![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am hotarat sa caut un duhovnic...viata mi-a demostrat ca singura nu pot razbate, tot ce am crezut ca fac bun s-a naruit, nu vad nimic bun in urma mea in plus de un an de zile am o viata foarte nelinistita. Imi doresc cu disperare un ajutor. Vreau sa gasesc un preot care la care sa ma duc cu inima deschisa, dar nu stiu cum sa-l gasesc, fiindca pe deasupra, as vrea sa-l nimeresc si din prima pe cel potrivit, si asta din cauza ca ar trebui sa povestesc aceleasi pacate de mai multe ori, si ca orice pacatos imi e rusine doar cand trebuie sa le marturisesc dar nu si cand le fac, se pare.
De cateva luni merg la Manastirea Frumoasa ( Iasi). Vazand pe parintele de acolo cum slujeste, m-am gandit ca el ar fi cel mai potrivit ptr mine.Are si o infatisare de calugar, cu barba lunga si este mai in varsta. Dar teama ma face sa fiu nehotarata...poate ca nu e cel pe care-l caut, poate ca nu voi fi "multumita " de el si nu-i voi urma sfaturile, si atunci cum as mai putea sa ma mai duc acolo la slujba cu gandul ca si el de fiecare data cand ma va vedea va gandi ca am renuntat atat de usor ? astazi dupa serviciu...am plecat spre biserica Barboi cu speranta ca voi da peste un preot pe care nu l-am vazut niciodata si voi vb cu el. Nu era nimeni decat o maicuta care vindea lumanari. Am intrebat-o cand as putea veni sa vb cu un preot ptr spovedanie. A urmat o ora intreaga in care maicuta acea mi-a vb incontinuu...despre nu stiu care preot, ca ala e asa, celalalt asa...ca maicutele din ziua de azi fac de rusine haina pe care o poarta. eu doar o ascultam si ii zambeam, intrebandu-ma ce caut eu acolo, si bineinteles judecand-o pe maicuta ca vb asa de mult, si dupa parerea mea nu chiar cea ce trebuia. Dar poate m-am inselat. Pana la urma a inceput sa-mi vb de parintele Pavel, care slujeste acolo...detalii despre viata lui, vocatie, etc, plus motivele ptr care l-a ales ea ca si duhovnic. Mi-a dat nr. lui de telefon. L-am sunat...pe un preot pe care nu l-am vazut niciodata. dar am dat-o in bara chiar de la inceput..in loc sa-i spun "cand as putea veni, dupa ora 5 la spovedanie", i-am spus "cand ati putea veni "...adica tot eu pun conditii. Acum nu stiu ce sa fac....sa ma duc, sau nu? sau ma duc totusi la manastirea Frumoasa... stiu, multa galagie ptr nimic..poate asta veti spune .:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Cel mai bine este sa te duci la biserica in a carei parohie esti,daca ai nevoie de sfaturi.Daca crezi insa ca vei fi judecata,mergi la alta biserica,pe al carei preot nu il vei intalni decat atunci cand vrei tu.Mergi la biserica Sf.Nectarie,din Alexandru cel Bun.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca tot l-ai sunat pe acel parinte si ai stabilit o ora cu el cred ca trebuie sa mergi la el si vezi dupa aceea daca il simti pe sufletul tau sau nu. Daca esti din Iasi ai putea merge la Manastirea Trei Ierarhi sau la parintele Iustin Neagu pe care il gasesti la Biserica spitalului Socola...
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu tot recomand cartea lui Danion Vasile despre duhovnic si rugaciune. Sper sa va fie de folos:
http://www.danionvasile.ro/repere.php Doamne ajuta!