Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2011, 14:52:49
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit Cine v-ati dori sa fie numit in locul IPS Bartolomeu?

Cand te gandesti cat de minunat a fost IPS Bartolomeu iti este foarte greu sa numesti pe cineva in locul sau. Nu cred ca Mitropolia Clujului va fi desfiintata, dupa cum sustin unii, asa ca propun spre discutie tema - cine va locul IPS Bartolomeu? Mi-ar placea sa fie Serafim Joanta. Nu stiu daca in astfel de situatii se mai uita cineva si asupra celor din strainatate sau daca acestia isi mai doresc sa revina in tara, dar eu pe dansul l-as propune.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 15:06:51
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cand te gandesti cat de minunat a fost IPS Bartolomeu iti este foarte greu sa numesti pe cineva in locul sau. Nu cred ca Mitropolia Clujului va fi desfiintata, dupa cum sustin unii, asa ca propun spre discutie tema - cine va locul IPS Bartolomeu? Mi-ar placea sa fie Serafim Joanta. Nu stiu daca in astfel de situatii se mai uita cineva si asupra celor din strainatate sau daca acestia isi mai doresc sa revina in tara, dar eu pe dansul l-as propune.
Din strainataturi (desi cunosc prea putin) il prefer pe PS. Sofian Brasoveanul mai mult chiar daca e mai tanar... dar nu conteaza preferintele proprii. Sa ne dea numai Dumnezeu un urmas demn pe scaunul lasat liber de IPS Bartolomeu.
Vechi 02.02.2011, 16:33:44
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Ar fi frumos sa fie cel mai smerit. Un crestin adevarat nu cauta ierarhia, marirea, ci slujirea. El va accepta, daca i se propune acest lucru, din ascultare, nu din dorinta proprie. Daca e dorinta proprie atunci nu mai e ascultare, nu mai e smerenie, ci se cheama altcumva. Insa, nu ma pot pronunta sa dau un nume. Sa fie Duhul Sfant cel care hotaraste. In orice caz ar trebui sa aibe:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 17:10:03
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Păi Duhul Sfânt a spus deja pe cine ar fi dorit, doar că nu prea mai se dorește a fi făcută voia Tatălui dăruită prin Fiul în Duhul, în Cuvânt... așa că așteptăm mila Domnului că oricum cine urmează lui Iisus Hristos și vrea să fie mai mare peste frați, acela să caute să fie cel mai mic între ei și să slujească tuturor conform cu scriptura... fără să aibă pretenții la vre-o funcție... deci nu mai aștept nimic de la oameni... și defapt ce poate omul să facă fără Dumnezeu? Ce altceva decât să-și aduge suferință... și lui însuși și altora dar și Lui Dumnezeu... crezând că păcatele nu se pun ci e doar un joc cu regulile lui închise între granițe invizibile. Trist va fi pentru unii când vor constata că jocul nu le mai iese din oase și că se cunosc toate culisele acolo sus... alea de la masa verde.

Last edited by vsovivi; 02.02.2011 at 17:12:22.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 17:16:59
Patrycia Patrycia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

PS. Irineu cu siguranta ar merita acest lucru..desi nu cred pentru ca o sa fie numit cu u siguranta cineva din persoanele apropiate patriarhului!:|
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 17:23:46
Patrycia Patrycia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

ar fi un arhipastor foarte intelept si PS Vasile sau Parintele staret de la Sf. Manastire Nicula!Dumnezeu sa ne ajuta sa avem un mitropolit la fel de bun ca si IPS Bartolomeu!!!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 19:30:10
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant !

Citat:
Cand te gandesti cat de minunat a fost IPS Bartolomeu, iti este foarte greu sa numesti pe cineva in locul sau.
Nu cred ca Mitropolia Clujului va fi desfiintata, dupa cum sustin unii, asa ca propun spre discutie tema:
Cine va locul IPS Bartolomeu?
Mi-ar placea sa fie Serafim Joanta.
Mi'as dori sa vina un om iubitor de asceza, precum Sfantul Ioan Gura de Aur.
Precum sfantul a fost luat din pustie, spre a fi pus patriarh de Constantinopol... asa m'as bucura sa se intample si acum.

Cred ca avem destui studiosi, "doctori", "studii in strainatate", etc.
Intr'o lume satula de informatie, cred ca avem mare nevoie de oameni traitori, aspri cu ei insisi, dar calzi cu cei de aproape.

Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 21:27:25
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit Discutii prea serioase pt. un asemenea loc !

