![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara,
As dori sa aflu daca trebuie neaparat sa ma spovedesc inainte de cununie preotului care ma cununa sau pot sa ma spovedesc la duhovnicul meu si sa ma cunune alt preot? Multumesc, |
|
||||
|
||||
![]()
Nu exista o obligatie de a face spovada la acelasi preot care oficiaza casatoria.
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc,
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, dar exista situatii in care preotul nu cununa daca nu spovedeste tinerii intai.
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum sunt si medici care nu fac o procedura pana nu consulta si ei pacientul sau macar se uita pe dosarul medical...sau cel putin asa ar fi bine sa se intample.
Eu am auzit ca si nasii ar trebui sa se spovedeasca inainte de cununie. Dar banuiesc ca nu e nici o nenorocire, daca ai duhovnic si spui cand te-ai spovedit ultima data, daca ai vreun canon, etc... banuiesc ca isi da el seama cu cine are de-a face (preotul care tb sa te cunune). |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua! As vrea sa stiu care este regula exacta? Este obligatorie spovedania inaintea cununiei? Caci exista si cazuri in care tinerii sunt cununati fara spovedanie. cum este corect si de ce? Ce spun canoanele despre asta si ce spune Sfanta Scriptura? Multumesc frumos! O zi buna tuturor!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice crestin ortodox practicant se spovedeste inainte de a primi o Taina. Plus ca, daca doriti sa va si impartasiti in ziua nuntii, trebuie spovedanie. De asemenea este bine si frumos sa se intre in casnicie curati si cu Hristos in mijlocul lor. Daca doriti o casnicie ortodoxa si sunteti practicanti (adica tineti randuiala asa cum puteti), va veti spovedi inainte de cununie. "5. A cincea randuiala a nuntii canonice. Inainte de-a face nunta, cu cel putin o saptamana inainte, trebuie sa mearga la duhovnic pentru spovedanie parintii mirelui si ai miresei si cu feciorii lor, mirele si mireasa, sa fie pregatiti pentru impartasanie. Dar sa faca o spovedanie asa cum trebuie, scrisa, ca spovedania este al doilea botez. S-o faci bine, spunand tot ce-ai facut, de cand erai mic copil si pana a venit vremea sa te insori sau sa te mariti. 6. A sasea randuiala a nuntii canonice. In ziua cand are sa fie nunta, trebuie sa mearga la biserica mirele si cu mireasa, parintii baiatului care se numesc socrii mari, si parintii fetei, adica socrii mici, sa asculte cu mare evlavie si cu mare frica de Dumnezeu toata dumnezeiasca slujba a Bisericii, Utrenia, Sfanta Liturghie, predica si toata randuiala. 7. A saptea randuiala a nuntii canonice. In ziua cand are sa-i cunune, daca preotul, la marturisire, i-a gasit vrednici pe acesti doi tineri sa le dea Sfanta Impartasanie, adica sa-i impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului. Ei, in ziua nuntii, primesc doua taine, anume Impartasania si Cununia. " (Parintele Cleopa ; complet aici:http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/32nunta.htm) alte articole despre nunta:http://www.sfaturiortodoxe.ro/_familie.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Spovedania este indicata si e de bun-simt: incepi o viata noua, curateste-te si impodobeste-te exact la fel cum faci cu trupul tau. Te depilezi cu grija, poate aplici o masca pe piele, pe par ca sa arate mai bine, iti aranjezi parul si te impodobesti cu cea mai frumoasa rochie a vietii tale... Vrei din tot sufletul sa fii frumoasa in prima zi a noii tale vieti, vrei sa fie o zi de bucurie pentru toti, umpli albume cu poze si CD-uri cu ore intregi de filmare... Da-i si sufletului aceeasi sansa. Casatoria ne e doar pentru poze, e o legatura pentru sufletele voastre, ocupati-va si de ele asa cum va ocupati de celelalte pregatiri.
Desi spovedania este o cerinta pentru nunta crestina, mai exista si unii preoti care nu se sinchisesc de aceasta randuiala... banu' sa vina la el, in rest e treaba ta. |
|