![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
-"Cela ce se roaga numai cand se roaga,acela nu se roaga!"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-Cei care stiu cate ceva despre rugaciune pot spune aici un cuvant de folos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum sa ne rugam?? In duh de umilinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Zile senine pentru Sebastiana al carui nume este sarbatorit astazi, colega de forum, si altzi Sebastieni si Sebastiene... Zenaizi si Antimi :) mai mult din complezentza ca mai mult ma refer la Sebastiana... si sa ne ajute Dumnezeu...
Doamne-iarta-ma ca mult am scris azi... sa nu fie cu pacat. ??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-Sf.Parinti si duhovnicii de astazi recomanda mai intai trezvia,conectarea pemanenta la Dumnezeu,de fapt o stare de permanenta rugaciune, incununata cu rugaciunea inimii si a mintii:"Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatosul"pe care suntem datori s-o zicem toti dupa putere din clipa in care am auzit despre ea,si consultarea LUI permanenta(este placut lui Dumnezeu ceea ce fac eu in aceasta clipa?), si apoi canonul care consta in rugaciunile zilnice,paraclise,acatiste metanii si postul de toate felurile,toate acestea constituind o rugaciune catre Dumnezeu pentru a-si revarsa harul si mila sa peste noi. -Cand incepem sa intelegem ce este rugaciunea realizam ca trebuie neaparat sa ne rugam si pentru cei din jurul nostru,incepand cu duhovnicul si incheind cu cea mai recenta persoana despre care am aflatare nevoie de ajutorul lui Dumnezeu,precum si pentru raposatii nostri. -"Cel ce se roaga numai cand se roaga,acela nu se roaga." -"De voiesc de nu voiesc Doamne mantuieste-ma!" |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, cosmin_lovin, pentru aceasta minunata rugaciune, pe care nu am auzit-o pana azi: "De voiesc de nu voiesc Doamne mantuieste-ma!"
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu exista o reteta in a rugaciunii. Totusi trebuie amintit ca rugaciunea trebuie spusa cu multa,multa dragoste, convingere, dezinteresat in obtinerea unor foloase imediate. Rugciunea trebuie spusa rar, fara bolboroseala inutila. Rugaciunea trebuie inteleasa, traita si de ce nu iubita, indragita. Sunt extrem de importante rugaciunile consacrate, acatistele,paraclisele,psaltira, dar sint foarte bine venite, rugciunile personale, cu cuvintele noastre, izvorite din inima si suflet. Sa ne rugam neincetat, de cite ori avem ocazia, iar invocarea lipsei timpului, sa dispara totalmente. Rugaciunea este unul din elementele cele mai importante ce definesc calea noastra spre pocainta.
|
|
||||
|
||||
![]()
Rugaciunea inainte de a ne face sa ne intalnim cu Dumnezeu, inainte de a ne aduce constiinta legaturii cu Dumnezeu, ne aduce intalnirea cu noi insine, ne descopera pe noi insine noua insine. Cum esti, asa ti-e rugaciunea, cum te porti, asa te rogi. Nu te rogi, scazi in rugaciune, te rogi, inaintezi in rugaciune. Chiar exista un indemn: "Roaga-te cum poti, ca sa ajungi sa te rogi cum trebuie!". Deci, trebuie retinut ca rugandu-te, inveti sa te rogi.
|
|
||||
|
||||
![]()
am citit azi ca rugaciunea este un dar de la DUMNEZEU.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa ne rugam? | Langu | Rugaciuni | 49 | 13.03.2013 12:13:33 |
Sa ne rugam! | Legionarul | Generalitati | 6 | 08.01.2011 17:06:33 |
Sa ne rugam | anirod | Umanitare | 2 | 21.06.2010 21:57:22 |
Sa ne rugam ! | cristiboss56 | Umanitare | 3 | 16.11.2008 23:21:26 |
cum sa ne rugam | andorueca | Rugaciuni | 1 | 09.09.2008 20:34:39 |
|