![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am avut recent un vis.Acuma eu am de regulă destul de multe vise simbolice, și unele le-am mai abordat și descris în alte articole/postări, însă acesta la care mă refer acum,și cumva este și impulsul de a aborda acest subiect,m-a atins într-un mod mai atipic.
Pe scurt,eram într-o cameră oarecum mai privată,unde parcă se ținea ceva petrecere.Am ajuns acolo și am strigat celor aflați acolo “De ce vă bateți joc de Allah?”, fără să aștept un răspuns am continuat,”Allah este Dumnezeu Adevărat”.După care cineva aflat pe un scaun s-a întors către mine și cumva a încuviințat, după care eu sau el am spus că Islamul este deja în expansiune și va aduce lumea la credința adevărată sau ceva in genul va cuprinde întreaga lume. Acuma sincer vă spun că m-a lăsat perplex visul, chiar șocat. Eu știu cât de sensibil este acest subiect mai ales în zona europeană,plus acest război în care sunt implicate state islamice vs evrei vs creștini. Logic de-a lungul curiozităților mele și căutărilor mele spirituale am avut și Coranul in mână de vreo câteva ori,ba chiar mi-am cumpărat unul și l-am dăruit unui unchi ateu. Este de o frumusețe deosebită textul Sacru al Coranului. Însă pentru o persoană dinafară este destul de greu de abordat , înțeles,practicat sau studiat islamul. As vrea totuși să vă rog,de dragul cunoașterii,al căutării spirituale,al lucrărilor care ne unesc,mai degrabă decât ne separă să aruncăm,cu respect unii față de alții o privire peste cuvântul lui Dumnezeu din Coran. Acuma desigur vor exista persoane,de regulă creștine și extrem de foarte de regulă și foarte ortodoxe care vor spune că visul meu este de la Satan. Păi dacă visul meu este de la Satan înseamnă ori că Satan are dreptate și îl recunoaște pe Allah că Dumnezeu Adevărat. Sau varianta 2,in care Islamul și Allah sunt creația lui Satan. Totuși eu merg pe principiul studiului și după afișarea unor concluzii. Să nu confundăm religia cu oamenii care o practică. Și la noi dacă ar venii niște jainiști din ăia care nu călca pe iarbă sa nu omoare furnicile că în ele este Dumnezeu, și ne-ar vedea cum bem și mâncăm ca porcii,chiar porci,după ce colindăm că s-a născut Dumnezeu. Ba mai asistă și la un discurs în care află că noi îi considerăm eretici cu învățături de la Diavol și mai vede și la Digi24 cum două țări ortodoxe , adică ale dumnezeului adevărat,se omoară între ele… Ce mai înțelege jainistu? Că aici este religia adevărată, aici este revelat Creatorul Universului? In ortodoxie,in Romania, Rusia și Ucraina? Deci hai sa nu-i judecăm nici noi pe musulmani, doar fiindcă se bat,se roagă pe covoare și nu le place sa taie porci de Crăciun și să cadă lați de beți. ……. O să merg mai departe cu acest subiect început de câteva luni, însă sincer vă spun,cu mare frică,nu o frică negativă,ci una constructivă,din respect și reverență față de un univers pe care nu-l cunosc foarte bine decât indirect și pe de altă parte,un univers care se descoperă din tot ce știam până acum, însă printr-o perspectivă mai degrabă directă și nemijlocită. Această perspectivă devine din ce in ce mai clară tocmai în Coran și Islam prin Allah,care rezonează extrem de puternic în mine ca fiind vocea lui Dumnezeu,și cea mai clară formă revelată a lui Dumnezeu. Acel Dumnezeu Unic,care a vorbit în sufletul meu prin Sfânta Scriptură , însă nu l-am simțit extrem de accesibil mie prin acel mod. Deasemenea am simțit în Iisus Hristos vocea lui Dumnezeu, însă mereu am văzut în Iisus o cale către Dumnezeu,nu am putut accepta divinizarea lui Hristos de către om,ci doar încercarea lui Hristos de a conduce omul către Dumnezeu. N-aș vrea sa intru in concepe sau doctrine,ci doar sa evidențiez niște situări ale mele și ale omului în general la aceste