Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2025, 11:49:10
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit De la Satanism la Iudaism - Suflet de evreu născut între neamuri

Am să introduc în acest topic mai multe articole care cumva se unesc sub aceeași temă….

1.Introducere

Imaginați-vă o Lume fără Scop și fără Sens, supusă hazardului și entropiei.

Un joc de noroc al naturii in care totul se întâmplă prin pură șansă.

O Lume de pe o Planetă dintr-un Univers in care viața a apărut pur și simplu accidental.

Toate sunt doar produsul voinței haosului,iar ordinea apare aleatoriu.

Tu ești și nu ești în același timp,iar când nu mai ești dispari pur și simplu.

Toate sunt doar o evoluție care la un momentdat vor ajunge inevitabil într-o involuție.Intrucat pe același principiu universul este in expansiune ca la un momentdat să se restrângă și compreseze.

Studiem doar efectele fără să înțelegem cauza,ba chiar o ignorăm sau eliminăm fiindcă nu reușim să o înțelegem.

Ne place sa fim noi înșine creatori, dezvoltatori și să imprimăm sensuri,scopuri și cauze pentru a ne satisface iluziile, plăcerile și dorințele.

Am creat o lume în Lume ,in care lumea noastră încearcă să ne ascundă de adevărata Lume.

Admitem uneori un Creator însă preferăm o Lume condusă de cel care s-a recoltat Creatorului.

Chiar și ateismul și secularismul este doar un satanism deghizat.

O Lume fără Dumnezeu este de fapt o lume cu Satan.

Iar negarea cea mai mare înșelare.

Excluderea unui Creator din planul existențial are cele mai grave urmări pentru știință și mai ales pentru înțelegerea planetei.

Toate lacunele, lanțurile lipsă și marile semne de întrebare își au rezolvarea tocmai în integrarea unui Creator efectiv în procesul natural al planetei.

Amprenta lui Dumnezeu se găsește în fiecare Atom ⚛️ din Univers.

In toate ființele, pietrele, izvoarele, stelele de pe cer și vulcanii ce clocotesc.

Dacă în spațiu timpul se “dilată” altfel decât pe pământ,deci o zi in spațiu nu este totuna cu una de pe pământ.

Adică dacă ești mai convins de știința care a fost la baza unei concepții din filmul interstelar,care este un Sf foarte serios și credibil,atunci poți înțelege când îți spune Iehova in Biblie și Allah in Coran că creația a durat anumite zile, poți realiza că acele zile nu sunt identice ca durată cu cele terestre.

Toți avem tendința să fim superficiali atunci când ne dăm cu părerea despre subiecte de actualitate și de cele mai multe ori nu înțelegem din ce cauze și cu ce scop se întâmplă situații,mai ales pe plan internațional care indirect, inițial, și cu posibilitatea chiar direct,ne afectează pe toți.

Asta fiindcă din ignoranță, lene și lipsă de inițiativă,alegem sa mestecăm informații filtrate și cernute de 4,5 ori,care de cele mai multe ori sunt false sau distorsionate.

Și aici vorbesc in primul rând despre mine,care am acest păcat uneori de a specula, fără a merge în miezul problemei și fără a căuta sau cerceta sursele reale.

Putem sa dăm și vina pe cei care ne manipulează, însă dacă vom alege sa fim mai informați,mai atenți și mai capabili, atunci le va fi mult mai greu să o facă.

PUTEREA este la noi, așa cum am spus și în alte postări, să nu uităm.

Mi se pare că de acest păcat suferim foarte mulți, fiindcă alegem show-ul speculației și al posibilităților și intrigilor, decât ADEVĂRUL,care poate părea banal și plictisitor și uneori greu de digerat, fiind un disconfort și un atac la adresa minciuni instituționalizate.

Ei bine,cel mai demonizat, blamat și atacat popor a fost ISRAEL, și acest popor, minuscul, mic și un punct abia văzut pe harta națiunilor este probabil cel mai cunoscut popor al Planetei.

O să incerc sa mențin linia pe filiera istorică și profană, fiindcă dacă mergem pe filiera biblică este deja subiect separat și mult mai vast, care este destul de cunoscut, și am mai atacat acest subiect în alte postari,de multe ori nu prea echidistant, însă asta e suntem oameni și uneori balanța înclină, însă eu mă consider un “student”,care învață mereu și erorile sau diferențe de înțelegere și interpretare apar , însă evoluția apare atunci când poți realiza unde ai greșit.

