Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.10.2008, 14:15:47
pui pui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2008
Religia: Ortodox
Smile Sfântul Augustin

Despre ajutorarea aproapelui

Un frate l-a văzut pe avva Nistheroos îmbrăcat cu două tunici și l-a întrebat: „Dacă vine un sărac și-ți cere o haină, pe care i-o dai?”. El a răspuns: „Pe cea mai bună”. Fratele zice: „Și dacă vine și altul să-ți ceară, lui ce-i dai?”. Bătrânul zice: „Jumătate din cealaltă”. Fratele zice: „Dacă vine și al treilea să-ți ceară, ce-i dai?”. El zice: „Rup din ce-a rămas și-i dau jumătate, iar cu restul îmi acopăr șoldurile”. Celălalt zice: „Și dacă cineva îți cere și bucata aceasta?”. Bătrânul zice: „I-o dau și mă ascund undeva, până când Dumnezeu îmi trimite cu ce să mă acopăr, căci eu nu cer de la nimeni alta”.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 15:38:25
Fericitul Augustin hmiron Generalitati 33 25.07.2013 00:25:13
Sfantul Grigorie Taumaturgul, Sfantul Cuvios Lazar Zugravul si Zaharia petru63 Intrebari utilizatori 3 18.11.2012 17:51:59
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie Daniela Nicoleta Intrebari utilizatori 0 11.04.2011 13:04:37