Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2015, 20:33:35
bogdan.mx bogdan.mx is offline
Member

Data înregistrării: 20.01.2015
Exclamation Blestemele

Salutare... este o chestiune pe care eu o consider superstiție. Se zice că dacă un părinte de blesteamă poți să pățești lucruri urâte sau chiar să mori. Acum pe bune, oare Dumnezeu chiar permite să pățească cineva ceva numai pentru că un părinte egoist îți dorește să ai parte de chestii neplăcute din cauza invidiei și a întunecimii minții? (sunt și cazuri de genu, nu vă mirați de cele ce scriu). Eu consider toate acestea niște superstiții de babe, care cad numai pe cei ce cred în ele. Voi ce părere aveți?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2015, 20:36:42
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan.mx Vezi mesajul
Voi ce părere aveți?
Pai zicea candva cineva pe aici ceva despre asta.... a da! Asta:

Citat:
Eu consider toate acestea niște superstiții de babe, care cad numai pe cei ce cred în ele.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2015, 21:00:21
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Salutare... este o chestiune pe care eu o consider superstiție. Se zice că dacă un părinte de blesteamă poți să pățești lucruri urâte sau chiar să mori. Acum pe bune, oare Dumnezeu chiar permite să pățească cineva ceva numai pentru că un părinte egoist îți dorește să ai parte de chestii neplăcute din cauza invidiei și a întunecimii minții? (sunt și cazuri de genu, nu vă mirați de cele ce scriu). Eu consider toate acestea niște superstiții de babe, care cad numai pe cei ce cred în ele. Voi ce părere aveți?
Lucrurile nu stau chiar asa. De aceea este recomandat sa fii mai tot
timpul spovedit si impartasit ca sa ai protectia Duhului Sfant asupra ta.
In momentul cand esti spovedit si impartasit , nu mai ai de ce sa te temi.Blestemul se intoarce la cel care l-a enuntat.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2015, 21:39:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Voi ce părere aveți?
Eu am parerea ca diavolul tine cu orice pret sa-i faca pe oameni sa creada ca nu exista Dumnezeu. Atata de mult tine el la chestia asta, incat e gata de un enorm sacrificiu: e capabil sa ne faca, mai intai, sa credem ca nu exista el, diavolul. Probabil ca o face scrasnind din dintii aceia negri ai lui, fiindca e o fiinta foarte, foarte orgolioasa care ar vrea sa fie adulat si nu ignorat. Dar, ca tactica de etapa, se multumeste cu disimularea.

Imi aduc aminte cum, in 1990, ma inscrisesem in Partidul National Liberal (pacatele tineretii!). La primul miting pe care l-am organizat noi, tineretul liberal din Bucuresti, scandam din toti bojocii: "Nu suntem partide! Nu suntem partide!": aveam carnetul de partid bine ascuns in buzunar.

@Copacel: ca regula generala, spovada si impartasania sunt suficiente pentru imunitatea contra blestemelor. Uneori, insa, este nevoie de slujbe speciale de exorcizare.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.08.2015, 21:43:11
bogdan.mx bogdan.mx is offline
Member

Data înregistrării: 20.01.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu am parerea ca diavolul tine cu orice pret sa-i faca pe oameni sa creada ca nu exista Dumnezeu. Atata de mult tine el la chestia asta, incat e gata de un enorm sacrificiu: e capabil sa ne faca, mai intai, sa credem ca nu exista el, diavolul. Probabil ca o face scrasnind din dintii aceia negri ai lui, fiindca e o fiinta foarte, foarte orgolioasa care ar vrea sa fie adulat si nu ignorat. Dar, ca tactica de etapa, se multumeste cu disimularea.

Imi aduc aminte cum, in 1990, ma inscrisesem in Partidul National Liberal (pacatele tineretii!). La primul miting pe care l-am organizat noi, tineretul liberal din Bucuresti, scandam din toti bojocii: "Nu suntem partide! Nu suntem partide!": aveam carnetul de partid bine ascuns in buzunar.

