Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Vezi rezultatele sondajului: Consideri ca este important?
Da, dar nu ma priveste direct. 0 0%
Da, ma priveste si pe mine, nu stiu cum sa procedez! 0 0%
Da, as vrea sa las pensia mea la cineva sarac din tara! 0 0%
As dori ca pensia mea sa ajute un orfelinat sau familii cu multi copii 1 100,00%
Sondaj cu opţiuni multiple. Votători: 1. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2009, 08:49:52
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Exclamation Pentru romanii aflati in strainatate- pensii

Poate cineva sa-mi dea ceva informatii asupra sistemului de pensii pentru romanii aflati in strainatate, insa care au lcrat in tara pentru ni de zile?

M intereseaza urmtoarele:

1. pensie dupa anii munciti ( de ex 17 ani lucrati in tara, exista dreptul la pensia aia)
2. in cazul in care un roman aflat peste hotare, plecat din tara de putin timp, s-a imbolnavit de cancer dupa un an, a muncit 20 ani in Romania, care ar fii posibilitatea de a obtine o pensie de boala? Este vorba de un roman de aici care a venit acum un an si au descoperit ca are cancer la ficat. Nu este transportabil, sa mearga in Romania sa-si faca actele comisie etc, insa are acte de aici. Ce trebuie facut? Unde trebuie apelat? Care este procesul?
3. Din punct de vedere legal, cartea de munca este mrturia muncii in Romania. Ce valoare mai are dupa ani de zile de strainatate?
4. Exista legislatie noua legata de pensii? Care este varsta legla d epensie in Romania la ora asta?

Va multumesc anticipat pentru orice informatie cit mai rapida.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? Fani71 Generalitati 250 01.12.2009 22:53:20
Pentru romanii din strainatate, si nu numai! simona Stiri, actualitati, anunturi 2 24.10.2009 12:25:23
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26
Radio-Romania pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 0 25.01.2009 06:26:08