Să nu ne fie frică să greșim, să ne aruncăm în întuneric sau pe cărări nebatatorite, statul pe loc sau stagnarea nu este o soluție, întrucât universul este mereu în mișcare,la fel ca și pământul,care prin mișcarea să repetată se schimba constant.

Așa,revenind la subiectul nostru

ISRAEL

O sa aleg o perspectivă mai personală pentru a trata puțin acest subiect.

Am avut momente când am simțit într-un mod destul de acut o formă de antisemitism,mai ales după “(auto)îndoctrinarea” din mediul ocult unde pentru prima dată unul pe un forum satanist unde mai activam acum vreun deceniu și ceva îmi lansează ideea că eu nu prea as putea deveni niciodată “satanist”.

Asta m-a supărat rău fiindcă atunci abia descoperisem fructul interzis al “cunoașterii” luciferice.

Cum sa nu pot fi acceptat in rândul oculților , sataniștilor?

Îmi zice la un momentdat unul pe forum “Tu ești evreu”...

Nah,de unde sa fiu evreu mă,că am vrut să devin popă ortodox, și în familia mea toți erau ortodocși și bunicii și străbunicii greco-catolici.

Nu mai rețin dacă am întrebat eu familia sau am căutat dacă avem în linia neamului evrei însă știu că atunci a fost prima dată când cineva mi-a lansat acesta idee.

Și sincer nu mi-a plăcut deloc atunci,vedeam această posibilitate o barieră de netrecut pentru calea mea in Ocultism,acea dragoste interzisă de atunci,care m-a urmărit multă vreme și încă mă bântuite și acum câteodată.

Să știți că mai ales pentru sataniști,a fi evreu este….Pffff, orice poți fi dar nu asta!

Din păcate nu doar pentru ei,de multe ori.

Eh, după ce m-am lămurit că nu avem ,cel puțin 2 generații pe nimeni evreu in familie m-am mai liniștit, chiar dacă prenumele trăda o posibilă conexiune,dar putea fi doar o coincidență.

După acest eveniment am inceput să studiez creștinismul, iudaismul și Islamul destul de mult din perspectivă satanică,am și postat pe aici unele “studii”...

Lămurit că toate sunt minciunii și vrăji evreiești și că evreii vor sa conducă lumea și YHWH vrea să ne distrugă pe toți…Am devenit destul de înverșunat împotriva lor,plus că ei l-au ucis și pe Iisus,care totuși este doar o altă creație evreiască de îndobitocire a lumii și de a-și pune pe oameni sub vrăjile lor codate in biblie…

Proaspăt “iluminat” deja cunoaștem toate secretele,nu mai aveam nevoie de nimic altceva decât să dobândesc puterile promise de Satan pentru a doborî aceasta caracatița a evreilor care conduc lumea.

Cu Hitler vârf de lance și cel mai mare martir și “sfânt canonizat” al sataniștilor in frunte și eroul iadului, armata soarelui negru este strict îndreptată împotriva evreilor și tuturor din sfera acesta inclusiv creștinism și Islam ca ramuri ale evreilor.
Vechi 25.02.2025, 11:50:59
Senior Member

Implicit

Partea 2

Venind mai recent după ce am scăpat din ghearele ocultismului, m-am trezit în plasele incertitudinii cu privire la cine este cu adevărat Dumnezeu…

Și am reluat vechile cercetări din această zonă,care fuseseră mai degrabă în zona creștinismului ortodox și ocazional neoprotestant.

Infuzat din satanism cu iudaism și islam,am incercat să le studiez de la sursă, chiar dacă uneori verificam anumite pasaje “expuse” ca fiind negative, însă extindeam studiul să înțeleg per ansamblu.

