![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Raspuns la articolul "Nepasarea" de Radu Alexandru.
De cate ori scriu un comentariu, nu ma lasa sa-l public, imi spune ca e codul gresit.Poate e prea lung.Asa ca ma intorc aici pe forum pentru a spune ce simt dupa ce am citit acest articol-mesaj foarte bun. Buna dimineata, De la inceput trebuie sa spun ca sunt in acest spatiu ca sa invat, sa ascult cu sufletul si sa pot face ceva concret in afara mea pentru semenii mei. De facut, am facut ce am putut ca sa ajut, nepasatoare nu am fost,ma doare orice atitudine daunatoare, dar acum am inteles foarte bine ca nu eram suficient pregatita pentru a inlatura nepasarea. Cel mai bine s-a descurcat fiica mea, care fiind voluntara in doua organizatii a invatat minunat de bine sa fie acolo unde societatea o cere.O sa ma intorc sa scriu si despre aceste organizatii, create in spatiul comunitar din afara. Daca treci prin centrul Bucurestiului te inunda injuraturile, prostul gust si altele. Cei care mai facem si gandim pentru a inlatura nepasarea, o facem pentru ca am fost educati asa. Fara modele adevarate si cu o educatie din ce in ce mai precara, mai sofisticata,nu poti crea ceva solid, ceva care sa miste un mic grup, care apoi sa se rostogoleasca ca un bulgar de zapada pentru a da roade. Nepasarea este invatata de tineri de la adulti;educatia a devenit relativa si iata si "crizele" din lume, care sunt de fapt din interiorul nostru. Cine ii mai multumeste lui Dumnezeu pentru bunatatile de pe masa, ca bunica mea,cine invata concret sa ai spirit civic, sa mergi la biserica si sa te bucuri de aceste momente.Foarte putini , dupa cum se vede din purtarea altora, pierduti deja in noaptea neagra a inconstientei. Imi aduc aminte ca, odata, inainte de Craciun fiica mea impreuna cu intreaga clasa au fost sa se impartaseasca la biserica din apropierea scolii cu domnisoara de religie.Erau foarte mici si aratau toti ca niste ingerasi, transfigurati pe albul stralucitor al zapezii, cu lumanarile aprinse in maini. Aceste imagini iti raman pe retina, in memorie, asa cum ar trebui sa ne bucuram de multe alte imagini, ca reflectare a frumusetii umane. Va multumesc. Last edited by Constanta; 12.08.2011 at 09:34:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciune pentru pocainta
"Marturisesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, Celui in Treime slavit si inchinat: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh - pacatele mele facute in toate zilele vietii mele si pana in ceasul de fata cu lucrul, cu cuvantul, cu gandul, cu vederea, cu auzul, cu mirosul, cu gustul, cu pipaitul si cu toate simturile mele sufletesti si trupesti, prin care Te-am maniat pe Tine, Dumnezeul meu, si am nedreptatit pe aproapele. Pentru toate acestea ma simt vinovat inaintea Ta si vreau sa ma pocaiesc. De aceea, cu smerenie, ma rog: iarta-ma si ma dezleaga de toate pacatele, ca un bun si de oameni iubitor. Amin." Rugaciune care se citeste in fiecare post "Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin." Iti multumesc Tie Doamne pentru tot ce mi-ai dat! Last edited by Constanta; 12.08.2011 at 18:33:53. |
|