![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Scuze pentru lungimea mesajului, dar nu cred ca il pot scurta mai mult si sa redau totusi toate amanuntele care conteaza.
Traiesc intr-un oras mai mic (40.000 de locuitori). In aprilie 2007 se asfalta pe ici pe colo prin cartierul meu. Unul dintre vecini mi-a spus ca seful celor care asfalteaza i-a spus ca in fatza blocului nostru nu se va asfalta. Cum langa blocul meu, cam la 50 de metri, exista un bloc cu acelasi aspect, in fatza caruia se asfaltase pe o banda de aproximativ 6 metri, m-am dus sa discut cu seful respectiv, ca sa vad cum stau lucrurile. Mi-a spus ca doamna primar nu i-a spus sa asfalteze la blocul nostru. Doamna primar a fost profesor si director la liceul la care lucrez, deci ne cunoastem. (Suntem in partide diferite, dar eu nu activez aproape deloc in partidul meu.) O sun, ca sa ii prezint situatia. Dupa ce insist un pic, spune ca se va asfalta si la blocul nostru. (Sar peste discutiile ulterioare cu seful…) Se asfalteaza pe o banda de 3 metri, ramanand langa aceasta o banda de 4 metri peste care tot muncitorii regiei care asfalta aruncasera in toamna lui 2006 piatra maruntita. Muncitorii pleaca si, la intrebarea mea, imi spun ca atat li s-a spus sa asfalteze. Situatia era periculoasa pentru copii de la bloc, care se dadeau cu rolele si bicicletele, alergau pe portiunea asfaltata si se jucau, dar nu prea incapeau. A doua zi o sun pe doamna primar, ii spun cum s-a lucrat si imi spune ca situatia noastra e deocamdata rezolvata, cand se vor mai face lucrari in cartier, peste cateva zile, se va asfalta si cealata portiune. Pe parcursul verii 2007 se asfalteaza ici-colo, mai sun de vreo doua ori, dar la noi nu se asfalteaza. In aprilie 2008 merg anume la primarie. Imi spune ca exista alte prioritati, strada cutare, dar ca se va asfalta in iunie. Doamna iese din nou primar, o caut din nou. Mi se servesc minciuni gen “a plecat de urgenta la resedinta de judet”. Sun, raspunde soferul, il intreb daca e in orasul nostru si imi spune ca da, dar doamna a iesit din masina si el o asteapta … Peste vreo doua zile (acum vreo 10 zile) raspunde dumneaei si imi spune ca nu se pot asigura peste vara salariile la regie, deci toti muncitorii sunt in concediu, se va asfalta in august. Intre timp, copii se accidenteaza frecvent, ajungand cu biciclete, role sau fara pe portiunea cu piatra. Mai ales ca unii vecini isi parcheaza masinile pe portiunea asfaltata. Am si eu doua fetite, slava Domnului. Daca trec doua zile si nu cade niciuna din cauza ca e prea ingusta portiunea de asfalt, sunt bucuros… Azi trec pe o strada, vad trotuarul proaspat asfaltat. Intreb pe cineva de acolo si imi confirma ca a fost asfaltat saptamana trecuta. Ei, cam pe aici e capatul rabdarii mele. Va rog sa imi spuneti ce ati face in locul meu. Eu deocamdata ma gandesc la variante gen: sa trimit fotografii si descrierea situatiei la televiziuni, sa ii lipesc pe gard niste afise in care sa ii reamintesc situatia, sa solicit dreptul de a protesta individual sau colectiv (cu vecinii) si sa anunt presa locala inainte de protest. Nu e tocmai legata de ortodoxie intrebarea mea, dar am incredere in judecata celor care scriu pe aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, intrebarea nu e tocmai legata de ortodoxie dar problema este reala si importanta. Sfatul ortodox ar fi sa o ierti. Cu siguranta asa este bine sa procedezi. Daca optezi pentru alta varianta, ai putea sa-ti amintesti de o vorba din batrani "Fa-te frate cu ... pana treci podul".
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
|