![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Azi am primit o veste cutremuratoare. Vecinul meu, Cristi, 35 de ani, a avut azi noapte un accident rutier. In masina se aflau sotia sa impreuna cu fiul lor in varsta de 5 ani. A supravietuit doar sotia, care se afla in stare grava la spital.
Mama lui Cristi, o femeie batrana si paralizata, cred ca se va prapadi si ea cand va afla vestea ca fiul si nepotul ei drag au pierit intr-un mod atat de violent. Cristi se intorcea de la un parastas al unui unchi de-al sau si conducea baut. Din cauza bauturii, vitezei si carosabilului ud dupa aversa de azi noapte, BMW-ul pe care-l conducea a intrat intr-un copac. Sunt absolut consternat, socat, bulversat. Ma intreb tot timpul de ce s-a intamplat asa ceva si stiu ca nu voi gasi raspuns. Cu totii ne ducem la un moment dat, dar este absolut ingrozitor sa te duci atunci cand ai doar 5 ani si n-ai avut dreptul sa traiesti, sa intelegi macar ceva din viata asta nenorocita. De ce alternativele mamei acum sunt moartea sau o viata traita intr-o durere absolut sfasietoare, stiind ca un singur eveniment nenorocit ti-a lasat casa goala, ti-a luat familia de langa tine? De ce o mama traieste sa-si vada fiul si nepotul cum se duc? De ce sunt oamenii pusi in situatii din astea? Toata porcaria asta nu face altceva decat sa imi intareasca credinta ca nu exista dreptate pe lume, nu exista nici o logica, nu exista nimic. Suntem niste muste ce zburam brownian sub o cupola de sticla si odata la ceva timp cate una se izbeste de pereti, absolut la intamplare. Universul e haos.