Încet, încet, încercând să găsesc o vină iudaismului și Dumnezeului lui Israel…

Uneori urând faptul că are un singur popor, că nu este al nostru al tuturor, că ar fi mai mulți,nu unul cu 72 de nume chiar, dintre care cel puțin 5 regăsirile in Tora și multe alte “lupte” dintre care unele le-am postat pe forum…

Pe de o parte uram că nu eram evreu, să beneficiez de Dumnezeu,iar pe de alta uram atât acest popor cât și Dumnezeul lor…

Obosit de atâtea frământări am mai ieșit din acea zonă spre creștinism și islam…

In această zona,la fel că și cea ocultă subconștientul meu a fost extrem de activ cu multe vise și experiențe, așa că măcar aveam ceva personal și intim de care să mă leg pentru a continua avansarea.

Însă oricât mergeam pe aceste căi toate duceau într-un singur loc…

ISRAEL

Printre altele m-am gândit, mai poate te poți converti la iudaism chiar dacă nu ești evreu sau poate fac un test ADN și îmi găsesc acolo câteva gene și mă acceptă…

Gând nebunesc, îmi părea mie atunci și studiez problema….Am văzut că era destul de greu să fi primit și durează ani plus multe proceduri și etc..

Însă ce m-a șocat cel mai mult au fost niște afirmații ale unui rabin despre așa-zisa convertire la iudaism,un lucru desigur rar ,plus că iudaismul este cam singura “religie” care chiar nu caută adepți și nu caută să convertească pe nimeni.

Însă acel rabin a spus că nimeni nu se poate converti la iudaism, pur și simplu trebuie sa te simți evreu dintotdeauna, chiar dacă n-ai știut asta.

Există sufletele de evreu care se nasc între “neamuri” iar calea lor este cea mai grea, însă cei care reușesc sunt văzuți mai valoroși decât evrei născuți în iudaism…

Acuma nu vreau să comentez despre acestea, pur și simplu împărtășesc,la fel ca orice alte experiențe spirituale și pe aceasta…

Din păcate sau din fericire reconvertirea mea la Dumnezeu a trecut și trece atât prin creștinism cât și prin islam, ajungând vertiginos în iudaism într-un mod….

Nu știu, chiar sunt curios dacă ați simțit vreodată atracție către iudaism sau ceva de genul?

Eu cumva ajung către Origine,cel puțin în această zona de monoteism.

Însă de data aceasta nu doar prin studiu ci atât prin credință cât și într-un oarecare mod prin practică atât cât este posibil deocamdată.

Din păcate sau din fericire 99% din textul Sfintei Scripturi se adresează Poporului evreu.

Orice încercare atât a Bisericilor Tradiționale Catolică/Ortodoxă cât și a cultelor neoprotestante de a se identifica cu textul biblic este o mare eroare.

Deasemenea adaptarea sfintei scripturi in combinație cu păgânism/filosofie etc sau alte forme este deasemenea o altă mare eroare.

Anumite culte creștine care păstrează o oarecare formă de monoteism in spirit iudaic,de exemplu martorii lui Iehova,pot avea un mic sâmbure de adevăr însă deasemenea și ei sunt in eroare întrucât interpretează Vechiul Testament fără Talmud și folosesc numele lui Dumnezeu fără discernământ, uitând că evreii din respect față de Hashem nu-i rostesc Numele.

Singurul care a preluat o forma corectă de monoteism in afara de iudaism este islamul, însă și aceasta este de multe ori în eroare, însă totuși are capacitatea de a răspândi pe Dumnezeu într-o formă completă alături de toată revelația.

Creștinismul dacă nu renunță la păgânism,idolatrie și servirea Satenei va fi distrus!

Creștinismul trebuie să il accepte pe adevăratul Dumnezeu, propovăduit de IISUS!

Mi se pare că noi “neamurile” ne jucam de-a “dumnezeu” și de-a credința de multe ori cu niște concepte pe care nici nu le credem și nici nu le conștientizăm aproape deloc.

Singurele concepte, credințe și energii cu care lucrăm,care ne plac și în care credem cu adevărat sunt chiar cele interzise de Dumnezeu și de cuvântul Său din Sfânta Scriptură.

Pe când Iudaismul și Islamul chiar iau în serios Cuvântul lui Dumnezeu, Credința in El și modul de viață cerut de El…

Noi trăim după voința noastră și desigur a Satanei, crezând că este destul să-L zeificam pe Iisus, unul dintre cei mai mari profeți și Cuvântul însuși a lui Dumnezeu .

