Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2009, 02:44:50
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit Cu cine s-a luptat Iacov si de ce?

Geneza, Cap 32
Citat:
24. Ramanand Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dansul pana la revarsatul zorilor.
25. Vazand insa ca nu-l poate rapune, Acela S-a atins de incheietura coapsei lui si i-a vatamat lui Iacov incheietura coapsei, pe cand se lupta cu el.
26. Si i-a zis: "Lasa-Ma sa plec, ca s-au ivit zorile!" Iacov i-a raspuns: "Nu Te las pana nu ma vei binecuvanta".
27. Si l-a intrebat Acela: "Care iti este numele?" Si el a zis: "Iacov!"
28. Zisu-i-a Acela: "De acum inainte nu-ti va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, ca te-ai luptat cu Dumnezeu si cu oamenii si ai iesit biruitor!"
29. Si a intrebat si Iacov, zicand: "Spune-mi si Tu numele Tau!" Iar Acela a zis: "Pentru ce intrebi de numele Meu? El e minunat!" Si l-a binecuvantat acolo.
30. Si a pus Iacov locului aceluia numele Peniel, adica fata lui Dumnezeu, caci si-a zis: "Am vazut pe Dumnezeu in fata si mantuit a fost sufletul meu!"
Deci, cu cine s-a luptat Iacov? Inteleg ca e vorba de Dumnezeu, dar daca intr-adevar e vorba de Dumnezeu, ce motiv ar avea El sa se lupte cu Iacov? Si, chiar de ar avea un motiv, cum se face ca Dumnezeu nu a reusit sa il rapuna?

E posibil cumva sa fie o traducere gresita? Sau poate sa fie un fragment adaugat mai tarziu?
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
Reply With Quote

Tags
iacov, lupta, peniel

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iacov si Isav(Esau) sau Edom. Danut7 Din Vechiul Testament 2 24.01.2011 01:29:52
Evanghelia lui Iacov? Ioana-Andreea Din Noul Testament 146 30.06.2010 15:33:36
Sfinti care au luptat impotriva ereziilor gata cu joaca Despre Biserica Ortodoxa in general 49 03.05.2010 14:10:12
Fericitul Iacov Talikis jenica Mari Duhovnici si predicile lor 6 19.09.2007 22:04:53