![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Este normal ca o nunta sa aiba loc vinerea, si episcopul sa acorde o dispensa pe bani pentru asta? Nunta a avut loc la biserica noastra intre un catolic brazilian si o ortodoxa. Mirii au intarziat la propria nunta mult timp, si au avut pretentia sa li se cante Ave Maria.
Last edited by aubergine; 21.09.2014 at 21:13:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ave Maria e foarte frumoasă, un imn închinat Fecioarei Maria. Nu mi se pare ceva asa nepotrivit. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista si varianta rasariteana a imnului Ave Maria, se numeste Nasacatoare de Dumnezeu ( Theoteke parthene) ,fecioara, bucura-te...si este tot o reproducere a spuselor Arhanghelului Gabriel catre Dansa. Doar sfarsitul difera de var apuseana.
La nuntile ortodoxe insa am auzitca se canta la intrarea in biserica " vrednica esti ( cuvine-se cu adevarat...", tot un imn inchinat Maicii Domnului. Si troparul " Isaie dantuieste" este dedicat tot Fecioarei din cate imi dau seama...( si implicit Nasterii Mantuitorului ). Si e normal sa f ie asa pt ca prin aceasta neamul omenesc s-a mantuit si s-a sfintit, s-a reunit cu Dumnezeu. Last edited by fallen; 22.10.2014 at 15:03:41. |
|