@Copacel: ca regula generala, spovada si impartasania sunt suficiente pentru imunitatea contra blestemelor. Uneori, insa, este nevoie de slujbe speciale de exorcizare.
Tot nu mi-ați răspuns la întrebare. Eu cred în Dumnezeu.. Dar blestemele mi se par baliverne...
Reply With Quote
Vechi 11.08.2015, 21:44:15
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Se zice că dacă un părinte te blesteamă pot›i să pătes™ti lucruri urâte sau chiar să mori. Acum pe bune, oare Dumnezeu chiar permite să păt›ească cineva ceva numai pentru că un părinte egoist îs›i dores™te să ai parte de chestii neplăcute din cauza invidiei s™i a întunecimii mint›ii?
Din cate cunosc eu, n-am auzit niciodata despre blesteme ale parintilor, din egoism. NICIODATA!!! Aici este o capcana in care putem cadea numai fiindca subiectul se vrea... interesant! Este un paradox urat care nu incape in ratiunea umana nici macar din greseala. Daca si numai daca un parinte ajunge sa-si blesteme copilul, se intampla dupa enorm de multa suferinta si umilire din partea progeniturii cu adevarat egoiste. Da, putem vorbi de parinti egoisti care-si abandoneaza copiii sau mai grav, ii omoara, nu fara reale remuscari si strangeri de inima. Sau, mai putem vorbi de egoism atunci cand copilul doreste sa urmeze calea manastirii, iar ei fac orice sa-l impiedice. De fapt nici nu stiu daca aici putem vorbi de egoism sau inselare. Dar despre blestem de la parinte spre copil, din egoism si invidie, este un nonsens iar asa ceva NU EXISTA SUB SOARE!
Parerea mea este o intrebare: de ce abordam subiecte imposibile rational, lasand impresia ca... ele exista?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 11.08.2015 at 21:50:40.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2015, 21:51:54
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
. Uneori, insa, este nevoie de slujbe speciale de exorcizare.
Atunci nu mai vorbim de blestem, vorbim de altceva si mai grav.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2015, 09:40:56
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Din cate cunosc eu, n-am auzit niciodata despre blesteme ale parintilor, din egoism. NICIODATA!!! Aici este o capcana in care putem cadea numai fiindca subiectul se vrea... interesant! Este un paradox urat care nu incape in ratiunea umana nici macar din greseala. Daca si numai daca un parinte ajunge sa-si blesteme copilul, se intampla dupa enorm de multa suferinta si umilire din partea progeniturii cu adevarat egoiste. Da, putem vorbi de parinti egoisti care-si abandoneaza copiii sau mai grav, ii omoara, nu fara reale remuscari si strangeri de inima. Sau, mai putem vorbi de egoism atunci cand copilul doreste sa urmeze calea manastirii, iar ei fac orice sa-l impiedice. De fapt nici nu stiu daca aici putem vorbi de egoism sau inselare. Dar despre blestem de la parinte spre copil, din egoism si invidie, este un nonsens iar asa ceva NU EXISTA SUB SOARE!
Parerea mea este o intrebare: de ce abordam subiecte imposibile rational, lasand impresia ca... ele exista?
indraznesc sa va contrazic...insami am auzit de cazuri in care parintii isi blastama pe nedrept copii, numai ca nu stiu daca din egoism/invidie sau ca sunt extrem de bolnavi sufleteste, din pacate copii nu sunt insa protejati de sfintele Taine. Concluzia este ca, din pacate, exista asa ceva sub soare si nu putine sunt cazurile.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2015, 13:12:39
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Daca cineva arunca unui blestem asupra unui om care nu i-a facut vreun mare rau sau daca cineva spune un blestem asupra cuiva pe nedrept (indiferent cine ar fi cel care spune blestemul- preot, parinte, etc), nu cred ca acel blestem isi face efectul, deoarece Dumnezeu nu pedepseste un om pe nedrept!
Reply With Quote
Răspunde