![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
De ceva vreme ma supara gandurile de hulire ce nu sunt ale mele., si intr-o seara ma uitam la un documentar despre Sfintii Inchisorii, si , n-am avut ce face, m-am gandit daca as putea rezista ca si ei (apoi mi-am dat seama ca e o ispita), si atunci m-ia venit in cap ca as apostazia. Problema e ca de la o vreme nu mai stiu care sunt gandurile mele si cele involuntare, dar nu ma mai strofoc atata pe tema asta.
Ce sa fac ? Trebuie sa spovedesc acest gand? Va rog ,nu ma judecati, sunt un om perfect normal la minte, dar problema asta ma dispera! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie sa fii primul de care am auzit. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Dar ale cui sunt daca nu ale tale?!
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin urmare, ca sa fii vrednic de a primi acest mare dar, trebuie sa cultivi virtutile. Nimeni nu se naste sfant, ci devine astfel. La nastere, suntem angajati direct pe calea damnarii. Citat:
Mutatis mutandis, tot asa stau lucrurile si in privinta gandurilor de hula. In cazul celui mai mic dubiu, daca, in ciuda analizei, nu mai stii daca vointa ta a aderat la ispita, intarziind nepermis asupra ei si intrand in dialog cu dusmanii tai, atunci mai bine este sa marturisesti acest lucru decat sa-l omiti. Fiindca un rau mai mic e sa-l plictisesti pe preot cu simple ispite care nu sunt pacate, decat sa fie vorba de un pacat omis voluntar, care ar face ca spovada sa nu fie de niciun folos sufletului. Pace si Bine, M.D.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.02.2015 at 14:49:41. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-le-infruntam/
Atunci cand vrei sa te apropii de Hristos cu inima curata , ia sa vezi cum vine Diavolul cu ganduri de hula. |
|