Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2006, 08:16:06
Mircea
Guest

Implicit

Bine ai venit!:)E usor, trebuie sa-L lasi pe Dumnezeu sa intre in inima ta. Nu incerca sa intelegi rational credinta,(nu iti explica logic cum a inviat Iisus Hristos, s-au cum L-a inviat pe Lazar. Insa daca crezi ca Domnul Iisus, Dumnezeu fiind, a luat fire omeneasca, ei bine atunci totul este posibil. Inteleg, iti cauti drumul. Il vei gasi:)
Incet-incet vei simtii ca Dumnezeu este prezent peste tot, si vei dorii sa te intalnesti cu El. Asa vei merge in casa Sa, biserica si usor-usor te vei unii cu El. Ma rog pt. tine, sa crezi si sa simti ca Dumnezeu este Tatal Nostru, care ne iubeste nespus:)
Reply With Quote
Vechi 03.03.2006, 11:01:55
aura
Guest

Implicit

Multumesc din suflet, Mircea, pentru sustinere! Din pacate in momentul acesta sunt intr-o stare tare de nemultumire totala fata de mine. Pentru ca nu pot accepta si lua ca atare anumite dogme, lucru care imi ingreuneaza apropierea de Dumnezeu. Ma face sa-L vad ca pe un Dumnezeu prea dur si neindurator cu copiii Lui slabi, cum sunt eu. Am tot citit in ultima vreme despre pacat, spovedanie, ascultare, canon si parca e prea mult pentru mine...Prea maret si prea greu. Si asta ma face sa ma intreb daca am vreo sansa in fata lui Dumnezeu. Iertati-mi tristetea, dar am simtit nevoie sa o impartasesc cuiva
Reply With Quote
Vechi 05.03.2006, 20:30:07
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

Doamne ajuta,aura,nu e imaginatie,nu e basm.Nu degeaba spune frumos intr-un acatist inchinat Maicii Domnului-Bucura-te cea care ai calcat pe fauritorii de basme!Si ,cel putin pentru mine,e mai greu sa inteleg nevazutul,pentru ca stii de ce?Ne legam prea mult de lumea asta!Tine de duhovnic,asculta si infaptuieste ce-ti spune,dar mai eles scrierile sfintilor parinti,si daca vrei sa te mantuiesti,cu intrebarea calatoreste.
Invredniceste-ma Doamne sa-mi vad nevrednicia!
Reply With Quote
Vechi 05.03.2006, 20:33:21
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

Si pana la urma,aura,am ajuns la concluzia ca sf.Biserica e in primul rand pentru un nevrednic si un ticalos ca mine,asa ca.sa nu cumva sa ne indepartam de Maica noastra Biserica!
Reply With Quote
Vechi 06.03.2006, 18:00:03
Mircea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aura
Multumesc din suflet, Mircea, pentru sustinere! Din pacate in momentul acesta sunt intr-o stare tare de nemultumire totala fata de mine. Pentru ca nu pot accepta si lua ca atare anumite dogme, lucru care imi ingreuneaza apropierea de Dumnezeu. Ma face sa-L vad ca pe un Dumnezeu prea dur si neindurator cu copiii Lui slabi, cum sunt eu. Am tot citit in ultima vreme despre pacat, spovedanie, ascultare, canon si parca e prea mult pentru mine...Prea maret si prea greu. Si asta ma face sa ma intreb daca am vreo sansa in fata lui Dumnezeu. Iertati-mi tristetea, dar am simtit nevoie sa o impartasesc cuiva
Cu placere Aura:)Roaga-te, Paraclisul Maicii Domnului, e un bun medicament pentru starea in care te afli. sau urmeaza sfatul duhovnicului, daca ai. Dumnezeu nu sta in dogme, El este Iubire, El s-a rastignit pe cruce pt. iertarea noastra, a venit in intampinarea omului, S-a dat pe sine pt. ca tot cel ce va manca trupul si va bea sangele Sau, sa se uneasca cu El. El ne indumnezeieste nu pentru nevrednicia noastra ci pentru multa Sa iubire de oameni. La El nu exista copiii slabi, exista doar oile ratacite pt. care Pastorul cel Bun isi da viata! Apropie-te, cu pasi mici dar siguri de Dumnezeu si vei vedea ca ai toate sansele. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 27.03.2006, 12:30:48
spinu spinu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2006
Implicit

Si nu uita pilda fiului risipitor, niciodata nu e prea tarziu sa te intorci la Dumnezeu! exceptie Ziua Judecatii.:)desigur asta nu insemna sa mergi la Dumnezeu mai la sfarsitul vietii deoarece niciodate nu stii cand mori .adica sa sa nu uiti nici pilda celor zece fecioare.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2006, 00:42:34
Light Light is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.03.2006
Implicit

