![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
As dori ca prin acest topic sa amintim celebrele afirmatii ale Sfintilor Trei Ierarhia care ne-au patruns dincolo de minte.
Pe mine personal m-a uimit afirmatia Sfantului Grigorie Teologul: "Nu a fost candva cand nu a fost nimic". Cat de adanca este aceasta marturisire a existentei lui Dumnezeu din vesnicie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Legat de Sf Taina a Euharistiei,Sf Parinte Ioan spune ca cel care nu este vrednic sa se impartaseasca nu este vrednic nici sa asculte cuvintele Liturghiei,si se mira de indrazneala unora de a sta la Liturghie fara a se impartasi.
|
|||
|
|||
![]()
Interesanta perceptie!
Sa inteleg ca,mai bine ar ramane bisericile goale la Sf.Liturghie fiindca oamenii nu sunt vrednici,sau nu au blagoslovenie sa i-a Sf.Impartasanie?!!! Sau,poate ca unii duhovnici exagereaza in privarea crestinilor,intr-un mod sistematic,uneori,de Sf.Impartasanie? Nu stiu ce sa cred,dar daca m-as simti mereu nevrednica de Sf.Impartasanie si chiar mi-ar confirma duhovnicul acestea,atunci,inseamna ca ar trebui,pur si simplu sa ma departez de Sf.Liturghie si,implicit,de Biserica. ....incurcate cai!...dar si mai incurcate mintile si opiniile exagerate ale unora... Prefer mintea mea echilibrata,altfel m-as zdruncina rau de atata controversa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum a aparut sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi? | Marius22 | Diverse Sarbatori | 5 | 30.01.2014 22:33:17 |
SFINTII TREI IERARHI si actualitatea gandirii lor | georgeval | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 15.07.2013 14:57:55 |
Cuvinte din omiliile Sfintilor Parinti despre Nasterea Domnului | cristiboss56 | Craciunul - Nasterea Domnului | 6 | 30.12.2012 07:26:38 |
Sfintii Trei Ierarhi | adorcrysti | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 30.01.2009 18:17:55 |
|