Fratele Costel ne propune o discutie mult prea serioasa pt. nivelul unui forum.
Indiferent de parerile noastre , bune sau nebune, jocurile se fac dupa regulile artei . Si cum credinta nu este o arta ... regulile urmate sunt altele decit cele asteptate.
Dar , parca este un facut, si de data aceasta ramin surprins de multe lucruri pe care le vad la useri. Asa, un lapte si o miere, o smerenie si vorbe alese precum iti este dat sa vezi doar la casele de sfinti .
Parerile pe care mi le-am facut la scurta vreme de la intrarea pe forum sunt inca persistente . Adica , in traducere, putini oameni dornici de adevar, de a-l cauta , de a-l cunoaste si de a-l promova. Desi noi stim cine este adevarul , cum trebuie sa arate el si cum trebuie sa umblam cu el . Multe pareri insa si impresii ireale ! Putini oameni , deasemenea, marturisitori scurt si clar de Hristos, f. multi insa malitiosi , precauti, ,,delicati" , cizelati in intentie si exprimare, traitori de parca s-ar jena si de un gind putin nelalocul lui . Cind defapt, realitatea este alta . Dar , ma rog, acestea sunt ,,uzantele", nu ?
Unii vorbesc chiar despre soarta crudei Mitropolii-II a aceluiasi Ardeal facuta special pt. inaltul Bartolomeu din cauza ca nu l-a putut suporta ca sef (sa il pomeneasca la diptice si sa ii sarute dreapta !) pe arivistul Laurentiu de Caransebes (in trecut) mult incurcat si dependent de masoni. Adica inaltul Bartolomeu nu ar suporta masonii. Ei, aiurea , pai faptele spun altceva !
In schimb il prefera ca sef , adica pavaza inaintea lui, pe inaltul Andrei iar el ca un mosnegel hitru sa stea linistit in dosul lui .Doar cind a vazut ca in jocurile danielului nu era cuprins andreicanul abia atunci s-a suparat si si-a facut singur mitropolie numai sa nu fie sub laurentianul.
Cine stie ce soarta va avea cruda mitropolie dar ea nu este nici pe departe una istorica a Romaniei ci una de moft. In zilele de astazi , in care totul merge pe dos cine mai stie cum vor sta lucrurile !
Dar legat de inaltul ardealului putem specula ca chiar daca nu a vrut sa se dea pe mina sinestilor fundeneseni , ca si teoctistul,ferindu-se de tragedii totusi zilele omului sunt de la D.zeu si nu de la sinesti.
La vremea revolutiei era un venerabil (stim ce spunem !) arhimandrit de 71-72 de ani , lucra la editura Inst. Biblic si de Misiune al BOR , si printro prietenie de mare inaltime i s-a propus sa fie si ... episcop , ca asta nu fusese. Si asa viata sa a luat un alt curs.
Fusese monah, poet, eseist, filosof,pubicist, traducator de texte sfinte , etc, etc , dar nu episcop. Ei, iata ca pina la urma a fost si asta !
Cum a fost si ce viata a avut , inafara celei de chilie, o aflam chiar de la el din volumele autobiografice dar... dar, o mai aflam si de la contemporanii cu care a trait alaturi in America, in puscariile comuniste , ca si in alte imprejurari.
Asa de pilda , lecturind Ciprian Mega - ,,Pintecul desfrinatei", Demostene Andronescu- Reeducarea de la Aiud, Ghe. Andreica- Marturii, marturii ... din temnitele comuniste " vedem marturiile autorilor. Deasemenea exista scrieri care ating subiectul ajungerii, sederii , miscarii depline in libertate (desi era dintro tara comunista a mers nestingherit pina si in Australia)si a lungii durate de timp petrecute in America.
Personal a negat tot timpul ca a avut vreo atingere cu Securitatea Romana , dar ca a fost un prigonit si un schingiuit, va invit sa lecturati si propunerea bibliografica .
In anul (2009) in care Demostene Andronescu (si el ajuns la senectute) , copuscarias cu inaltul la Aiud, si-a publicat volumul si a fost prezent si la Aiud la comemorarea si Hramul schitului de la ,,Ripa robilor" , impartind exemplare din volum, s-a intimplat ca inaltul sa nu mai fie prezent ! Probabil ca a fost doar o coincidenta .

In rest, a fost un parinte si un inalt pastor, un predicator deosebit si un traducator acceptat in ortodoxia savanta, universitara, romana.
Pt. aceste motive si pt. ca nu exista om fara de pacate este indrituit sa ne rugam pt. usurarea sufletului si asezarea sa la loc cu sfintii dupa judecarea cu mila si indurare a Mintuitorului .

NB : eu cred ca potrivit pt. aceasta functie este inaltul Ioan Selejan al Covasnei si Harghitei desi nu cred sa ajunga deoarece desi este efectiv un intelept si un induhovnicit preabine are darul de a ramine mereu inafara cartilor !

Last edited by zaharia_2009; 02.02.2011 at 21:33:46.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 21:37:06
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Sa fie pus cel pe care il oranduieste Dumnezeu.
Sa ne lasam la voia Lui.
Vechi 03.02.2011, 16:20:26
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Eu stiam ca lupta se da intre IPS Andrei Andreicut si IPS Laurentiu Streza.
Nu ma pot pronunta asupra unui ierarh , intrucat nimeni nu va fi ca IPS Bartolomeu Anania!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
UN (TRAM)VAI NUMIT DORINTA Ioan_Ciobota Generalitati 5 05.02.2011 11:32:58
As dori si eu niste sfaturi va rog ... gringo Stiri, actualitati, anunturi 24 31.01.2011 10:36:13
As dori sa vad un demon luceafaruldincer Mari Duhovnici si predicile lor 31 14.12.2009 22:14:16
as dori si eu Prohodul Domnului simulescumadalin Calugarul 1 03.04.2008 11:39:17
as dori si eu Prohodul Domnului simulescumadalin Stiri, actualitati, anunturi 1 07.03.2008 19:30:03