![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Despre ajutorarea aproapelui
Un frate l-a văzut pe avva Nistheroos îmbrăcat cu două tunici și l-a întrebat: „Dacă vine un sărac și-ți cere o haină, pe care i-o dai?”. El a răspuns: „Pe cea mai bună”. Fratele zice: „Și dacă vine și altul să-ți ceară, lui ce-i dai?”. Bătrânul zice: „Jumătate din cealaltă”. Fratele zice: „Dacă vine și al treilea să-ți ceară, ce-i dai?”. El zice: „Rup din ce-a rămas și-i dau jumătate, iar cu restul îmi acopăr șoldurile”. Celălalt zice: „Și dacă cineva îți cere și bucata aceasta?”. Bătrânul zice: „I-o dau și mă ascund undeva, până când Dumnezeu îmi trimite cu ce să mă acopăr, căci eu nu cer de la nimeni alta”. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 21.01.2014 15:38:25 |
Fericitul Augustin | hmiron | Generalitati | 33 | 25.07.2013 00:25:13 |
Sfantul Grigorie Taumaturgul, Sfantul Cuvios Lazar Zugravul si Zaharia | petru63 | Intrebari utilizatori | 3 | 18.11.2012 17:51:59 |
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie | Daniela Nicoleta | Intrebari utilizatori | 0 | 11.04.2011 13:04:37 |
|