Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2009, 14:33:12
georgiana52 georgiana52 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.07.2009
Locație: pitesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru georgiana52
Implicit new age va rog

va rog sa mi explicati si mie ce este pana la urma "new age"o miscare,o secta.daca da cu ce se ocupa care este scopul lor.pt ca am auzit vb de multe ori despre asta .am cautat pe internet dar rezultatele nu au fost prea relevante,adica nu prea am inteles nimic.multumesc:)
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 14:57:30
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Ceea ce defineste miscarea New-Age este sincretismul religios. Este un amalgam de credinte si practici din marile religii ale lumii, aparut din dorinta de a depasi "barierele" dintre acestea. Are un profund caracter antropocentric, adica se pleaca de la om pentru a intelege divinitatea. In New-Age religiile sunt nivelate iar omul depersonalizat. Adeptii acestei miscari sunt mai ales din randul intelectualilor, care o considera pe acesta singura in masura sa exprime in mod deplin adevarul, celelate religii continandu-l numai in parte.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 15:50:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Dincolo de sincretismele miscarii anticrestine New age, sa stiti ca noi ortodocsii asteptam o Noua era sau un Nou eon, mai exact Veacul ce va sa fie. Acest nou Age va incepe dupa Judecata de Apoi si va fi continuat apoi cu un altul si tot asa in vecii vecilor, amin. Vorbesc despre o evolutie a celor mantuiti catre asemanarea cu Dumnezeu care se va desfasura la infinit, intr-o serie succesiva de inaltari spre desavarsire, din slava in slava, din bine in mai bine, mereu in sus si fara sfarsit...

Dar oamenii vor ca acest New Age sa inceapa acum, eventual in 2012 cand probabil ca vor fi primele semne ale minciunilor, ale falselor minuni pregatite de ei ca sa prosteasca lumea si sa-i amageasca de va fi cu putinta chiar si pe cei alesi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 18:39:01
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

New Age nu este o secta sau o miscare ci o tendinta spre sincretism observata în curentele religioase noi ale secolului 20.

Este un termen dat de observatorii sociali acestei tendinte.
Vechi 09.09.2009, 18:50:06
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgiana52 Vezi mesajul
va rog sa mi explicati si mie ce este pana la urma "new age"o miscare,o secta.daca da cu ce se ocupa care este scopul lor.pt ca am auzit vb de multe ori despre asta .am cautat pe internet dar rezultatele nu au fost prea relevante,adica nu prea am inteles nimic.multumesc:)
Denumirea vrea sa vina in opozitie cu vechea era (a crestinismului). Cei ce isi doresc o Noua Era , o doresc fara "restrictiile" crestinismului traditional, vor ca dimensiunea spirituala sa fie asigurata de o suprareligie sincretica -paganism spoit cu ceva crestinism.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 23:49:34
luchian
Guest

Implicit

din cate am citit/vizionat despre aceasta miscare "New age", am observat ca au preluat principiile de baza ale comunismului.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 11:50:14
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
din cate am citit/vizionat despre aceasta miscare "New age", am observat ca au preluat principiile de baza ale comunismului.
Nu stiu daca au preluat, mai degraba au o origine comuna si scopuri comune. Doar metodele sunt diferite
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 13:07:04
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgiana52 Vezi mesajul
Uite, ai un exemplu de propaganda bine pusa la punct, chiar aici, pe forumul nostru!

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7113

Cica ne dau "cunostinta", cica Mantuitorul, mohamed, budha, zeu ala mexican se COMPLETEAZA RECIPROC!

Mai tre' sa zic ceva? ...
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 14:49:51
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Cu toate prietenia,dar mai bine nu mai zici nimic...
Cine doreste sa se informeze are de unde.Pareri obiective prea putine se vor gasi pe acest forum,iar domeniul mentionat cuprinde o vastitate de aspecte,unele mai mult sau mai putin benefice,iar in urma unui studiu obiectiv cred ca fiecare poate trece informatiile prin filtrul propriei persoane.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 15:41:56
antoniap
Guest

Implicit

Avem nevoie de mult discernamant, caci nu putem sluji la doi domni. In momentul in care acceptam invataturi pagane, ateiste sau eretice si le punem pe picior de egalitate cu invatatura lui Hristos, am alunecat pe un drum care numai la mantuire nu ne mai duce. New Age este o inselaciune diavoleasca mai mare decat toate cele de pana acum, caci ne ameteste treptat, fara sa-L respinga in mod fatis pe Hristos, desi scopul final acesta este.
Reply With Quote
Răspunde