Înloc să-l ascultăm pe trimisul lui Dumnezeu,pe Fiul Său,nou l-am făcut idol și ne-am închinat lui precum zeilor păgâni!

Și nu doar pe El,ci pe toți cei de după El…

Iată câteva exemple prin care cuvântul direct al lui Dumnezeu,adresat poporului Său,este “distorsionat” în Noul Testament, și nu cred că este corect să considerăm că reinterpretarea Sfintei Scripturi și a cuvintelor lui Dumnezeu, prin gura Noului Testament,de către niște oameni este mai relevantă decât adresarea lui Dumnezeu DIRECTĂ:

Exodul 19:6 VDC [ ORIGINAL ]
[6] Îmi veți fi o împărăție de preoți și un neam sfânt. Acestea sunt cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel.’”

1 Petru 2:9 VDC [ COPIE ]
[9] Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;

Și nu este singurul loc unde Petru anulează poruncile lui Dumnezeu:

Faptele Apostolilor 10:11-12, 14-15 VDC [ Legea lui Petru]
[11] A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ. [12] În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
[14] „Nicidecum, Doamne”, a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.” [15] Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

Leviticul 11:1-3, 5, 7-9 VDC [ Legea lui Dumnezeu ]
[1] Domnul a vorbit lui Moise și lui Aaron și le-a zis: [2] „Vorbiți copiilor lui Israel și spuneți-le: ‘Iată dobitoacele pe care le veți mânca dintre toate dobitoacele de pe pământ. [3] Să mâncați orice dobitoc care are unghia despicată, copita despărțită și rumegă.
[5] Să nu mâncați iepurele de casă, care rumegă, dar n-are unghia despicată; să-l priviți ca necurat.
[7] Să nu mâncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat. [8] Să nu mâncați din carnea lor și să nu vă atingeți de trupurile lor moarte; să le priviți ca necurate. [9] Iată viețuitoarele pe care să le mâncați dintre toate cele ce sunt în ape. Să mâncați din toate cele ce au aripi (înotătoare) și solzi și care sunt în ape, fie în mări, fie în râuri.

Continuăm cu altele…

Geneza 17:9-11, 14 VDC [ Legea lui Dumnezeu ]
[9] Dumnezeu a zis lui Avraam: „Să păzești legământul Meu, tu și sămânța ta după tine, din neam în neam. [10] Acesta este legământul Meu pe care să-l păziți între Mine și voi și sămânța ta după tine: tot ce este de parte bărbătească între voi să fie tăiat împrejur. [11] Să vă tăiați împrejur în carnea prepuțului vostru, și acesta să fie semnul legământului dintre Mine și voi.
[14] Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuțului lui să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu.”

Galateni 5:6 VDC [ Legea lui Pavel ]
[6] Căci, în Isus Hristos, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur n-au vreun preț, ci credința care lucrează prin dragoste.

Din nou “lovește” Pavel,de zici că el a făurit universul și anulează niște legi date de Dumnezeu ca fiind “nimic”...

Pai Pavele dragă, tăierea împrejur este o PORUNCĂ!

1 Corinteni 7:19 VDC
[19] Tăierea împrejur nu este nimic și netăierea împrejur nu este nimic, ci păzirea poruncilor lui Dumnezeu.

Mai adăugăm încă o încălcare gravă…

Exodul 31:16 VDC
[16] Copiii lui Israel să păzească Sabatul, prăznuindu-l, ei și urmașii lor, ca un legământ necurmat.

Zice clar,
” CA UN LEGĂMÂNT DE NECURMAT “

Deci “neamurile” sunt părtașe la Dumnezeu doar unde le convine lui Petru și Pavel și urmașilor lor aparent,care au format doctrinele creștinismului după cum le-a suflat orice altcineva în ureche,dar cu siguranță nu Dumnezeu.

Mai degrabă tind sa cred că Dumnezeu a suflat în urechea lui Mahomed, fiindcă Islamul pare să ia în considerare ceea ce creștinismul a exclus,mai ales că Iisus a fost ca un profet pentru Iudei și chiat s-a prezentat ca Mesia însă nu a fost acceptat ca unul.

Mulți veți spune că Dumnezeu a dat noi legi pentru “neamuri”....

Ei bine uite că revelația din Coran a islamului este de acord cu iudaismul din această perspectivă…. Deși are și Islamul particularitățile lui,care nu sunt mereu în acord cu Dumnezeu.

