![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua, am si eu o mare intrebare, am fost la diversi preoti si nu m-au lamurit...
Ma marit anul viitor 2016, cu prietenul meu, iar nasii ne-am dori si ei isi doresc foarte mult sa fie, deoarece ne intelegem extraordinar de bine suntem foarte apropiati, ei sunt si mai mari decat noi dar varsta nu este un impediment. Problema sta in felul urmator: ei sunt finii socrilor mei (parintii viitorului meu sot), ei pot sa ne fie noua nasi ? Va multumesc si astept raspuns |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai general, impedimentul rudeniei spirituale se refera la Botez, nu la Casatorie. Botezul si numai botezul duce la inrudire spirituala. Altfel spus, viitorul dv sot nu s-ar putea casatori CU fina DE BOTEZ a socrilor dv. Rolul nasilor de casatorie este fundamental diferit de cel al nasilor de botez. De la faptul ca, in limba romana, avem un acelasi cuvant, "nas" pentru amandoi, pleaca unele neintelegeri ca aceasta. Acum e mai limpede ?