, dar de o vreme am renuntat (cateva saptamani) ca n-am timp desi stateam in casa si nu faceam nimic. Si iarasi am recidivat. Acum trei zile am baut mult si sotia imi spune ca am lovit-o si au vazut si copii (chiar nu mi-aduc aminte), si apoi am am facut o fapta grava, nu pot sa o spun aici fiindca m-as inmormanta cu totul, daca m-ar recunoaste cineva pe net. Acum singurul gand care imi da tarcoale este gandul sinuciderii. Stiu ca e grav, dar am o imensa rusine in fata sotiei, copiilor mei si a oamenilor. Ma simt asa rusinat. Mi-e rusine si sa mai ies din casa, din pacate, scolile pe care le am nu au fost suficiente pentru a ma tine in picioare. Mi-e scarba de mine. Pot oare sa mai fac ceva? Mai am dreptul sa sper ca nu mi se va destrama familia de care eu insumi mi-am batut joc? Cred ca sun intrebari fara raspuns. Sincer nu mai pot nadajdui, am crezut si eu ca pot sa fac ceva si ma gandesc ca am mintit. Pentru cei care doresc sa-mi transmita orice fel de ganduri voi detalia povestea mea poate ca imi va ajuta la ceva, desi am mari indoieli. eu nu mai pot crede in mine din moment ce m-am jucat pana si cu biserica.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 22:56:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu deznadajdui! Ai mare nevoie de un psiholog si de un duhovnic!
Dar nu ne-ai spus de ce bei, ce nu iti convine?
Vechi 17.08.2010, 00:03:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Am cunoscut un tip care era extrem de doxat. Cu chelie și barbă lungă, bun cunoscător al textelor vechi. Principala lui activitate era să îi chinuie pe creștini. Oriunde trebuia cineva să le facă felul era trimis tipul ăsta, care avea o ambiție personală și o bucurie să îi chinuie. Dar într-o zi, pe când mergea prin deșert, s-a întâlnit cu Acela căruia îi chinuia supușii și Acela i-a spus: "Greu îți este să o ții de-amboulea". Sau, cam așa ceva i-a spus, oricum ăsta era sensul frazei. Și a ajuns unul din cei mai mari sfinți.

Am mai cunoscut unul pe care l-au trimis ai lui la Colegiu. Taică-su, deși fusese nomenclaturist, acuma cam scăpătase, dar s-a împrumutat ca să-i trimită odraslei bani cu geamantanul, să învețe carte. Îi făcea praf pe petreceri. Bea zdravăn, iar după băutură veneau orgiile sexuale cu hetaire de cartier. După ce cădea lat, se apuca iar de băut și o ținea în discuții filozofarde cu prieteni studenți pe același calapod ca el. Dar l-a ajuns boala urâtului. Când credea că nu are scăpare, a auzit chemarea lui Isus și s-a convertit. A trăit restul vieții ca sfinții, a ajuns episcop și doctor al Bisericii. Despre tinerețea lui tumultoasă a scris în "Confesiunile" lui.

Așa că am mai auzit chestii din astea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 00:47:35
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
...
Așa că am mai auzit chestii din astea.
Cu alte cuvinte ridica-te si nu mai fa decat ce trebuie sa faca un OM...nu te mai cobori la nivelul patrupedelor...si poate nici acolo, ca si acelea au un dram de simt, nu se lasa doar duse de instinct.

Important este sa vrei...draga Ticalosule :)
Vechi 17.08.2010, 06:33:26
Junior Member

Implicit Multumesc ca m-ati bagat in seama

Glykys: Nu beau constant, mi se intampla periodic. Nu aveam manifestari violente la betie candva. Nu uitam ce faceam, acum nu-mi pot aduce aminte de nimic. Ultima oara am baut pentru ca am fost servit din jena de a nu refuza si apoi am baut pentru ca un pahar il aduce pe urmatorul.Regret pentru ca eu stiu ca mie si un pahar de vin imi provoaca rau, darmite mult mai mult. Ce as putea sa fac la un psiholog, cu ce m-ar putea ajuta? La duhovnic nu mai am putere sa ma duc, mi-e jena rusine.

Mihnea Dragomir : Intr-adevar, dar eu am gresit mult mai mult decat aceia. Eu l-am cunoscut deja, am fost in biserica. Si cum as putea eu sa ma intorc la Isus?

Iubirea: Imi spui cuvinte frumoase si eu mi le-am spus de atatea ori si o vreme ma comportam bine apoi iar cadeam.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 08:21:47
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Nu exista lucruri imposibile. sa nu uitam ca iisus a inviat morti. nu stiu daca o sa te simti mai bine dar si eu am gresit mult si gresesc mereu. insa Dumnezeu nu ma lasa, mereu ma ajuta. incearca sa te gandesti la copii, ei or sa te motiveze daca ii iubesti cu adevarat. Doamne ajuta.