Însă eu întotdeauna când un simplu om, indiferent cine este , schimba sau anulează cuvântul sau porunca lui Dumnezeu,acela nu este de la Dumnezeu fiindcă Dumnezeu nu se contrazice pe Sine însuși…

NICIODATĂ!!!!

Deuteronomul 4:2 VDC
[2] Să n-adăugați nimic la cele ce vă poruncesc eu și să nu scădeți nimic din ele, ci SĂ PĂZIȚI PORUNCILE DOMNULUI DUMNEZEULUI VOSTRU, AȘA CUM VI LE DAU EU .
Vechi 25.02.2025, 14:07:12
Senior Member

Implicit

Partea 3

Continuare de la partea 2, însă nefinalizată....

A spune că schimbarea poruncilor este de fapt plinirea legii…. Să nu deschidem acest subiect aici, fiindcă acela merită separat tratat.

Încheiem cu un pasaj din Isaia care nu cred că poate fi contestat de nimeni , privind modul în care trebuie să se apropie “străinii” sau neamurile de DUMNEZEU!

Isaia 56:6-8 VDC
[6] Și pe STRĂINII care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească și să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce VOR PĂZI SABATUL, ca să nu-l pângărească, și vor stărui în LEGĂMÂNTUL MEU [7] îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt și-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile-de-tot și jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru TOATE POPOARELE.” [8] Așa vorbește Domnul Dumnezeu, care strânge pe cei risipiți ai lui Israel: „Voi mai strânge și ALTE POPOARE la cei strânși acum din el.”

Mai ia una, dacă încă ai îndoieli!

Isaia 66:22-23 VDC
[22] „Căci după cum cerurile cele noi și pământul cel nou pe care le voi face vor dăinui înaintea Mea”, zice Domnul, „așa vor dăinui și sămânța voastră și numele vostru. [23] În fiecare lună nouă și în fiecare SABAT, va veni ORICE FĂPTURĂ să se închine înaintea Mea”, zice Domnul.

Deci, fraților cu Isaia n-ai cum să dai greș,cu siguranță prin “gura” lui și “pana” lui a vorbit cu adevărat Dumnezeu, despre ceilalți care se contrazic cu el,nu știu dacă a vorbit Dumnezeu…

Eu eram genul de persoană care credea că orice religie este bună,orice credința este corectă….Pfff

Dragilor,nu prea mai pot spune asta….

Până mai producem pe acest subiect,ofer mai jos in articol început mai demult care se voia numit "Europa Păgână".

Atunci eram împotrivă iudaismului și al lui Dumnezeu, însă totuși poate fi relevant chiar în acest subiect, și tranziție de la păgânism la Dumnezeu...

.....

Acest articol a fost scris in perioada in care eram mai “antisemit”, căutând nod în papură evreilor și lui Dumnezeu.

Însă este relevant pentru întregul spectru al tranziției de la păgânism la adevărata credință.

Voi oferi textul așa cum este , făcând doar unele precizări,cele scrise în paranteză sunt intervenții de acum.

…………

Dacă vom arunca o privire peste suprafața ideologică a teritoriului european vom observa că acest continent a fost este și va fi în continuare păgân în esența sa.

Păgânismul își are desigur originile aici,și a conturat în decursul istoriei , intersectări cu celelalte curente păgâne din afara spațiului european,de exemplu Egipt, Amerindieni etc.

Ca să înțelegem mai exact ce înseamnă păgân, trebuie sa menționăm că tot ce nu este “Abrahamic” sau de sorginte iudaico-islamica și parțial creștină, întrucât creștinismul a preluat multe din păgânism, este catalogat ca păgân.

Păgânismul însumnează toate culturile native și autohtone care au fost cucerite de creștini,musulmani și evrei,care și-au impus dumnezeul lor(Biblic/Coran), ca fiind suprem și au catalogat celelalte zeități venerate ca fiind Satan.

De aceea Satan a fost de multe ori asimilat și reprezentat prin prisma unor zeități păgâne din panteonul roman/grec.

De exemplu Poseidon cu tridentul,sau zeul Pan jumătate om jumătate țap cu coarne și copite.