fenomene religioase. Nu vreau sa discutăm nici despre portretizarea musulmanilor ca fiind teroriști,de către occident sau radicalismul islamic prezent în unele state, însă nici despre utopia Dubaiului sau a altor națiuni bogate precum Qatar, Emirate sau Arabia Saudită care au devenit modele de succes pe plan mondial și care desigur la baza au islamul. N-am să pretind nici cunoștințe avansate despre lumea,doctrina, religia sau viața din lumea islamică, fiindcă nu le dețin.Nu am pășit niciodată într-o moschee și nici n-am vizitat o țară islamică. Pur și simplu,ca un căutător ideologic și spiritual ce sunt și am fost mereu, mă voi referi din această calitate de simplu om care abordează o nouă temă în planul de autoinițiere pe parcursul drumului personal,care m-a adus momentan in fața Islamului. Am și niște scurte teme,care ar necesita dezvoltarea la care am ajuns așa intuitiv, însă nu-i cazul sa le abordez acum. Prima ar fi că Islamul va fi cel care va provoca lovitura de grație a căderii actualului sistem bancar mondial. Cum? Foarte simplu, Islamul interzice dobânda. Însă nu doar băncile se tem de islam,ci și alți doi mari giganți mondiali cum ar fi industria băuturilor alcoolice și cea a jocurilor de noroc. Nici cea alimentară nu ar scăpa prea ușor dacă introduce regulile halal,care printre altele exclude total carnea de porc și produsele care conțin porc. Aceste măsuri, deși dure pentru noi,ar fi extrem de benefice pentru umanitate in general, întrucât înlătură niște plăgi ale umanității de la rădăcină, care chiar dacă par inofensive sunt otravă pură ingerată lent și constant,devenind o obișnuință. Multe din aceste legi au fost specifice iudaismului, însă creștinismul păstrând tradiția păgână nu le-a adoptat, preferând in continuare o viață împotriva legilor lui Dumnezeu,dar preluând un profet al Lui pentru a-l zeifica. Iată că islamul aduce Legile lui Dumnezeu pentru toată UMANITATEA. Însă toate la timpul lor… Un lucru este sigur, Occidentul se teme de Islam,iar războiul etern dintre cele doua facțiuni pe un teren iudaic are niște mize extrem de importante cu impact asupra Lumii într-un mod fundamental. Dacă ne situăm în poziția celui care crede(cu adevărat),oare de care parte se află Dumnezeu(cel adevărat)? Există mai multe metode da a afla răspunsul la această întrebare, și pentru asta ar trebui sa punem întrebările corecte, să fim onești și să ne deschidem ochii. Deocamdată haideți să încercăm să ne situăm în poziția islamică, pentru a vedea cam cum văd ei lucrurile, întrucât sunt convins că în multe privințe le văd extrem de diferit de noi.Dar vom fi surprinși și de viziunile comune pe care le împărtășim,unele chiar fără să ne dăm seama. Eu însumi sunt la începutul studiului Coranului, și al Islamului,dar este important să realizăm că orice lucru pe care îl abordăm este important să o facem fără prejudecăți și cu o minte deschisă,altfel nu vom înțelege decât ce dorim și cum dorim într-un mod alterat, pierzând imaginea reală a situației,care necesita o abordare obiectivă. Începem simplu cu câteva pasaje din Coran… Surat 2: al-Baqarah “87. I-am dăruit lui Moise Scriptura [Tora] și am trimis după el alți mesageri. L-am trimis pe Iisus, fiul Mariei, cu dovezi clare și l-am întărit pe el cu duhul sfânt [Îngerul Gavriil]. Însă de fiecare dată când a venit la voi [O, Fii ai lui Israel,] un Mesager cu ceea ce nu le plăcea sufletelor voastre, ați devenit aroganți? Și pe o parte dintre mesageri i-ați învinuit de minciună, iar pe o altă parte i-ați omorât.” “113. Evreii spun: „Creștinii nu au niciun temei!” Și creștinii spun: „Evreii nu au niciun temei!” deși ei citesc Scriptura. Astfel spun și cei care nu au știință [politeiștii], asemenea vorbelor lor. Dar Allah va judeca în Ziua Învierii în cele