![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am pe acasa cateva carti de la Editura Egumenita.
Una din ele este "Viata Sfantului Grigorie Palama". Ciudat este ca mai exista o carte "Viata si Invatatura Sfantului Grigorie Palama" scrisa de parintele profesor Dumitru Staniloae. Cartea este complet aberanta si prezinta niste erezii cumplite. Niciunul din textele tomurilor aghioritice nu sunt date ci sunt date niste comentarii aiurea . Cel mai mult m-a distrat urmatorul comentariu: "Sfantul Grigorie Palama accepta sa numeasca pe Fiul si pe Sfantul Duh ca energii enipostatice a Tatalui". :) Unele comentarii mai coincid cu ce zice prin tomuri. E tradusa cica dupa o carte aparuta la mrea cu hramurile Sfintii Apostoli si Adormirea Maicii Domnului din Colorado , SUA. Acum manastirea asta e "Genuine Orthodox Church of Greece" adica stilisti din Grecia. Asta ca sa intelegeti cam cat de "ortodocsi" pot sa fie stilistii si cam cat de "bune" sunt cartile de apar la editura Egumenita. |
|
|||
|
|||
![]()
Alta formulare absurda:
"trupul vostru este lacas celui dintru voi Duh Sfant". Adica Duhul Sfant este din noi? .... Cartea a fost luata de la pangarul manastirii Antim din Bucuresti. Cum a ajuns acolo nu stiu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
uneori traducerile sunt lamentabile si pot denatura complet sensul. nu cred ca e vorba de stilisti si ne-stilisti, ci pur si simplu de o traducere neprofesionista. asta e, daca editorii se scumpesc la tarate... sau vorba aceea, scumpul mai mult pagubeste! |
|
|||
|
|||
![]()
E de fapt am gresit eu din mandrie si din rautate.
Dumnezeu sa ma ierte ca am acuzat de formulari eretice din sufletul meu cel intunecat de mandrie ,rautate si pofta de osandire a altora. De fapt zice: " Anti-palamitii recunosteau că conceptul de „energie” cuprindea ideea de dependentă în legătură cu o cauză. Acceptând că dumnezeiestile energii erau nezidite, ei le identificau cu Fiul si cu Duhul. Astfel Akindin zice: „Deci Fiul si Duhul sânt puterile firesti si fiintiale ale lui Dumnezeu Tatăl”. Palama "accepta doar ca Fiul si Duhul să fie numiti „energii ipostatice”, spre deosebire de energiile ne-ipostatice ce apartin celor trei Ipostasuri Dumnezeiesti. Probabil asa o fi fost si Sfantul Grigorie accepta acea numire a Fiului si a Sfantului Duh anume de energii ipostatice (ipostatic = de sine stator) pentru a nu produce dezbinare in Biserica. Formularea nu era nedogmatica caci daca zici ipostatic automat e persoana. Cartea e foarte frumoasa si poate fi citita aici: http://www.scribd.com/doc/7362798/Vi...rigorie-Palama Da va rog daca o cititi nu faceti ca mine , de vi s-a parut ceva aiurea mai stati mai va rugati cititi intr-o alta zi. |
|
|||
|
|||
![]()
Oricum cine are "Viata si invatatura Sfantului Grigorie Palama" de parintele Dumitru Staniloae sa o prefere pe aceea ca e mult mai completa
In cea de la stilisti (editura Egumenita) s-au omis multe invataturi folositoare din care cea mai importanta e cea in care arata Sfantul Grigorie Palama motivul pentru care se tine post si privegheri pentru a ajuta la rugaciunea curata si or mai fi si altele de nu le-am vazut eu datorita lenii de a cerceta diferentele dar si intunecarii mintii datorita mandirie si placerilor in care traiesc. In cartea de parintele profesor Dumitru Staniloae nu e omis asa ceva. Iar avem in cartea de la stilisti niste discutii ale Sfantului Grigorie cu musulmanii care nu prea stiu de unde s-au scos. Ca in cea de parintele Dumitru Staniloae nu avem asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Iata linkul de unde se poate lua cea a parintelui Dumitru Staniloae , o carte excelenta o adevarata marturisire a credintei crestin-ortodoxe.
http://www.editurapatriarhiei.ro/pro...a779ede9a0b33a Se poate lua si de cei din strainatate si de cei din tara. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Tot ca o completare:
http://www.scribd.com/doc/4061105/Ie...unea-lui-Iisus |
|
|||
|
|||
![]()
Ce dom-le astia de la Egumenita sunt masoni mai fratilor.
Ia uitati ce carte au scos: [COLOR=black]"Sfanta Cuvioasa Filoteea, eroina mucenica din Atena"[/COLOR] Mucenicii de s-ar duce cu mentalitatea ca sunt eroii nu ar rabda nici 5 minute chinurile. Mucenicii se duc la mucenicie smeriti si asa ramane Hristos in ei care este cel ce le da puterea de a duce chinurile. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|