![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Care superstitii sunt adevarate, care nu, si de ce sunt/nu sunt adevarate?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sora mea urmeaza sa boteze o fetita. a vorbit la biserica, iar femeia ce se ocupa de administrativ in acea biserica, i-a zis ca panza de botez nu cumva sa o cumpere tivita, ca o sa aiba copilul anii legati (sau cusuti, nu mai stiu) ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum intrebam asa de curiozitate daca mai crede lumea in superstitii, ca am vezut ca exista persoane care cred ca Pamantul e plat pe acest forum. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar cand sunt imbinate cu religia ... fac ravagii. imi aduc aminte ca cineva mi-a spus sa nu mai calc pe capacele de canal cu 4 gauri, pentru ca, fiind 4, formeaza o cruce. problema este ca ca lumea nu tine cont de totalitatea intamplarilor. cati au avut cu adevarat ghinion in zi de vineri 13? putini. dar daca o data in viata ti se intampla ... gata e adevarata. la fe si cu marti 3 ceasuri rele sau pisica neagra. |
|
|||
|
|||
![]()
totusi nu e de recomandat sa calci pe capacele de canal ca s-ar putea sa te trezsti in el.
|
|
||||
|
||||
![]()
da, dar asta nu mai e superstitie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca se uita cu invidie capacul de canal la tine, atunci cazi in el .
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca te dor dintii, e bine sa te scoli din pat pe piciorul stang.
Daca la un examen vei scrie cu acelasi creion cu care te-ai pregatit pentru examen, creionul isi va aminti raspunsurile. Daca barbatul cu care ai intalnire ca sa mancati de pranz nu a venit, scutura fata de masa si el va veni in 10 minute. Iti va creste in stomac un pepene verde daca inghiti o samanta a acestuia. Rochia unei fete care se ridica indica ca iubitul ei se distreaza. Cand vei auzi glasul unei turturele, opreste-te, invarte-te de 3 ori, scoate-ti pantoful stang si in el vei gasi un fir de par asemanator aceluia al alesului/alesei tale. Sa vezi o ambulanta aduce ghinion daca nu te ciupesti imediat de nas sau daca nu iti tii respiratia pana ce vezi un caine negru sau maro. Cand vacile isi ridica cozile, este semn ca va ploua. ... si una spooky ... Atunci când simti un fior pe sira spinarii, cineva tocmai a trecut pe lânga viitorul tau loc de veci. PS : Superstitiile sunt cea mai mare dovada de neincredere in puterea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS: Cauta volumul intitulat "Literatura populara" al lui George Cosbuc. Exista un capitol despre superstitii - plin de umor si stil, al carui mesaj este exact cel enuntat de Mirela0110. Last edited by LapetiteMoc; 13.07.2011 at 22:05:14. Motiv: PS |
![]() |
Tags |
superstitii |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
superstitii sau adevar | ginabadea | Tinuta in Biserica | 78 | 08.07.2013 22:06:07 |
despre superstitii | Andreea2012 | Generalitati | 21 | 05.12.2012 18:08:14 |
Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 02.04.2012 23:37:38 |
Superstitii sau traditii? | Victoria_7 | Despre Sfanta Scriptura | 9 | 02.04.2009 16:27:09 |
|