Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Muzica Bisericeasca

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2009, 17:27:13
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Post întrebare - pentru cunoscătorii în muzică bizantină

Doamne ajută! Nu am mai venit demult pe forumul ăsta și văd că s-a schimbat mult felul cum arată Sper că și duhul care era aici un timp

Revenind la subiect: mulți cred că știu felul în care cântă Marian Moise. Canonic cât de corect e ceea ce cântă? Din experiența mea în ascultare de muzică bisericească toate cântecele bizantine au un ton mai solemn și de pocăință. Ceea ce nu este cu felul în care cântă acesta.

În același timp am găsit ascultând la un post de radio niște cântări ruse ( de la Mănăstirea Pociaev parcă ), către Maica Domnului ( cred ) care îmi dădeau o stare de vegetare ( chestie foarte anti-ortodoxă ). Îmi pare rău că nu știu care piesă e. Eventual dacă aș ști un link cu cântări de acolo mi-aș putea da seama. Mă întreb oare cât de ortodoxe sunt respectivele cântări?

Citeam în "Jurnalul fericirii" despre un cântăreț de cântări religioase protestante și care era întrebat de ce el tot timpul face cântări religioase? Răspunsul aceluia era că ori de câte ori se gândește la Dumnezeu îl apucă veselia. De ce noi nu avem astfel de cântări? Mie mi se pare că toate cântările ortodoxe au un ton mai grav, chiar și cele de înviere care ar trebui să fie mai vesele. De ce oare?

Vă mărturisesc că sunt un împătimit în muzica bizantină

Mulțumesc anticipat și aștept răspunsuri în cunoștință de cauză!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un nou site de muzică bizantină cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 1 08.01.2013 22:43:24
Muzica psaltica (bizantina) sau corala? VladCat Muzica Bisericeasca 18 01.01.2013 20:46:55
Muzica bizantina greaca! Firuflorin82 Muzica Bisericeasca 49 11.07.2010 22:33:19
Concert muzica bizantina 15.10.2008 mihailt Stiri, actualitati, anunturi 4 25.10.2008 19:32:23
MUZICA BIZANTINA pacatosu Muzica Bisericeasca 3 29.03.2008 21:30:22