![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am o intrebare legata de o rugaciune pe care o citim la strana pe la sfarsitul Sf.Liturghii: Sa se umple gura mea de lauda ta Doamne...
Cineva spunea ca nu avem versiunea corecta (de ce or trebui sa fie la toate atatea versiuni?..) Stie cineva care este versiunea corecta? Si care este semnificatia ei, spusa la sfarsitul slujbei? |
|
|||
|
|||
![]()
Stie cineva?
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu de aceasta forma stiu si nu am gasit nici o obiectie:
"Sa se umple gurile noastre de lauda Ta, Doamne, ca sa laudam slava Ta; ca ne-ai invrednicit pe noi a ne impartasi cu Sfintele, cele fara de moarte, preacinstitele si de viata facatoarele Tale Taine. Intareste-ne pe noi intru sfintenia Ta; toata ziua sa ne invatam dreptatea Ta. Aliluia. Aliluia. Aliluia." In concluzie, singura diferenta pe care o remarc e ca tu faci referire la singular, ori aici se face referire la plural. Nu am auzit ca s-ar fi tradus gresit. |
|
||||
|
||||
![]()
Am gasit aceast varianta audio. Se gaseste in Liturghier.
Ea accentueaza momentul Euharistic- "a ne impartasi cu Sfintele cele fara de moarte preacinstilele si de viata facatoarele Tale Taine.." http://www.crestinortodox.ro/sfanta-liturghie-sfantul-munte-athos/a3821-sa-se-umple-gurile-noastre-audio |
|
|||
|
|||
![]()
Textul din Liturghier este cel postat de costel si , simbolic ,cred ca semnifica imnul de multumire pe care-l canta credinciosii care s-au impartasit cu Sfintele Taine. In vechime , acest imn il cantau neofitii (proaspat-botezatii), care in ajunul marilor sarbatori se botezau si se impartaseau.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) | andrei_im | Alte Religii | 1 | 14.05.2011 02:05:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|