Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2010, 14:00:18
eblanari's Avatar
eblanari eblanari is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Locație: Augsburg,Deutschland
Religia: Ortodox
Post Ajutoooor!!!

Am si eu o nedumerire,...in legatura cu oficializarea cununiei civile in post.E pacat?...In Postul Mare mai exact! Stiu ca cea religioasa e interzisa,in zile de post,dar nu am gasit nimic referitor la cea civila! Ajutati-ma cu un raspuns,deoarece data propusa de mine si prietenul ptr cununia civila cade in postul Pastelui!
Va multumesc din suflet si Doamne ajuta tuturor!

Last edited by eblanari; 05.01.2010 at 20:14:53.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 23:15:30
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eblanari Vezi mesajul
Am si eu o nedumerire,...in legatura cu oficializarea cununiei civile in post.E pacat?...In Postul Mare mai exact! Stiu ca cea religioasa e interzisa,in zile de post,dar nu am gasit nimic referitor la cea civila! Ajutati-ma cu un raspuns,deoarece data propusa de mine si prietenul ptr cununia civila cade in postul Pastelui!
Eu zic sa nu va cununati in post, chiar daca e cununia civila! Consider ca vreti sa pasiti alaturi intreaga viata si crestini fiind nu doar cu numele, trebuie sa respectam perioadele de tristete ale Bisericii. Nu au intrat zilele in sac... Puteti sa alegeti o alta data care sa fie potrivita pentru ca petrecerile in post nu sunt ingaduite si in fata lui Dumnezeu nicidecum nu sunteti casatoriti prin cununia civila!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 12:43:14
eblanari's Avatar
Junior Member

Smile

Va multumesc mult pentru raspuns.Aveti dreptate...Un asemenea pas trebuie facut tind cont si de zilele de tristete ale bisericii!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 15:18:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eblanari Vezi mesajul
Cununia in post nu se face din cauza ca o nunta implica petrecere, si in post, este bine sa nu petrecem, ci sa asteptam sarbatoarea.
De asemenea, dupa nunta sotii traiesc impreuna, ceea ce ar fi bine sa fie evitat in post, dupa cat se poate.
De aceea, cununia civila nu vad de ce nu s-ar putea face in post. Nu dupa ea se face petrecere, nu dupa ea se traieste impreuna. Daca alta data nu gasiti, de ce nu?
Noi am avut cununia civila in postul Craciunului, pentru ca alta data cu greu s-ar fi putut gasi. Oricum, nu am invitat decat parintii.
Vechi 07.01.2010, 21:21:03
eblanari's Avatar
Junior Member

Smile

Indradevar petrecerea va urma dupa cununia religioasa,dupa cununia civila intentionam sa facem o masa atat... cu parintii si socrii,nimic mai mult!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:08:30
nykorro's Avatar
nykorro nykorro is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.01.2009
Smile

banuiesc eu,ca masa este constituita din bucate de post.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 11:59:57
eblanari's Avatar
Junior Member

Smile

Asa am dori...masa sa fie cu preparate de post!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 13:04:30
GeorgeS GeorgeS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Locație: Slobozia
Implicit

Cununia religioasa nu se oficiaza in post , si nici ierarhii nu dau usor dezlegare la asa ceva. Cand eram in Arhiepiscopia Bucurestilor , au venit doi tineri sa ia dezlegare pentru 1 august care, atunci cadea sambata. Preasfintitul Sebastian care era atunci episcop-vicar la Arhiepiscopie, a incercat sa le explice ca era zi de post, si mai mult zi de cruce (Scoaterea Sfintei Cruci) si ca si-au ales cel mai prost moment sa-si inceapa viata de familie. Nu stiu cum s-a terminat povestea , dar cunosc un cuplu care s-a casatorit chiar in ziua Praznicului Inaltarii Sfintei Cruci pentru ca dupa nici sase luni sa divorteze....
Aveti grija si cu casatoria civila , ca aceasta nu va da dreptul la desfranare.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 14:32:29
eblanari's Avatar
Junior Member

Smile

O casatorie se presupune ca e pentru o viata intreaga!...Singura alternativa e sa modificam data,cu toate ca nemtii nu prea stiu ei ce e ala post,si ce presupune asta,dar...o sa gasim noi o modalitate prin care sa facem lucrurile sa iasa bine,intr-o manierea cat mai crestineasca posibil!
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Reply With Quote
Răspunde