Aura iti recomand volumele parintelui Cleopa care sunt in numar de 12 daca nu ma insel si iti spun cu toata inima ca vei intelege toata credinta ortodoxa din acele volume . Parintele explica atat de frumos si de clar incat oricine poate intelege . Si pe Danion Vasile , toate cartile lui sunt bune dar preferata mea este "Jurnalul convertiri" in care vorbeste despre cum a pasit spre dreapta credinta . Multa sanatate!!!
Reply With Quote
Vechi 03.04.2006, 15:34:27
daliapantelimon daliapantelimon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Light
Aura iti recomand volumele parintelui Cleopa care sunt in numar de 12 daca nu ma insel si iti spun cu toata inima ca vei intelege toata credinta ortodoxa din acele volume . Parintele explica atat de frumos si de clar incat oricine poate intelege . Si pe Danion Vasile , toate cartile lui sunt bune dar preferata mea este "Jurnalul convertiri" in care vorbeste despre cum a pasit spre dreapta credinta . Multa sanatate!!!
Nu te lasa prada deznadejdei.Orice cadere este un prilej de ridicare.Roaga-te cu credinta si domnul iti va darui in suflet lumina Invierii.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2006, 12:00:43
irinarel irinarel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aura
Draga Aura, eu cred ca ceea ce iti trebiue tie este un suflet langa care sa infrunti aceste ispite ale diavlolului, si care sa te ajute sa regasesti acea legatura pierduta cu Dumnezeu.Este foarte greu sa incerci sa te acomodezi cu ,,cerintele' Bisericii.Trebuie sa recuosc ca si eu simt uneori acelasi lucru ca si tine si anume ca este prea greu sa asculti voia Domnului, si mi se pare ca atunci cand duceam o viata fara ,,nimic sfant in ea', cum se zice,(pentru ca si eu m-am intors la Dumnezeu mult prea tarziu), era mult mai usor, fara atatea atai de cap...Dar daca ai pe cineva langa tine care sa te ajute in incercarea ta, atunci sunt coninsa ca te vei descurca.Si o persoana care sa te ajute intotdeuna gasesti, care sa vorbeasca cu tine.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2006, 21:53:16
Gabriela-Ionela Gabriela-Ionela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.03.2006
Implicit

Un cuvant de incurajare pentru aura.
Asa cum spunea si daliapantelimon sa nu deznadajduiesti, iata ce ne invata parintele Paisie de la Sihla:

Despre deznadejde

"Ce-i aia disperare si deznadejde? Deznadejdea, disperarea, e cel mai mare pacat. Nu spune asa, ca "eu n-am sa ma mai mantuiesc, ca eu degeaba ma rog", nu. Tu sa spui asa: "De unde-s gandurile astea? Ba nu. Eu, cu ajutorul Maicutei Domnului, am sa ma mantuiesc." Usa raiului e deschisa, tata. Numai noi sa vrem sa intram in el, Dumnezeu nu obliga pe nimeni. Mai aduce pe cate unul si cu de-a sila, mai trimite o boala, un necaz, dar "pe datatorul de bunavoie il iubeste Dumnezeu"...
Si de ce sa nu te mantuiesti? Nu, tatuca... lasa, cu nadejdea la Maica Domnului, o sa ne mantuim noi. Ca daca le-am putea face pe toate, ne-am mandri, si ar fi mai rau: "Rugaciunea mintii o am, milostenie fac..." Dar daca vezi ca nu poti face, te mai smeresti. "Puterea lui Dumnezeu intru neputinte se desavarseste." Tu fa tot ce depinde de tine. Mai te rogi, mai te spovedesti, mai mergi la biserica, mai te impartasesti - macar la o luna... Si nu te teme, ca nu te duci in iad. Vinerea posteste pana cand ti-e foame. Mai citeste cate o carte, spune mereu "Doamne Iisuse" si sa n-o uiti pe Maica Domnului.
Asa, tatuca. Hai sa punem si noi de acum inceput bun. Noi traim cu nadejdea vietii de dincolo."

Despre credinta neindoielnica

... "Erau odata doi mosnegi, si voiau sa mearga la Ierusalim. Si unul s-a imbolnavit pe drum si s-a intors inapoi. Iar celalalt a mers mai departe, si s-a sfaramat corabia cu el si a pierdut totul, si a trebuit sa se intoarca si acela. Dar si-a amintit ca celalalt il rugase tare sa-i aduca o bucatica din lemnul Sfintei Cruci. Si atunci, din dragoste pentru cel bolnav, a rupt o bucatica din lemnul corabiei si s-a intors acasa cu ea. Si s-a dus acasa la cel bolnav si nu i-a spus ce-a patit si ca n-a ajuns la Ierusalim. Si l-a intrebat acela: "Mi-ai adus o bucatica din lemnul Sf. Cruci?" "Da" - si i-a dat bucatica de lemn rupta din corabie. Si cu atata credinta i s-a inchinat si a sarutat-o cel bolnav, ca s-a facut bine. Si multe minuni s-au facut cu acea bucatica de lemn din corabie, despre care toti stiau ca e din lemnul Sf. Cruci. Iacata ce face credinta... Acela s-a mantuit, se mantuieste si se va mantui, care va avea credinta neindoielnica."

Doamne ajuta!

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O carte excepțională, mai ales pentru cei care sunt în căutări duhovnicesti laurastifter Generalitati 12 18.02.2015 11:32:32
Povestea unei cautari si regasiri RaduIoan Intamplari adevarate 0 03.01.2009 20:34:51