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 09:02:20
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Sinuciderea te duce in fundul iadului ,Moise talharul a omorat pe multi ,a talharit si a devenit un mare sfant.
Gandul de a nu merge la duhovnic e de la diavol.
Duhovnicul da sfaturi de indreptare ,adica medicamente duhovnicesti care trebuie urmate.
Poti merge la manastire sa vorbesti cu un duhovnic de acolo ,ei au multa experienta.
Dumnezeu vede efortul nostru de a ne indrepta si ne ajuta .
E nevoie de conlucrare ,trebuie sa ascultam de duhovnic si sa facem ce spune el.
Dar sa vrem sa ne indreptam ,sa pacatuim tot mai putin pana scapam de acea patima.
Noi multe patimi le mostenim de la parinti ,bunici ,sa ne rugam si pentru ei , sa facem milostenie ca prin iertarea lor sa ne indreptam si noi.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 09:17:50
lorelayold76 lorelayold76 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Implicit Curaj

Nu trebuie sa disperati. Acum este momentul sa luati un pix si o hartie si sa incercati sa faceti un plan de lupta. Acest lucru nu puteti sa-l faceti singur, ci cu ajutorul sotiei si copiilor.
Primul pas este sa faceti o sedinta in familie in care sa va destainuiti asa cum faceti pe forum, sa va descarcati chiar prin plans si sa cereti ajutorul lor. Dumneavoastra va trebui sa promiteti ca nu veti mai bea niciodata, deoarece satana reuseste sa ajunga adanc in sufletul dumneavoastra luandu-va mintile. Ceea ce ma bucura este ca aveti inca rusine fata de faptele rele ce le-ati savarsit, ceea ce inseamna ca Dumnezeu este inca in sufletul dumneavoastra si va trimite semnale adecvate pentru a va schimba atitudinea gresita. Viitorul depinde de cum actionati acum. Va trebui sa nu mai beti nici o picatura toata viata (alcoolul va este otrava sufleteasca) singurul vin pe care il veti mai putea gusta este cel din Sfanta Impartasanie.
Va trebui sa faceti efort pentru a va schimba si cred ca familia va va ajuta si de data aceasta, dar sa va propuneti cu tarie ca va fi ultima cadere. Trebuie sa actionati la fel ca si alcoolicii care se trateaza la Alcoolicii anonimi, chiar daca dumneavoastra nu sunteti unul dintre ei, va este chiar mai usor sa va abtineti de la bautura si este un avantaj puternic.
Nu uitati ca familia este mai importanta decat alcoolul si cand mergeti in vizite refuzati ferm sa beti orice fel de alcool (veti vedea ce mandra si fericita este sotia fata de atitudinea dumneavoastra).
Sa nu va fie rusine sa spuneti adevarul prietenilor in ceea ce priveste alcoolul. Daca acestia va sunt cu adevarat prieteni vor fi de partea dumneavoastra si va va ajuta sa reveniti pe calea normala. Daca acestia se vor indeparta de dumneavoastra atunci bucurati-va ca le-ati vazut adevarata fata de falsi prieteni.
Gasiti-va un parinte duhovnic (si un psiholog eventual) la care sa mergeti de cate ori simtiti nevoia de incurajare, la care sa mearga si sotia pentru ca va avea mare nevoie de sustinere afectiva.