asupra cărora au păreri diferite.” “116. Ei au spus: „Allah și-a luat un fiu.” Slavă Lui! Dimpotrivă, ale Lui sunt cele din Ceruri și de pe Pământ! Toate Îi sunt ascultătoare Lui,” “120. Evreii și creștinii nu te vor accepta până când nu le vei urma credința lor. Spune: „Călăuzirea lui Allah este [singura] Călăuzire adevărată!” Dacă le vei urma dorințele, după Știința pe care ai primit-o, nu vei avea nici ocrotitor, nici ajutor la Allah!” “163. Și Domnul vostru este un Domn Unic. Nu există altă divinitate în afară de El, Ar-Rahman [Cel Milostiv], Ar-Rahim [ Îndurător].” “168. O, oameni, mâncați din ceea ce se află pe Pământ și este îngăduit și bun și nu urmați pașii lui Șeitan(Satan). Cu adevărat el vă este dușman mărturisit. 169. El vă poruncește numai răul și ticăloșia și să spuneți despre Allah ceea ce nu știți. 170. Iar atunci când li se spune: „Urmați ceea ce a trimis Allah!”, ei spun: „Dimpotrivă noi urmăm ce au urmat și părinții noștri.” Chiar dacă părinții lor au fost neștiutori și nu au fost călăuziți?” Închei deocamdată aici, și mai aduc o simplă constatare pe care desigur voi încerca să o dezvolt in viitor. Daca Vechiul Testament și iudaismul a fost destinat evreilor,iar Iisus inițial a venit ca un profet pentru întoarcerea oilor rătăcite ale lui Israel , însă neavând succes a fost îndreptat de spre “neamuri”.... Cui se adresează Allah prin Coran,care așa cum ați văzut recunoștea atât profeții vechiului testament cat și pe Iisus (Isa)ca fiind mesageri ai Săi? „Și Noi nu te-am trimis [Muhammad] decât ca o îndurare pentru toate lumile.” (Surah Al-Anbiya 21:107) „Și nu te-am trimis [Muhammad] decât la toți oamenii, ca vestitor al veștii celei bune și ca prevenitor. Însă cei mai mulți oameni nu știu.” (Surah Saba’ 34:28) Acest ultim mesaj al lui Dumnezeu este exclusiv adresat tuturor fără excepție. Chiar dacă și din Biblie putem uneori prelua mesaje universale, există foarte multe distincții între evrei și neamuri,iar Creștinismul din păcate a preluat extrem de multe din păgânism,deci acest Iisus creștin este extrem de diferit de profetul Iisus real. Va urma! PS Nu intenționez să converteasc pe nimeni la nicio religie , așa cum repet de fiecare dată când tratez anumite subiecte,pur și simplu studiem perspectiva islamică asupra acestor aspecte.
|
||||
|
||||
![]()
Interesant vis ai avut, nu am ce sa zic :).
Ma bucur ca ai gasit ceva care a atins Unda sufletului tău, frecventa cu care rezonezi cel mai bine. Islamul sau islamismul NU SUNT și nu vor fi niciodată lucrări ale Satanei, sau ale lui Shaitan. Radicalismul și fanatismul, dimpotrivă, conform părerii mele, sunt lucrări ale potrivnicului. Sunt diferențe intr-adevar între Creștinism și Islamism. Cu toate ca Islamismul este, ca și Creștinismul și Iudaismul, parte din cele trei religii majore Avraamice, trebuie notat ca sunt diferențe. Spre exemplu, rugaciunea, în Islamism, se realizează cu strictețe ținând cont de fazele solare. În Islamism, se recomanda a nu se recita rugaciunea (suna) în timp ce abia răsare soarele. Se presupune ca atunci este momentul în care soarele trece prin cele doua coarne ale potrivnicului (ale lui Shaitan). Și fel de fel de alte diferențe, dar mi-ar lua ceva timp sa le înșir pe toate aici (și mai multe postări in același topic :))) ). Daca Vechiul Testament și iudaismul a fost destinat evreilor,iar Iisus inițial a venit ca un profet pentru întoarcerea oilor rătăcite ale lui Israel , însă neavând succes a fost îndreptat de spre “neamuri”.... Singura mișcare ce nu il recunoaște pe Iisus ca Fiul lui Dumnezeu și Salvatorul întregii omenirii este mișcarea Zionica. Este o mișcare mai mult cu iz politic, și nu a evreului de rand. Pentru restul evreilor, Iisus este YHWH.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|