![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna!
Nu stiu daca locul e potrivit, insa nu prea am stiut unde sa postez, asa ca iertare si adminii pot muta in sectiunea adecvata. Deci, v-as ruga daca ma puteti lamuri referitor la modalitatea de a tine post ptr combaterea/ anularea farmecelor, vrajilor, descantecelor. Din cate am inteles (sursa: acvilaortodoxa.wordpress.com) din sfaturile parintelui Argatu, pentru asa ceva: - se citeste Acatistul Mantuitorului = 40 zile (in fiecare seara,in jurul orei 24:00) + 9 lumanari ,,in cruce'' lipite pe o farfurie si lasate sa arda de tot - se spune Tatal Nostru = cat mai des in cursul zilei + Rugaciunea zilei (de luni, marti, etc) - se tine post negru: toate zilele de vineri din aceste 40 zile. - matanii lungi: 40 dimineata + 40 seara Pana aici, am inteles bine? Ceea ce n-am inteles, si nu am gasit clar pe nicaieri: in afara zilelor de vineri, se mai tine post cumva? (eu tin zilele de miercuri). Daca: - se mai tine tine post si-n zilele de miercuri? - se tine post cumva toata aceasta perioada de 40 zile? - cum trebuie sa fie acest post? pana la 16:00 nimic? (nici macar apa?), si apoi prescura + apa sfintita (eu am de la Boboteaza sau sfintitul casei). Apoi mancare de post doar 1 masa? sau nu? cu ulei sau fara? Tare neclar imi este.... Multumesc din inima! |
|