Astfel ca din iubire pentru familie recunoasteti public problemele dumneavoastre si actionati crestineste, iar familia din iubire pentru dumneavoastra va fi alaturi sa va sustina. In acest cerc de iubire este imposibil sa nu fie si dragostea lui Dumnezeu care va sustine si va intareste iubirea sincera.
Deci mult curaj, luati sotia de mana si incepeti prin a-i arata acest forum, mesajul dumneavoastra sincer si apoi gasiti un preot duhovnic.
Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvanteze.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 09:18:35
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sinuciderea te duce in fundul iadului ,Moise talharul a omorat pe multi ,a talharit si a devenit un mare sfant.
Gandul de a nu merge la duhovnic e de la diavol.
Duhovnicul da sfaturi de indreptare ,adica medicamente duhovnicesti care trebuie urmate.
Poti merge la manastire sa vorbesti cu un duhovnic de acolo ,ei au multa experienta.
Dumnezeu vede efortul nostru de a ne indrepta si ne ajuta .
E nevoie de conlucrare ,trebuie sa ascultam de duhovnic si sa facem ce spune el.
Dar sa vrem sa ne indreptam ,sa pacatuim tot mai putin pana scapam de acea patima.
Noi multe patimi le mostenim de la parinti ,bunici ,sa ne rugam si pentru ei , sa facem milostenie ca prin iertarea lor sa ne indreptam si noi.
aveti dreptate in tot ce spuneti. sprijinul de la duhovnic este pentru cei care sunt buni eu sunt doar un nemernic care nu mai spera in nimeni si nimic. va multumesc pentru mesaj.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 09:27:22
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lorelayold76 Vezi mesajul
Nu trebuie sa disperati. Acum este momentul sa luati un pix si o hartie si sa incercati sa faceti un plan de lupta. Acest lucru nu puteti sa-l faceti singur, ci cu ajutorul sotiei si copiilor.
Primul pas este sa faceti o sedinta in familie in care sa va destainuiti asa cum faceti pe forum, sa va descarcati chiar prin plans si sa cereti ajutorul lor. Dumneavoastra va trebui sa promiteti ca nu veti mai bea niciodata, deoarece satana reuseste sa ajunga adanc in sufletul dumneavoastra luandu-va mintile. Ceea ce ma bucura este ca aveti inca rusine fata de faptele rele ce le-ati savarsit, ceea ce inseamna ca Dumnezeu este inca in sufletul dumneavoastra si va trimite semnale adecvate pentru a va schimba atitudinea gresita. Viitorul depinde de cum actionati acum. Va trebui sa nu mai beti nici o picatura toata viata (alcoolul va este otrava sufleteasca) singurul vin pe care il veti mai putea gusta este cel din Sfanta Impartasanie.
Va trebui sa faceti efort pentru a va schimba si cred ca familia va va ajuta si de data aceasta, dar sa va propuneti cu tarie ca va fi ultima cadere. Trebuie sa actionati la fel ca si alcoolicii care se trateaza la Alcoolicii anonimi, chiar daca dumneavoastra nu sunteti unul dintre ei, va este chiar mai usor sa va abtineti de la bautura si este un avantaj puternic.
Nu uitati ca familia este mai importanta decat alcoolul si cand mergeti in vizite refuzati ferm sa beti orice fel de alcool (veti vedea ce mandra si fericita este sotia fata de atitudinea dumneavoastra).
Sa nu va fie rusine sa spuneti adevarul prietenilor in ceea ce priveste alcoolul. Daca acestia va sunt cu adevarat prieteni vor fi de partea dumneavoastra si va va ajuta sa reveniti pe calea normala. Daca acestia se vor indeparta de dumneavoastra atunci bucurati-va ca le-ati vazut adevarata fata de falsi prieteni.
Gasiti-va un parinte duhovnic (si un psiholog eventual) la care sa mergeti de cate ori simtiti nevoia de incurajare, la care sa mearga si sotia pentru ca va avea mare nevoie de sustinere afectiva.

Astfel ca din iubire pentru familie recunoasteti public problemele dumneavoastre si actionati crestineste, iar familia din iubire pentru dumneavoastra va fi alaturi sa va sustina. In acest cerc de iubire este imposibil sa nu fie si dragostea lui Dumnezeu care va sustine si va intareste iubirea sincera.
Deci mult curaj, luati sotia de mana si incepeti prin a-i arata acest forum, mesajul dumneavoastra sincer si apoi gasiti un preot duhovnic.
Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvanteze.
sotia mea nu cred ca mai vrea sa comunice cu mine chiar as vrea sa fac ce spuneti dvs. dar nu reusesc i-as arata cu drag acest forum dar nu am cum cred in curand nu voi mai putea vorbi nici pe forum daca nu mai am acces la calculator. am plans si plang si acum. nu cred ca ajuta la ceva sunt din ce ince mai disperat. sotia mera nu mai crede in lacrimile mele fie ele si sincere. pentru ca am mai plans la greselile grave din trecut si m-a iertat. e adevarat ca nu am fost niciodata la un psiholog. au intervenit pentru noi si altii in trecut de aceea spun ca nu mai exista chiar nici o sansa pentru mine. daca ati sti cat imi doresc sa am ocazia sa-i demonstrez ceva bun. dar as mai fi eu oare in stare? vreau, dar oare mai pot?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Treime: 1=3 Va_iubesc Despre Sfanta Scriptura 56 24.10.2022 22:56:35
De ce Sfanta Treime si nu Sfanta Patrime sau mai mult ? nesperatu Dogmatica 46 23.01.2013 16:02:52
Sfanta Cuvioasa Parascheva si Sfanta Mucenita Paraschevi VLAHOPOL Intrebari utilizatori 5 17.02.2011 19:02:09
Singurul îndemn al Maicii Domnului menționat în Sfânta Scriptură. Eugen7 Biserica Ortodoxa Romana 10 03.08.2010 18:39:54
Sfanta Sfintelor si Maica Domnului sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 5 02.06.2010 11:48:09