Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2014, 11:54:04
dorugrigore dorugrigore is offline
Banned

Data înregistrării: 25.03.2014
Implicit radioficarea bisericilor

Sper ca nu am postat mesajul intr-un topic gresit si as vrea ca acest articol sa fie realmente de folos si sa raspunda unor intrebari de la eu personal m-am lovit.

Am vazut cu totii, din ce in ce mai des, sisteme audio montate in biserici. Ba chiar a fost o intreaga polemica la tv pe subiectul "bisericilor care polueaza fonic".

Eu lucrez pentru o firma (nu ii dau numele) care se ocupa din importul de tehnica audio pentru diverse locatii de genul hypermarket, stadioane etc, dar primesc frecvent cereri din partea preotilor sau din partea unor oameni care vor efectiv sa doneze ei banii pentru achizitia de echipamente audio.

La prima vedere poate parea ceva supercifial, te poti apropia de Dumnezeu si in lipsa tehnologiei, pe vremea apostolilor nu exista asa ceva, insa traim intr-o lume moderna si uneori chiar si biserica se vede nevoita sa se adapteze.

Astfel, as vrea sa punctez cateva aspecte:

1. pentru a nu supara vecinii din apropierea sfintelor lacase cereti intotdeauna sfatul unor firme specializate. acolo puteti obtine sfaturi avizate, iar la final aveti multumirea ca sistemul se aude foarte bine si nu exista plangeri din partea locatarilor din apropiere. Exista de exemplu niste difuzoare de exterior tip proiector, rezistente la ploaie, praf etc si care directioneaza sunetul catre curtea bisericii, nu spre balcoanele altor cetateni.

2. sonorizarea este utila, ganditi-va numai la batranii care vin la biserica, stau in spate, iar de cele mai multe ori nu aud mai nimic din slujba.

3. se pot difuza colinde in perioada sarbatorilor de iarna ori cantece bisericesti in restul anului, diferite materiale audio educative pentru copii care vin de la scoala cu profesorii.

4. de sarbatori, cand este aglomeratie, oamenii nu se mai inghesuie sa auda slujba si nici preotul nu trebuie sa tipe pentru a ase face auzit.
Reply With Quote

Tags
radioficarea bisericilor, sfaturi