![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Viata e scurta. Indiferent daca avem 25, 50 sau 75 de ani, cand privim in urma realizam ca totul a trecut parca a fost ieri. Ce-am facut cu viata noastra, ce-am realizat pe pamant, daca am mai facut si altceva decat sa ne satisfacem poftele si vanitatea, cine mai stie? De aceea, macar din cand in cand, e bine sa tragem linie si sa facem bilantul. Cati se pot multumi ca au iesit pe plus?
Facand o medie, omul traieste 70-75 de ani (cu cat mai mult cu atat mai impovarator), din care a avut mici franturi de fericire. A alergat mereu dupa cate ceva, mereu ii lipsea ceva care se opunea implinirii depline, iar visele continuau sa rasara de fiecare data mai multe si mai mari.Dar vine ziua cand suna trambita si el trebuie sa plece. Si – vai! – nu poate lua cu el nici miliardele, nici vilele, nici garderobele pline de haine, nici masinile luxoase, nici macar periuta de dinti de care nu se despartea niciodata... Ce-ai facut, omule, pentru sufletul tau? Din tot ce-ai avut si ai irosit, te-ar fi putut astepta in cer o adevarata avere. Fiecare zi care trece fara sa adaugi ceva la comoara ta de dincolo, e o zi pierduta si vei plange amar dupa ocaziile pe care le-ai avut. Haideti sa ne propunem de astazi sa ne gandim serios la acest lucru. Haideti sa ne debarasam mai intai de povara trecutului care atarna greu atat pentru noi cat pentru cei care ne urmeaza. Sunt atat de multe de care ne rusinam la spovedanie ca nu vrem in ruptul capului sa stie parintele de ele. Dar daca n-o facem acum, aici, dincolo ce vom face? Asta nu inseamna ca trebuie sa cautam preotul care ne da canonul cel mai mic, ci unul care ne da incredere prin propria-i relatie cu Dumnezeu. Toti avem un vis: sa ne inbogatim; sa ne luam o masina (mai ) buna; sa ne schimbam casa; sa ne gasim perechea; sa ne recuperam sanatatea pierduta… Pentru orice, trebuie sa privim in sufletul nostru. Ce facem cu gunoiul acumulat de-a lungul timpului? Cat mai credem ca-l putem ascunde? Haideti sa ne apucam de curatenie pana mai putem. Am auzit de multe ori sfatul de a ne face comoara in cer. Fiecare are propria lui idee despre cum poate fi acumulata. Un schimb de pareri cred ca ar fi foarte util. Doamne ajuta-ne sa ne fim de folos unul altuia |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni din comoara Bisericii Catolice | Noesisaa | Biserica Romano-Catolica | 61 | 02.11.2014 19:21:40 |
Linistirea - comoara mintii | florin.oltean75 | Generalitati | 1 | 14.12.2011 21:41:08 |
Luarea mesei in familie - o comoara uitata. | windorin | Generalitati | 89 | 15.03.2010 10:35:36 |
Crucea Lui - comoara mea | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 30.03.2007 11:24:39 |
|