![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate cununa doar o persoana (un nasi necasatorit)in BOR?
Va rog sa raspundeti doar cei care chiar cunoasteti canoanele (povestile cu parintii spirituali samd le cunosc si eu)! In biserica greaca (tot ortodoxa) se poate si se practica acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]()
Nasii devin parintii spirituali ai tinerilor casatoriti. Presupun ca tanara sotie va avea nevoie sa discute cu nasa anumite probleme, dar daca nu are ce face? Le discuta cu nasul?
Vezi, de aceea e mai practic sa-si caute o pereche de nasi. Dar de ce pui problema, Marius? |
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu eu,in religia ortodoxa din Romania,nu poate sa cunune o singura persoana,nici macar doua persoane ca si cuplu,daca acestea nu sunt in prealabil cununate in biserica.
|
|||
|
|||
![]()
Unde sint teologii cu diplome?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt teolog cu diploma, dar am citit clar ca nasii unor tineri ortodocsi trebuie neaparat sa fie familie ortodoxa, prin asta intelegand cununati. Deci se exclud cazurile de nas sau nasa singura, sau 2 persoane necasatorite sau alte combinatii.
Explicatia este ca tanara familie are nevoie de un model, iar nasii, familie si ei la randul lor, sunt cei mai potriviti pentru a le fi model si pentru a-i ajuta. Din pacate, am auzit si am vazut chiar cununii cu nasi necasatoriti sau cu nasa fiind mama nasului sau, alta aberatie, 2 perechi de nasi . Este raspunderea lor ce fac...dar canonic este foarte clar: familie ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]()
Mama nu-i model destul?
Mai bine un model de familie de virsta mirilor (la fel de plini de experienta ![]() Multumesc dar eu mai astept un raspuns competent cu o eventuala trimitere. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, trebuie sa fie familie. Pot fi si tineri, sigur ca nu e exclus.
"Si daca nasa moare ramine mireasa fara model?" Asta nu e vina mirilor, e dupa cum randuieste Dumnezeu. Imi pare rau daca raspunsul meu nu a fost competent. N-am spus din auzite, chiar am citit. Daca vrei o trimitere, uite aici catehismul ortodox: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism22.html |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc o sa ma uit.
Si eu sint de parere ca trebuie o famile (sa nu se inteleaga ca asi fi sustinatorul altei idei) dar daca la Greci se poate si se practica inseamna ca-i mai mult o traditie decit un canon. |
|
|||
|
|||
![]()
Bmd, stii cum e cu traditiile: una e sa fie traditie ortodoxa si alta e sa fie traditie in popor, care de multe ori nu prea tine cont de prima. Si la noi sunt preoti care spun ca nasii pot fi necasatoriti sau mama cu fiu sau 2 perechi de nasi sau alte idei asemanatoare... dar asta contravine traditiei ortodoxe. Poate ca practica asta din Grecia s-a raspandit din randul celor care nu cunosc traditia si canoanele...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
12 fara 5.... | eodor nastasa | Generalitati | 8 | 13.07.2010 15:02:37 |
fara Dumnezeu | bubulyna | Generalitati | 229 | 30.04.2010 17:35:36 |
fara casa, dar nu fara credinta! | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 07.08.2008 21:07:42 |
|