Îmi cer scuze daca tratez mai sec subiectul, și nu-l condimentez cu “mirodeniile”, caracteristice, dar prefer o atitudine mai…. serioasă și n-am nici glumele la mine momentan.

Acuma eu nu urmăresc neapărat să evidențiez asimilarea păgânismului in creștinism, însă majoritatea vom înțelege mai bine ce înseamnă și ce a însemnat păgânismul pentru noi,mai degrabă prin elementele deja cunoscute din creștinism,pe care cumva le știm dar într-un mod eronat.

Adevărata esență spirituală a Europei, inclusiv a românilor este păgână, după cum se poate obseva la omul simplu,care nu a fost întinat de manipulare, cât și la omul extrem de modern care s-a uns cu toate manipulările posibile.Ambii sunt păgâni in esența, manifestare, credința, practici etc.

Creștinismul și Biblia au fost introduse artificial in noi,la fel ca un nou semn de circulație pentru șoferi,sau o directivă europeană pentru agricultori …. Sunt doar formale, nimeni nu crede in ele,in utilitatea lor practică sau in necesitatea lor.Sunt acolo doar pentru a incrimina sau pentru a da un sentiment de aparentă siguranța sau confort, respectiv a crea o iluzie necesară manipulării și controlului.

Nu vreau să intru acum în conspirațiile evreiești aici, fiindcă am deja alt topic început pentru asta și voi dezvolta acolo temele legate de asta, deși este cam un act sinucigaș sa te arunci in așa ceva momentan, chiar și Incognito pe un forum in care majoritatea le țin partea și sunt consumatori ale produselor lor,in varianta creștină.

Inclusiv aspectele pozitive regasibile in creștinism sunt tot de sorginte păgână,dar despre acestea am discutat, privind Dumnezeul platonic/aristotelic, in altă postare.

(Am mai spus de multe ori, că Dumnezeul revelat in Sfânta Scriptură și Coran a fost înlocuit cu un dumnezeu creat de om prin filosofie, inclusiv în cărțile de teologie ortodoxă și catolică,in speță cele de teologie dogmatică,vei găsi mai degrabă dumnezeul lui Platon și al lui Aristotel,nu pe cel revelat, și cel mai adesea o combinație între cel fals și cel adevărat)

Șansa Creștinismului a fost doar in păgânism, cât și longevitatea sa.Daca excludem păgânismul din creștinism vom avea doar un Protestantism foarte sec,sau mai degrabă o varianta de Martorii lui Iehova.

(Așa cum am menționat recent,de câteva ori,din zona de creștinism,doar ei par să se apropie cât de cât de o variantă “corectă” de închinare, fără amestec păgân)

Momentan lucrez și la un articol dedicat Folclorului românesc,și acolo voi incerca sa elaborez relevența unor mituri ascunse in creștinism care sunt autentice nouă și ne definesc ca popor.

Am văzut recent și indignarea generală a creștinilor cu privire la deschiderea jocurilor olimpice de la Paris,in care un Spectacol cu teme păgâne,era parcă Festinul lui Dyonisos a fost asimilat cu Cina cea de Taină,in varianta lui Da Vinci.

Nimic mai greșit și mai stupid,care arată atât ignoranța, incultura și veșnică postură de victimă de care se agață creștinismul in general.

În primul rând Da Vinci nu este un cleric și nici pictura sa una bisericească,este

ARTĂ.

Cine nu înțelege sau apreciază Arta, indiferent sub ce formă apare, să-și vadă de ignoranța lui și de mediocritatea in care înoată….

Toată arta europeană este păgână, inclusiv cea creștină.

Toate ideile esențiale sub care ne desfășurăm astăzi ca societatea sunt păgâne.

Singurul intrus și cel care distruge astăzi umanitatea este virusul Abrahamic introdus de Iudaism in Islam și Creștinism…

(Mai degrabă singura SALVARE a umanității care va distruge desigur umanitatea pervertită)

Aceștia 3 distrug astăzi lumea sub umbrela Masonica,care își are originile in alt personaj fictiv iudaic și anume Solomon…

Inclusiv Satan este creat tot de curentul acesta iudeo-islamico-crestin , evoluând așa cum am spus prin împrumuturi de la zeități păgâne.

(Deja aici în ultimele 2 fraze am bătut puțin câmpii,dar aste e…)

Cică va urma…

Last edited by Seraphim7; 25.02.2025 at 14:21:45.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2025, 05:23:21
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

"Momentan lucrez și la un articol dedicat Folclorului românesc,și acolo voi incerca sa elaborez relevența unor mituri ascunse in creștinism care sunt autentice nouă și ne definesc ca popor."

De abia astept!
Vechi 26.02.2025, 21:25:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul

De aceea Satan a fost de multe ori asimilat și reprezentat prin prisma unor zeități păgâne din panteonul roman/grec.

De exemplu Poseidon cu tridentul,sau zeul Pan jumătate om jumătate țap cu coarne și copite.
Țapul avea caracteristici demonice și în Vechiul Testament apropo și de formula cu pământ neumblat unde sunt trimise duhurile, țapul ispășitor apare în Levitic și e legat de Azazel un demon.
https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=47&cap=16

10. Iar țapul asupra căruia a căzut sorțul pentru Azazel să-l pună viu înaintea Domnului, ca să săvârșească asupra lui curățirea și să-i dea drumul în pustie pentru ispășire, ca să ducă acela cu sine nelegiuirile lor în pământ neumblat.

20. Iar după ce va sfârși de curățat locașul sfânt, cortul adunării și jertfelnicul, și curățind și pe preoți, va aduce țapul cel viu,
21. Își va pune Aaron mâinile sale pe capul țapului celui viu și va mărturisi asupra lui toate nelegiuirile fiilor lui Israel, toate nedreptățile lor și toate păcatele lor; și, punându-le pe acestea pe capul țapului, îl va trimite cu un om anumit în pustie.
22. Și va duce țapul cu sine toate nelegiuirile lor în pământ neumblat și omul va da drumul țapului în pustie.
26. Cel ce a dat drumul în pustie țapului de ispășire să-și spele hainele sale, să-și spele trupul cu apă și atunci să intre în tabără.

Last edited by Iorest; 26.02.2025 at 21:30:20.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2025, 21:47:49
Senior Member

Implicit

Hai că mi-ai dat deja temă de casă cu Azazel ăsta,care mai apare în cartea lui Enoh parcă.

Oricum interesant, n-am studiat partea ăsta încă.

Mersi de pasaj.
Vechi 26.02.2025, 21:51:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai că mi-ai dat deja temă de casă cu Azazel ăsta,care mai apare în cartea lui Enoh parcă.

Oricum interesant, n-am studiat partea ăsta încă.

Mersi de pasaj.
Cam jonglezi cu informația de parcă faci o tabloidizare din asta, măcar spune sursele de informare de unde aduci concluziile, e clar că nu sunt creația ta 100%.

Last edited by Iorest; 26.02.2025 at 22:05:09.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2025, 22:05:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Am vrut să te fac de râs încă o dată fiind așa de fixat în convingeri, scrii cu o morgă de zici că ești combinația între Culianu și Eliade de parcă ești la vreo catedră în SUA a istoriei religiilor.
Uite mă la el că vrea război:))

Pasajul tău se referă la cu totul altceva,nu are treabă cu reprezentarea lui Satan prin prisma țapului.

Țapul ispășitor este una și țapul satanic este alta,baphomet.
Vechi 26.02.2025, 22:07:38
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite mă la el că vrea război:))

Pasajul tău se referă la cu totul altceva,nu are treabă cu reprezentarea lui Satan prin prisma țapului.

Țapul ispășitor este una și țapul satanic este alta,baphomet.
Toate sunt întruchipări negative nu sunt luate din mitologia păgână cum însăilai pe acolo, vezi că țapul ispășitor era trimis la Azazel și țapul mereu era adus ca ispășire pt păcat într-o conotație negativă e în Vechiul Testament.
Vechi 26.02.2025, 22:09:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Cam jonglezi cu informația de parcă faci o tabloidizare din asta, măcar spune sursele de informare de unde aduci concluziile, e clar că nu sunt creația ta 100%.
Mă făci "morgă" hibridă între Culianu și Eliade, mă trimiți in Chicago la catedra de istoria religiilor și mă acuzi de semiplagiat.

Las-o încolo mă, că așa flatat n-am fost aici de când mă făcea rapyy ocultist de mâna a 3 a .